Ut med det!

Det som jag inte ville skriva i förra inlägget handlar såklart om
Mini :)

Jo i fredags fick jag gå med binda hela dagen som va konstant blöt o när kvällen kom o jag fick lite ondare sammandragningar så sa jag till Jocke att det nog va dags att ringa. Självklart ville dom att jag skulle komma upp på en kontroll!

Linnea skjutsa vi bort till Weronica men innan vi släppte av henne så sa vi att hon inte fick bli besviken nu om vi inte får nån mini för det är vanligt med falska alarm och det va lungt. Sedan åkte vi upp!

Väl uppe på förlossningen så mätte dom kurvan o såg att jag hade många sammandragningar, men dom kunde inte avgöra fall jag sippra vatten. Så hemskickad blev jag, men med en ny bokad tid för lördagen. På lördagen så konstaterades det iaf att jag INTE sippra vatten o sammandragningarna va mindre o tappen va inte alls mogen :( snacka om besvikelse. Nu va jag ju nästan säker på att mini skulle komma!

Så även om vi intalat oss själva att inte bli besvikna så vart vi ju alla 3 det ändå. Vi längtar ju så efter det lilla hjärtat o Linnea hon väntar nog mest! Själv längtar jag såklart jättemycket med men önskar mest just nu efter att få återgå till en normal människa! O Jocke säger att han också är mer redo nu än någonsin så Mini du är välkommen idag ;)

Jag fortsätter med mina knep här hemma, snart är alla fönster klara. Jag dricker hallonbladste som aldrig förr. Ananas som kvällsmat! Stark mat. Imorn blir det att tvätta tvätta tvätta o så får det nog bli en färdknäpp med ;)

En dag med upp o nedgångar!

Dagen började med ett jobbigt besked för min älskling. Imorse somna nämligen hans farmor (den sista utav hans mor o farföräldrar) helt oväntat in! Farmor Christina som har varit så himla pigg dog i sömnen, 89 år gammal! Det var jobbigt för oss alla, men mest för Linnea som tyvärr skulle få ett litet tråkigt besked till under dagen!

Weronica ringde nämligen med beskedet om att alla valpar nu är sålda o flyttar till Norge den 18 maj. Och även om vi sagt det flera gånger till Linnea så va hon inte inställd på det o det verkade som hon hoppas på innerst inne att dom eller nån kanske skulle få va kvar. Så dagen vart jättejobbigt för lilla gumman, många tårar och funderingar!

Så dagen har vi försökt spendera på bästa sett. Vi har hittar på lite saker dom att hälsa på valparna (bäst att passa på) så vart det lunch på pizza hut o till sist passa Jocke o Linnea på att bada lite extra efter simskolan. Så jag tror damen somna lite lugnare i alla fall!

Men innan vi alla hann krypa ned i säng så hände en till spännande sak! Men det kommer jag berätta mer om i nästkommande inlägg, så håll utkik ;)

Dagarna här hemma knallar iaf på nu i rask takt! Jag "boar" för fullt. Alltså så städar jag lägenheten från golv till tak. För tillfället står fönsterputs på agendan, har hunnit med 3 av 6 rum. Köket, vardagsrummets 2 fönster och det stora burspråket. Det plus alla målningar o element. Så nu har jag bara dom 3 sovrummen kvar. Klarar inte av för mycket per dag pga fogarna, så man får ta lite pö om pö. Köksskåpen har även fått sig en utrensning o så tänkte jag frosta ur frysen o städa ugnen. Får inte detta igång förlossningen så är det väl bara alternativet att knäskura golven kvar. Men vi får se jag har ju som sagt 3 sovrum kvar att grovstäda innan jag är klar :) hoppas jag hinner med allt ;)

vecka 38 och mini står o knackar vid porten!

*Du är på dag 261 av 280. (93,2%). 
*Du är i vecka 38
*Du har gått 37 fulla veckor och 1 fulla dagar (v37+1).
*Du är i 9:e kalendermånaden. 
*Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
*Du är i trimester tre.
*Duhar 19dagar kvar till beräknad förlossning.
Idag var det dags för BM-besök, ett av dom sista för nu har vi bara ett inplanerat till och det är den 8.e maj och det hoppas vi att vi ska slippa, för då vill jag allt ha mini här hos mig! Ja förstår ni för nu är ju mini faktiskt klar därinne och jag har börjat testa metoder för att få ut mitt lilla hjärta. T.ex. har jag börjat dricka hallonbladste, sen har jag börjat tokstäda och ska även ge mig på att tvätta lite fönster. Knäskura golvet får jag nog skita i för mina fogar klarar inte av markjobb. Färdknäppen som alla pratar om struntar jag nog också i för tillfället, känns inte sådär jätteaktuellt i mitt tillstånd hehe och champange är jag helt emot när jag är gravid, räcker med knarket jag äter till natten! Jaja men ett o annat knep testar jag på. Tänkte även ta o tvätta lite extra för det innebär ju att skena lite extra i trappan :) Som sagt ja jag vill att mini ska komma ut nu. Och enligt barnmorskan är det inte helt omöjligt för mini står redo med huvudet fixerat nedåt vilket jag har känt dom sista dagarna, känns verkligen som ett bowlingklot mellan benen och framförallt när jag sitter så ja mini lyssna nu på mamma och kom ut ;)
Datum : 24/4 (10/4)
Vecka : 37+1 
Vikt : 84 kg (84kg) 
Hb : -- (118) 
Socker : -- (5,3)
Blodtryck : 100/70 (105/75)
Urin: --
Hjärtslag : 140 (148) 
SF mått : 35 cm (33cm)
Angående bilderna så ja det är min mage och nej dom är inte tagna i studio, utan vi körde hemma hos oss med en svart bakgrund och så lyckade dom blev. Ska få ett antal fler bilder sedan som jag ska lägga upp så får ni se =)

Foto by Wirgart!

Ville bara visa upp dessa vackra alster tagna av min vän Tessans make Thomas! Riktigt fina bilder och ett fint minne!

Packa förlossningsväskan!

Nu håller vi på med de sista förberedelserna inför minis ankomst. Idag har jag t.ex. tvättat alla filtar, kläder och lakan. Destillerat nappar och flaskor. Sedan va vi nere till babyproffsen o köpte en bra o rymlig skötväska (burberryn eller LV:n får jag tyvärr lägga på hyllan denna gång) och beställde en barnskyddsadapter till. Bugaboon. Sedan köpte vi blöjor o våtservetter så att vi inte behöver bege oss iväg o göra det det första vi får göra när vi kommer hem.

Iaf så är det mesta nu införskaffat! Bara ett skötbord o badbalja som saknas men det ska jag fixa på ikea nästa gång jag åker dit. Sen ska jag också passa på att önska mig lite smått i gott i födelsedagspresent (det gäller ju att va smart *ler*).

Idag gav jag mig också in på att packa förlossningsväskan. Men det va ju inte det lättaste! Självklart är kläder till mini det första, men sen allt annat då? Är det någon som har tips på vad som kan packas ned? Förutom rena kläder till mamma o pappa, kamera mm? Alla tips mottages varmt :)

Nej nu ska jag försöka bota halsbrännan så att jag kan sova lite :)

Vecka 37 - det gör inget om mini kommer ut nue =)

*Du är på dag 253 av 280. (90,4%). 
*Du är i vecka 37
*Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
*Du är i 8:e kalendermånaden. 
*Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
*Du är i trimester tre
*Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.
Första officiella mammalediga dagen idag är mot sitt slut och jag känner mig redan rastlös. Vad ska jag hålla mig sysselsatt med nu den sista tiden? Tro inte att jag inte haft något att göra för det har jag. Vi har fått massa saker uträttade idag och kommer även ha att göra dagarna framöver. Men ändå! Det är ju inte som att åka till jobbet och sedan hem äta och sova o jobba igen. Jaja jag får ge det en tid så kommer jag väl vänja mig =) Nu kan jag iaf försöka boka in lite dejter framöver (som jajg inte orkat innan) Så Lottiz vi kanske kan ses någon dag nästa vecka ;) Ska också ta itu med att tvätta alla babykläder och lakan så det är klart och koka nappar och dylikt så det finns redo. Sen måste jag definitivt packa förlossningsväskan också. Jag vill verkligen ha allt sånt klart nu så att mini känner sig redo att komma ut.
Måste bara berätta ett mirakel. Eller mirakel är väl fel att säga, men min sömn har blivit bättre. Då UTAN värktabletter. Jag testade att sätta tensen på rumpan o lät den verka ett par timmar med hög styrka. Det gör att jag kan sova några fler timmar utan att känna av myrkrypet. Visst sen vaknar jag runt 4 hugget och har åter igen en orolig sömn, men då har jag ju åtminstonde fått sova ett antal timmar utan bekymmer och bara en sån sak är så himla skönt. Så om detta håller i sig så slipper jag knarket, men blir det minsta problem igen hoppar jag på det! Detta har iaf nu fungerat sedan i fredags. Dcok vart foglossningen värre första dagen och i lördags kunde jag knappt gå, men jag t ycker nog den också börjar bli bättre utav det så ja jag kanske kommer få ha ett par bra veckor nu innan förlossning. Jag funderar till och med på att ha med mig tensen till förlossningen så bra känns det =)
Ja allt känns faktiskt mycket lättare nu när jag är mammaledig och har hittat ett knep, hoppas mitt goda humör håller i sig nu =)

Mammaledig

Nu har jag gjort mitt sista arbetspass och jag är nu både med glädje och sorg mammaledig! Glädjen kommer ju självklart eftersom det nu är mycket nära minis ankomst men sorg kommer för att jag kommer sakna mitt jobb så innerligt. Dock är det ju inte för evigt som tur är :)

Trots min uteblivna sömn inatt så funka dagen bra. Fick en krasch när jag kom hem bara! Men nu har jag iaf bestämt mig för att testa knarket. Inte varje dag och kanske inte ens varannan. Men nu när jag sovit drygt en timme per natt i över en vecka så håller det inte längre. Min kropp stressar verkligen upp sig o jag får en hel del förvärkar så nja jag får nog följa barnmorskan rekommendationer. Fast först inatt tänkte jag testa min tens, sätta den i ryggslutet o se om det kan hjälpa nåt för då är ju det ett bra alternativ också. Så håll tummarna nu :)

Ja förstår ni. Lina mammaledig! Vem visste att det skulle ske nu för ett år sen. Nu ska jag njuta! =D

Myrkrypen blir värre

Klockan är snart 2.00. Det är fredagnatt o jag sitter här i soffan o ska upp om inte mindre än 3 timmar för att göra mitt sista arbetspass innan mammaledigheten. Det hade vart skönt kanske att kunna få sova o va utvilad inför imorgon men inte en chans för både foglossningen o myrkrypet är värre än någonsin :( Ja sitter här o skakar febrilt för att känna skiten, men det funkar inte!

I tisdags när jag var hos barnmorskan fick jag citodon utskrivet. Det ska hjälpa
mot smärtan o få mig att slappna av. Men jag går i valet o kvalet! Jag knaprar ju gärna inte ens panodil. Men ska detta fortsätta graviditeten ut blir jag ju galen, så ja vi får se. Det kan ju va ett alternativ för natten åtminstonde!

Vecka 36 och BM-besök

*Du är på dag 247 av 280. (88,2%).
*Du är i vecka 36.
*Du har gått 35 fulla veckor och 1 fulla dagar (v35+1).
*Du är i 8:e kalendermånaden.
*Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester tre.
*Du har 33 dagar kvar till beräknad förlossning.


Idag var det åter dags för BM-besök för att kolla hur lille mini mår. Och som vanligt så såg allt finfint ut. Däremot tog vi upp med mitt mående. Illamåendet är ju mycke mycket bättre, men just detta med sömn, foglossning och myrkryp. Så nu ska jag antagligen börja äta lite andra värktabletter för att åtminstonde kunna sova. Jag är ju inte så pigg på att knapra värktabletter, men nu börjar jag ju känna lite panik över att inte va utvilad för fem öre till förlossningen. Så ja jag får testa åtminstonde!

Här kommer iaf dagens mått


Datum : 10/4 (16/3)
Vecka : 35+1
Vikt : 84 kg (82kg) 
Hb : 118 (108)
Socker : -- (5,3)
Blodtryck : 105/75 (105/65)
Urin: --
Hjärtslag : 140 (148)
SF mått : 33 cm (31cm)

Lördagsmys

Här sitter jag i min ensamhet, sjuk o gravid o tycker synd om mig själv ;) medan Jocke röjer med grabbarna.

Nej vars jag njuter faktiskt av ensamheten, det är inte fel att få va själv ibland, speciellt när man laddat upp med en platta cola o tzatziki på det. Konstig blandning? Naeeeee allt fungerar för en gravid kvinna :)

Förkyld och åter sömnlös

Nej man ska definitivt inte vänja sig vid att få sova bara för att man gjort den en natt! Nu sitter jag här för andra natten i rad igen o håller på att bli galen rent ut sagt!

Jag var så glad o lycklig i torsdags för att jag sovit så gott. Men lyckan varade inte allt för länge då jag under nästkommande helt sömnlösa natt också började känna hur en förkylning började krypa sig på! Ja tack för den Televerket. Så dagen idag har vart piss rent ut sagt och tårarna har runnit ett antal gånger.

Ska bli intressant o se hur morgondagen ter sig! Som tur är så är inga stora eskapader inbokade, påskfirandet sker inte förän på söndag i år. Som tur är får jag väl lov att säga!

Nej nu ska jag lägga mig o glo på någon dokumentär på 4an o hoppas att jag somnar till det!

Underbara sömn

Inatt lös INTE sömnen med sin frånvaro i alla fall! Gud så underbart. Kröp ned i sängen igår vid 22-tiden efter ett varmt och avkopplande bad (som jag nästan somna i igen). Drack mitt glas mjölk och åt mitt vitaminknark och passade på o spela lite på phonen för att kunna släcka ned riktigt utmattad. Jag tror inte det dröjde länge förän jag sov och tydligen väldigt djup också!

Först klockan 04.30 imorse har jag minne ifrån att jag vaknat och gått på toan, men tydligen inget problem att somna om på det heller, för sen när klockan ringde så va jag helt groggy, med bortdomnade armar och fatta ingenting!

Så idag är jag skapligt pigg o känner bara att livet är underbart =)

Badkaret min enda frizon!

Inatt trodde jag verkligen att jag skulle bli galen. Nu är jag inne i 4 natten i rad utan nån sömn knappt och det tär rejält på psyket. Hur ska jag orka med detta i 5 veckor till eller 7 om jag måste gå över tiden?! Det spelar ju liksom heller ingen roll att jag går hem om 1½ vecka för jag kan ju inte sova bättre när jag är ledig och sova middag är det heller inte tal om för myrkrypen är lika grova då. Allvarligt talat så kommer jag inte att orka det och jag orkar inte hålla modet uppe längre heller. Kanske dags att ta ett rejält snack med BM nu. Men att bli igångsatt i vecka 38 är väl ingen risk att jag får bli.

Min enda frizon är i badet, däri känner jag varken foglossning eller myrkryp. Men man kan ju knappast sova i badet. För när jag väl somnar så sover jag så hårt så då skulle jag väl drunkna på kuppen och jag vill ju inte utsätta mini för någon fara!

Inatt låg jag i en hel timme i badet med riktigt hett vatten (skiter i vad grannarna säger) och halvslumra, men när jag kände att jag sjönk mer o mer i trans så kändes det som att det va dags att gå upp o lägga sig istället, i förhoppning att jag kanske skulle kunna somna i sängen, men icke. Det är bara i badet *suck*

Är det någon som har något tips mot myrkryp så mottages det varmt!

Har redan testat:
*spikmatta
*tensapparat
*vetekudde
*kyla
*mjölk o banan
*vitamintillskott
*järn
*stretching
*ligga högt med ben
 
SNÄLLA HJÄLP =(

Längtan

Självklart längtar jag jättemycket efter mini nu. Men det finns en sak till... Att få träna. Jag har tokabstinens! Jag vill promenera, springa (kors i taket) spinna, dansa sumba och framför allt styrketräna!

Nu är det ju inte långt kvar tills jag kan heller, äntligen få jobba sig ned till en normalvikt igen och hoppas även kunna ta ett o annat extra. Ja drömmen är ju att komma under 60 strecket åtminstonde, men självklart ska det få ta din tid :) men bara att veta att jag snart kan ingen är underbart hihi. Beach 2012 hehe tight om tid kanske ;)

Vecka 35 o dags för en ny magbild!

*Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
*Du är i vecka 35.
*Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
*Du är i 8:e kalendermånaden.
*Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester tre.
*Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

image description

Jaha då går vi in i sluttampen då. 5 veckor kvar, eller 6 om man ska räkna BF-veckan. Men jag känner mig mer väl till mods o säga 5 så då gör vi så =) Jag måste nog säga att jag mår lite bättre. Foglossningen sitter kvar och det rejält men illamåendet blir bara bättre o bättre så jag intalar mig själv att det är kroppens sätt att börja förbereda sig nu. Däremot blir sömnproblemen bara värr och värr. Men har bara totalt 8 arbetsdagar kvar, 4 jobb - 4 ledig - 4 jobb - sen mammaledig, då kan jag vila så mycket som helst.

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0