Fet som en gris

Usch även om jag ännu inte ökat något i vikt ännu så börjar jag mer o mer känna mig som en fet "jävla" gris! Jag känner mig inte ett dugg strålande o attraktiv som alla säger att dom gör under sin graviditet. Nej min mage ser ut som en STOR fet degklubb ju mer klockan blir på dagen (morgonen är den platt som vanligt).

Nu börjar jag nästan bli lite otålig här för jag vill få en rund liten vacker mage så att det syns att jag är gravid och inte som att jag har ätit 100 kilo julmat. O efter denna tid med konstant trötthet o illamående så tycker jag att jag förtjänar att få en nu, jag går ju trots allt in i vecka 14 på tisdag! Jaja jag vet - otåliga klubben :)

Inte bara går jag in i vecka 14 på tisdag, jag ska även få kika in hos mini första gången som jag tidigare nämnt hundra gånger :) jag kan knappt vänta men är samtidigt jättenojjig, har blivit mer o mer för var dag som går. Jag är jätteorolig för att nåt är fel, då går jag under, jag lovar!

Vi har sagt att om allt ser bra ut på kubben så kommer väl allmänheten börja få ta del av vår nyhet, men nu börjar jag nog ändå känna att jag vill hålla det för mig själv ett tag till, men det kan ju ändras ändå. En sak i taget o trots allt är det ju ändå Linnea som ska få veta först!

Nu är det natti natti!
Ny arbetsvecka imorn

Thaimat och ostbågar

Jag är KONSTANT sugen på thaimat och ostbågar, lite udda kanske! Inte för att jag MÅSTE ha det men jag är jättesugen och speciellt då thaimaten, ostbågarna kommer bara till och från som tur är och det gör det ju lite lättare att bara hålla sig till lördagen så att man inte ränner i vikt! Jag är ju just orolig över detta med vikten även om det inte är något jag behöver oroa mig för just nu pga illamåendet! Däremot potatis, min älskade kokta potatis som jag skulle kunna leva på tycker jag är groteskt för tillfället. Jag får verkligen inte i mig den, visst är det skumt!

E lite småledsen också! när jag sitter o kikar runt (googlar på vecka 13) så ser jag att det är jättemånga som har en liten babybula, men jag har ingenting o jag vill ha det nu bums på en gång =)

Bjuder iaf på en bild hur det ser ut i vecka 13

Vecka 13 påbörjas nu!

Idag har jag haft konstiga små nyp nere i livmodertrakterna. Konstig känsla måste jag erkänna! Googlade omkring på nätet efter vad det kunde vara. Jag har ju tidigare haft som en molande värk vilket jag tror är livmodern som växer, men detta är helt annorlunda. Det känns som mini ligger därinne i nyper sin lilla mamma från insidan, mycket skumt! På några ställen skrev vissa att man kunde känna fosterrörelser från vecka 13. Men hur troligt är det när man är förstföderska? Jag vet inte, allt är så himla nytt för mig inget har av detta har jag ju direkt upplevt förr. I alla fall så får jag väl tro att det är livmodern som fortsätter att växa fast det ter sig på lite annorlunda sätt, för jag kan inte tro att det är fosterrörelser. Dom får jag nog vänta ett tag på - tråkigt eller ej.

Idag är det också exakt en vecka kvar tills det är dags för första UL med KUB. Ska bli kul att kika in hos mini o se hur den har det där inne. Om den nu bor
kvar där inne (man kan ju hoppas
I alla fall). Har ju haft lite orosmoln att allt inte står rätt till, men alla säger att det är normalt att känna så ibland! Men Shit (ursäkta språket) tänk om inte allt är normalt, hur kommer jag reagera då? Detta som jag så länge längtat efter, skulle jag kunna klara det? Oh jag vill inte ens tänka i dom banorna, men tänk om det blir verklighet? Då måste man ju tänka på hur man vill gå vidare. Nej! Inte nu, den dagen den sorgen. Snälla du högre, få inte detta
att misslyckas!

Nej gott folk. Nu ska vi två sluka en kopp te o sen samla styrka inför imorn. Då har vi en lång dag framför oss, men när den är slut då är mer än halva veckan gjord och så har vi snart helgen o sovmorgon här igen :)

Natti natt säger en trött lina från sängen med ipaden i knät ;)

Jävla hormoner!

Okej nu fattar jag vad alla menar med hormoner som svajar. Ena stunden va sprudlande glad för att sedan bryta ut i värsta tårarna, helt galet! Det har jag nu fått erfara ett par gånger och jag fattar inte varför, eller jo det gör jag, men inget som jag skulle reagera på annars. Jaja det är väl bara att vänja sig för dom säger ju att det är såhär hela graviditeten.

Mötet hos BM i torsdags gick bra, jag hade bra järnvärden, så jag behöver inte käka sånna piller ännu (som jag var orolig för). Hon oroa sig heller inte för mitt illamående då jag får i mig vätska plus att jag kan äta bra på morgonen! Det ända var att mitt blodtryck va lågt (som alltid) men hon sa bättre för lågt än för högt, däremot varnade hon för att det kunde bli ännu lägre och då kommer jag väl ha ett rent helvete som redan innan va yrslig och grann.

Mycket annat har inte hänt. Jag som trodde magen hade växt, men tji fick jag för dagen efter så var den lika platt igen, så antagligen var jag bara svullen för dagen. Men det lustigaste var är att jag aldrig innan vart med om en sån sak, men det är ju liten annorlunda nu! Jaja magen kommer när den kommer!

Det hände något inatt!

Jag vet inte hur och jag vet inte varför. Hittills har jag haft en ganska platt mage. Visst den har svullnat lite mot kvällen pga vätska o mat. Men idag när jag vakna så lovar jag att magen den har växt. Fast inte mig emot, jag vill ju att det ska synas. Men samtidigt så har vi ju inte gått ut med nyheten än, så det hade ju vart bra om mini inte växte sååå mycket än. Jaja får väl dölja det med lite bättre kläder. Men jag HATAR att ha pösiga kläder på mig, man ser ju ut som en valross då!

Jaja då är det väl en tidsfråga innan vi måste spräcka nyheten! Tyvärr har jag inget bildbevis ännu, men får väl se till att ta en bild på lördag så vi kan jämföra =)

Idag är det dags för andra besöket hos BM. Dags för provtagning och sådant som behövs, shit jag som hatar nålar. Ja det är väl bara att vänja sig nu =)

Vecka 12 here i come

Idag stod det i min gravapp att krisperioden nu äntligen är över och att jag nu ska kunna pusta ut och njuta av min graviditet. Hoppas även att illamåendet ska ge sig med denna tid för det börjar seriöst ta på mina krafter!

Ja hela 12 veckor. Det är för underbart och bara 1½ vecka kvar till en första titt hos lilla mini. Hoppas att kubresultatet blir positivt då, för just nu går jag och oroar mig ganska mycket över det, men samtidigt är det ju bra att få veta!Helt plötsligt har jag fått ett infall att jag blir börja inreda barnkammaren också. Jag vet att det är på tok för tidigt, men gud va mysigt det skulle vara att få ha allt klart. Men usch och oj vilket jobb det kommer bli. I det rummet som ska bli minis rum är det några klåpare som tapetserat, så det är en miljon skarvar och sen tapet på det. Så det kommer gå åt en hel del förjobb. Men bara det är klart så är det ju bara att sätta igång! Oh vad jag längtar =)

Jag vill också skrika ut min glädje!

På bara ett par veckor har jag hört att det finns flera i min omkrets som väntar barn och som äntligen får skrika ut sin glädje. 3 personer som väntar tillökning i mars, undra vad det är med den här marsmånaden egentligen =) Min Mini kommer ju i maj och det innebär ju att jag måste vänta innan jag själv får skrika ut min glädje. Men mitt nya motto är : den som väntar på nått gott.

Men herregud så jobbigt det är att vara tyst. Speciellt eftersom detta är något som jag har längtat efters sååå länge! Jag hade kunnat skrika ut det samma dag som jag fick reda på att det fanns en bebbe i min mage. Men sen är det ju lite speciellt att ha en alldeles egen hemlighet! Nej vi har bestämt oss för att vänta. Först ska Linnéa få veta, sedan tar vi våra familjer och sist skriker vi ut till världen.

Ibland tänker jag att jag ändå kanske ska vänta till vecka 20, då har halva tiden gått, men så pirrig som jag är vet jag inte om jag klarar av det. O vi som redan åker o kollar på barnvagnar o grejjer har ju råkat stöta på vänner o får dra till med små vitingar =) och som tur är syns det ju inte ännu så jag tror inte dom fattar =)

Jaja imorn går vi in i vecka 12, det gillar vi för det går undan i alla fall =)

Konstiga tankar

Jag vet inte om det är normalt eller inte, men nu har jag haft någon vecka då jag konstant oroar mig för att det är något fel på barnet! Jag vet inte om det är för att jag inte lyckas hålla eller gå upp i vikt (har minskat ca 2 kilo nu) och inte märker av så mycket på magen (vilket inte är så konstigt). Men jag har inget tålamod känns det som, jag vill märka något nu och inte bara att brösten växer, nej ge mig något annat hopp också så att jag klarar av att tampas med detta illamående!

Jag har lite lätt molande mensvärk till och från och jag vet inte om det är därför jag är mest orolig. Men vart jag än läser så är det naturligt. Det är livmodern som växer o det är livmodern som tränar inför förlossning så jag får väl lite på det och hoppas att ultrat ser fint ut den 1/11.

Jaja man är väl bara lite paranoid nu när min högsta önskan har slagit in, man vill ju att allt ska gå väl!kom igen nu mini, ge mamma en rejäl spark så hon känner sig nöjd ;)

Vecka 11 idag

Yes ännu en vecka har gått! Trodde nog det skulle gå långsammare, men måste nog medge att det går relativt snabbt mellan varven ändå. Jaja nu ska vi inte hurra allt för mycket, det återstår ju fortfarande 29 veckor *suck*

Inte mycket har hänt i alla dall. Jag mår fortfande illa och igår hade jag en riktigt jobbig dag där jag inte kunde behålla nåt! Men det känns lite bättre idag åtminstonde. Tröttheten verkar klinga av också, har haft ett par dagar på jobbet då det känns skapligt. Visst får jag en svacka på eftermiddagen om jag inte sover middag, men det är ju skönare att relaxa hemma istället o få vila helt, än att ligga med ett rävöga öppet!

Nu är det bara en vecka kvar utav dessa jobbiga 12 innan man kan pusta ut lite! Hoppas att denna vecka går lika snabbt, för även om jag inte är en  människa som tänker "tänk om" så går man ju och oroar sig lite. Jag vill ju så gärna att detta ska gå vägen och bli perfekt! Och det ska det bli!Igår började jag också på mitt första babyprojekt. Jag har börjat virka en liten bebbefilt. Ja ni hörde rätt, jag virkar och tycker det är kul :) Har kommit en bra bit på vägen och lovar att visa så fort den blir klar!

Första mötet hos BM

Idag gick det första inbokade mötet hos barnmorskan av stapeln och det gick över förväntan måste jag säga!
Det mesta var ju bara information, men det var ändå mycket intressant då vi hade lite frågor och funderingar. Mest intressant var det väl för mig då Jocke redan vart med om detta en gång tidigare!

Det konstaterades att jag redan är i vecka 10, men som sagt detta kan bli ändrat då första UL är gjort och faktiskt ska jag göra det redan om 3 veckor. Då är det ett så kallat KUB test som visar hur stor risk det är att bebben har medfödda sjukdomar! Och gud som  jag längtar! Även om jag redan sett ett vaginalt ultraljud så va det ju så litet så det gick inte att utskilja så mycket förutom ett tickande litet hjärta, men denna gång kommer det va så annorlunda!

Ja nu är det på allvar. Inatt kunde jag inte sova för att jag låg o tänkte, men förhoppningsvis kan jag nu smälta detta, för nu har jag ju gjort det första besöket =)

Mage vecka 10+

Första bilderna på min lille mage är tagna! Magen har växt lite men det syns inte för er men det känns kan jag lova.
 
Vikt:
67.4 kg (+1 kilo)

En snabbis på toan!

Egentligen kanske jag inte behöver gå in på detaljer, men det hela i längden är lite festligt!
När man redan har barn så får man ju ta till alla möjliga knep för att få lite "vuxentid" Och varför inte då en snabbis på toan?  :)

Det bästa av allt är att det skedde på jockes födelsedag, så det var min födelsedagpresent till honom, en riktigt överaskning med tanke på att mini inte är planerad och jag hade en plugg upp i muffen (spiral).

Det andra som är lite festligt är att bebben är beräknad i början av maj, så ja vem vet hon/han kanske beslutar sig för att titta upp på min födelsedag och blir en riktigt födelsedagpresent till mig!

Gjord på jockes födelsedag och kommer på min, fast jag vet inte om jag vill dela min födelsedag med nån ;) okej om det är min lilla minime då =)

Min syrra är inställd på att det kommer bli en flicka o att hon kommer den 7 maj. Då är det Nova som har en tass i spelet. Är fallet så så ska mini få Nova som andranamn, så är det bara =)

Jag däremot tror att det är en pojke för det har jag drömt om, ja vi får se som sagt det är 30 veckor kvar *pust*

Jaja nu fick ni lite information som ni kanske inte ville höra, men det är min blogg så :D

Idag gick jag in i vecka 10

Varför går veckorna så långsamt? Eller egentligen gör dom ju inte det för sedan vi fick nyheten så har det ju ändå gått fort. Men grejjen är att jag vill att det ska vara maj nu, ja vill ha mini här hos mig nue =) Varför måste jag vänta så länge när jag redan väntat så länge ;)

Jaja jag har i alla fall gått 1/4, det gäller att tänka positivt och på måndag är det dags för inskrivningsmötet och då kommer det nog kännas mer definitivt!

Jaha vad har hänt annars då?

Jo illamåendet håller i sig, får inte behålla så mycket mat och det är jättejobbigt för jag har ingen energi till övers. Ja klarar att jobba men inte mycket mer. Sen har jag fått härliga myrkrypningar på köpet som gör att jag blir galen om natten. Jag har alltid haft måttliga myrkrypningar till och från innan som jag tidigare botat med mjölk o banan, men ser ni det går inte nu. Men jag har i alla fall fått tips om att magnesium kan hjälpa så det ska jag bege mig ut och köpa idag.

Magen växer också, inte så att det syns men det känns när jag tar på mig mina byxor så nu måste jag få till ett första magfoto så jag kan kolla innan det börjar ränna iväg!

Har jag nämt hur lycklig jag är? Jo det har jag, men det kommer ni får höra flera gånger om ;)

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0