Gott nytt år!

Gott nytt alla min läsare! Sitter här i Åre med ett glas vin i handen och njuter framför en sprakande brasa. Prinsen ligger i sina finkläder och sussar i soffan. Han blir alldeles matt av all den friska luften. Resten av min fina familj sitter med sina iphones efter att vi intagit en tokgod middag som bestod av gratinerad hummer till förrätt, älgkalvstek till varmrätt och gino till efterrätt. Nu inväntar vi 12slaget undra bara om jag orkar dit för jag är redan trött nu! Men som sagt gott nytt År på er. Vi ses nästa år :)

On the road again!

Mot Åre igen då. Som vi längtat! Vi startade vid 5.30 imorse och är framme runt 17.00. Allt går jättesmidigt och Max är en riktigt van passagerare. Lite gnäll när han är trött bara annars sköter han sig och leker med sina saker! Självklart stannar vi för matintag och blöjbyte därför tar det lite tid att åka!

En till ;)

Ja det är precis så som jag skriver. Jag är allt bra sugen på ett litet tillskott i familjen HAHA. Men schyyyyy inte så Jocke hör för då får han någ nippertippan ;) Max är ju 8 månader om 2 veckor och inte alls så liten längre. Och när man sitter och tittar på bilderna ifrån när han va så där pytteliten och helt nyfärsk så blir man ju tagen och verkligen saknar den där tiden. Hur jobbig den nu än va med alla sömnlösa nätter och en liten ajaj mage :( så gick den allt för fort. Nu är det ju inte så att jag vill att han ska bli mindre ändå för denna tid är ju härlig med. Han är ju för underbar. En egen liten person med humör och en vilja som är så stor. Som alltid är så glad oavsett om man är trött eller har ont i sin lilla mage. Ja en bättre, finare och mer perfekt son skulle vi aldrig kunna få. Jag säger det varje dag och jag säger det nu igen. Jag kan inte förstå hur vi lyckades så bra =)
 
Så ja om tillfället ges och Jocke vill så skulle jag nog kunna en gång till, trots att jag sagt innan att det inte blir någon mera =) Men det är inte på tapeten nu. Nu satsar vi på vår lilla familj och karriär och banting först Och inte innan Max är 2 år kommer det att komma på tal!
 

Slutammat!

Nu får det nog va nog! När jag idag skulle ta på mig finkläderna och insåg att jag såg ut som en övergödd tomte så bestämde jag att nyår är mitt final date. Nytt år och ny vikt. Jag har fortfarande 10 envisa som jag bara hatar. Inget sitter snyggt och det är inget kul att köpa nytt när man ser ut som en Michelingubbe!

Just nu ammar jag ändå bara på nätterna. Min förhoppning va att när vi börja med välling skulle prinsen sova bättre och jo det gör han väl men han vaknar ändå var 4-5 timme och vill äta. Så min förhoppning va just att han kanske sov så länge att han kunde äta välling på morgonkanten. Men runt 3 så vill han äta igen och då är jag lat och ger honom tutten istället för att gå upp och göra välling!

Frågan är om han inte vet det också och kör med sin mamma :) Nae vi får börja testa detta nu så får vi se om han kanske sover bättre i sin egen säng!

10kg minus till sommarn med start 7 januari! COME ON! Och självklart kör vi som vanligt med veckovägning här i bloggen :)

7 månader och äntligen frisk

Ursäkta min långa frånvaro igen men har inte haft så mycket tid till övers efter att tagit hand om 2 små sjuklingar och mig själv. Att dessutom få iordning inför julen har gjort att mycket annat har bortprioriterats. Men nu är vi så gott som friska. Max har bara lite slemhosta på nätterna annars mår vi bra :)

Men tro inte för Guds skull att det slutar hända saker för det! Max utvecklas fortare än sagt. Just nu väntar jag på att han ska våga krypa. För tillfället står han bara på alla fyra och gungar lite :) men ingen brådska. Han maskar sig fram så länge :)

Nåt annat som händer är att han försöker sätta sig upp. Än har det inte skett men det kommer det med. Pang säger det bara!

Nu går det även superbra med maten! Han gapar som en liten utsvulten fågelunge och har sina favoriträtter. Speciellt kalops och kyckling med bulgur och grönsaker. Jag har än så länge mest kört på barnmatsburkar men tanken är att han ska äta samma som oss bara han blir mer hemma med mat!

Nu i dagarna har jag anat att tänderna verkligen är på gång men är osäker. Han har vart ovanligt gnällig och gnager på allt i hans väg. I tisdags var vi hos tandläkaren för informationsträff och fick då en tandborste. Den biter han frenetiskt på :)

Idag fyllde ju också prinsen hela 7 månader. För varje månad får jag mail från Babyvärlden hur utvecklingen ska ske. Och mycket ligger han före och då blir mamma stolt :) tyvärr har jag ingen vikt och längd för BVC blir det allt mer sällan nu. Så ni får vänta till januari!

Så står julen inför dörren. Jag är lite ledsen över att just denna julafton ska spenderas med jockes pappa. Det är ju inte varje år man får barn och speciellt inte sitt första och då vill man ju gärna fira den med sin "urfamilj" men nu inföll ju Max just på ett Linnea år och då är det bara att bita i det sura äpplet! Det blir nog bra ändå och iår är ju Max fortfarande så liten så han fattar ju inte mycket själv. Det är bara att blicka framåt istället :)

Nu kommer lite bilder!

Sjuk, sjuk och sjuk igen!

Barnbaciller är farliga kan jag nu konstatera. Först börja det med att jag hade ont i halsen och vart hes men mycket mer än så blev det inte. Men självklart vart Max toksjuk. Feber, ont i halsen och genomförkyld. När han väl börja bli frisk så fick jag tillbaks det halsonda. Och inte bara det. I fredags tappa jag rösten, blev genomförkyld och nu sitter jag självklart här med oooonda bihålor. Tack så mycket! I snart 2 veckor har det hållt på men imorn blir det att börja med en kur sinova så hoppas jag att vi snart ska må bra igen.

Visst är det underbart att vintern är här. Jag verkligen hoppas att den får lugga kvar över jul och nyår, det blir ju sån stämning då. Dessutom hoppas jag att set blir mer ;)

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0