Namndebatt!

Det här med namnfrågan är en rolig sak!

Jocke och jag har haft det jättesvårt att komma på ett passande pojk och flicknamn. Vi vill ju ha ett som vi båda gillar och som vi inte förknippar med någon viss person (vilket är väldigt svårt) men samtidigt inte är för outstanding. Nu har vi väl kommit på några alternativ (kommer inte skriva ut dom offentligt förän mini är född för det är heller inte 100 bestämt) som vi ändå tycker fungerar.

Självklart är ju släkt och vänner jättenyfikna på vad vi har för alternativ och jag är inte bang på berätta det just för dem (om det inte är så att dom väntar barn själva). Men varenda gång vi gjort det så har man fått ett skratt mot sig eller höra att det inte är fint eller inte passande och så kommer dom gärna med andra alternativ.

Jag och Jocke tycker att det är lite respektlöst ändå. Jaha ja med då vet vi att ni tycker att vårt barns namn är fullt, men det skiter vi i för det är ändå vårt barn och vårat val. Det är INGEN annan som ska välja detta. Okej också om man inte tycker det är fint, men va fan då håller man väl käften! En del personer ska verkligen förstöra glädjen i det hela, det räcker inte med att man redan har det jobbigt!

Så nu tänker vi inte berätta det för någon mer som frågar utan dom får vänta o se. Men man är bra sugen till att döpa mini till greta, berta, ragnar eller tage så har folk något ordentligt att störa sig på!Vecka 30 + ny magbild

Min graviditet - BF Sön 13 maj 2012

*Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
*Du är i vecka 30
*Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
*Du är i 7:e kalendermånaden.
*Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester tre.
*Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning
Då har det återigen gått 5 veckor, helt galet som jag säger varje gång. Men jag hinner ju inte med i svängarna =) Om man tittar på bilderna så tycker jag det inte är så enorm skillnad från sist, men det är det, det märker jag iaf på kläder, jag har knappt något som passar längre. Så igår vart det lite shopping så jag har nåt att sätta på mig åtminstonde, men utbudet är ju inte så jättevarierande tyvärr!

Lina tjockis :)

Jaja jag vet att det är samma klänning som sist, men det är inte mycket som passar längre :) nu drar vi på fest!

Minis åk har äntligen anlänt

Idag va vi förbi babyproffsen o hämta ut minis vagn! En ursnygg Bugaboo All black edition Så nu står den här hemma i vardagsrummet färdigbäddad o bara väntar på minis ankomst :)

Nu behöver vi bara köpa en carseat-adapter till den o så en bra o lika snygg skötväska. Vet inte om jag ska köra på en bugabooväska eller om jag ska köra på nån annat märke, drömmen vore ju en Burberry eller LV! Jag fyller ju faktiskt år innan mini kommer ;-)

Barnmorskan 21/2

Idag var det åter dags för ett besök hos barnmorskan. Ett besök som jag tyckte kändes mycket skönt eftersom jag nu fick chansen att ta upp alla mina funderingar och problem som jag dragit på mig! Jag har faktiskt fått en helt underbar barnmorska och det känns väldigt tryggt att prata med henne och hon tar verkligen allt på allvar!

Vi tog upp allt från illamåendet till foglossning och myrkrypningar, och kom överens om att det nu är dags att börja med lite sjukgymnastik i form av vattengympa. Även fast jag innan känt att det blir jobbigt att hinna med så måste jag försöka ta mig den tiden, jag måste helt enkelt tänka på mig själv och mitt mående! Myrkrypningarna kan man inte göra så mycket åt tyvärr vilket inte känns allt för kul för det är ju nästan det som är värst. Speciellt när man inte kan sova och sen ska upp o jobba. Illamåendet är som det är, men jag är ju van nu och det tar ju inte upp allt för mycket tid heller så det är en skitsak i jämförelse med det andra!

Nåt annat vi kom överens om är att jag ska försöka gå hem lite tidigare. Eftersom jag redan nu har så mycket problem och det kommer antagligen inte bli bättre, så tyckte hon att jag iaf skulle försöka va hemma en månad innan bf-datumet så om allt fungerar på jobbet så går jag hem i mitten av april istället. Och det kan ju va bra, nåt jag verkligen inte vill är ju att sjukskriva mig och när tiden till att jag går hem är kortare så känns livet lite ljusare igen. Fast jag förstår inte det där fortfarande hur jag ska kunna klara av att vara hemma så länge =) Jag älskar ju verkligen mitt jobb!

Sen till dagens mått och värden då. Mitt järnvärde hade sjunkit drastiskt så jag ska nu försöka få i mig lite blutsaft *bläää* men hellre det än järntabletter. Sen var det idag dags att mäta magen för första gången och nu kan vi på allvar se hur det växer även om det syns ändå ;)


Datum : 21/2 (12/1)
 
Vecka : 28+2 (vecka 29)
Vikt : 77 kg (73kg)
Hb : 103 (111)
Socker : 4,6 (4,3)
Blodtryck : 100/65 (samma som sist)
Urin: Spår
Hjärtslag : 148 (145)
SF mått : 27 cm (ej mätt innan)

Vecka 29 o hur ska man orka?!

Min graviditet - BF Sön 13 maj 2012

*Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
*Du är i vecka 29
*Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
*Du är i 7:e kalendermånaden.
*Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester tre.
*Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning


Äntligen är den tredje och sista trimestern här, men jag är faktiskt redo att ge upp redan nu! Nej, jag har nog aldrig vart i så här dålig form tidigare och då pratar jag både fysiskt o psykiskt, det är helt enkelt riktigt svårt vissa dagar. Speciellt nu också när myrkrypningarna från helvetet har satt in. Värst är det ju så klart på natten. Har jag tur så kanske jag får 3 timmars sömn per natt och då menar jag INTE sammanhängande och det är nog det som tär mest på krafterna. Nej jag vet faktiskt inte ärligt hur jag ska klara av den sista tiden?! Innerst inne vet jag ju att man gör det på grund av att man vet vad belöningen blir sen, men vissa stunder så känns det bara som att jag inte orkar mer! Skönt att jag ska till barnmorskan imorn i alla fall. Få diskutera lite med henne o hoppas kunna få lite råd och hjälp!

Jaja det är bara cirkus 11 veckor kvar till D-dagen och jag hoppas för guds skull att jag slipper gå över tiden, men med min vanliga otur så lär jag väl få göra det med, men huvudsaken är ju att mini mår bra, sen hur jag mår är ju en annan femma!

Mini sparkar i alla fall på i magen o hälsar till er alla. Det är dessa underbara sparkar plus Jocke o Linnéa som får mig att hålla ihop för tillfället!

Pojke eller Flicka!

När jag var inne på min vän Lottiz sida och läste så såg jag att hon hade gjort olika test (på skoj så klart) för att ta reda på om det är en pojke eller en flicka hon har i magen. Då blev ju jag också sugen att göra det =)

Enligt Detta Test:

 

moderns ålder vid befruktning: 30
månad vid befruktning: Augusti
Resultat : POJKE!

Enligt detta test:

http://se.babycenter.com/tools/baby-gender-predictor/?intcmp=lnav_tool_genderpredict
Resultat: POJKE!

Enligt detta test:

http://www.babyboom.nu/guider/flickaellerpojk.html

Resultat: POJKE!

Så alla tester online jag har gjort visar på en pojke. Jag har drömt om en pojke. De flesta som känner mig eller träffat mig tror att det är en pojke så ja det är nog stor risk att det är en pojke där inne, nu ska jag bara testa bikarbonattesten också, för skojs skull. Men att ta reda på könet har vi lagt på is nu eftersom det inte fungerat dom 2 gångerna vi checkat. Mini vill överaska oss helt enkelt =)

Natten från helvetet!

Inatt vakna jag med panik i hjärtat. Jag hade så ont i magen att jag inte visste var jag skulle ta vägen! På höger sida av naveln under revbenen gjorde det ont och resten av magen kändes bortdomnad. Ingen position jag låg på hjälpte det bara hög och hög. Ja blev illamående och kallsvettig och visste inte vart jag skulle ta vägen - O till råga på det så hade jag en sån jävla klåda över hela kroppen och myrkryp av inte denna värld!

Hela jäkla natten blev lidande, men en varm vetekudde gjorde att jag kunde slappna av lite åtminstonde. Men kan lova att jag va slut när jag klev ut sängen. Inte många timmar sömn jag fick där!

Nu har jag googlat lite på vad det kan va och hittat två resultat. Antingen mini som växer, det står att livmodern kan luta åt höger när det växer eller också gallsten, men jag vet ju inte för jag har ju inte vart med om något innan. Så jag besluta mig för att ringa barnmorskan efter mycket om och men, så nu väntar jag in samtal därifrån för lite råd och lite lugnande ord förhoppningsvis för jag känner att det räcker nu!

UPPDATERING!!!

Ringde barnmorskan i onsdags förmiddag och hon trodde med all säkerhet att det var mini som lutade åt höger så vi får hoppas så, igårnatt va lika illa. Men inatt har det inte alls gjort lika ont så det är väl på väg att ge med sig om inte så lyder jag barnmorskans råd och söker akut!Vecka 27

Min graviditet - BF Sön 13 maj 2012

*Du är på dag 183 av 280. (65,4%).
*Du är i vecka 27.
*Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
*Du är i 6:e kalendermånaden.
*Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester två.
*Du har 97 dagar kvar till beräknad förlossning.Ny vecka och nya tag som dom brukar säga eller? Nja ny vecka går vi in i i alla fall, men annars så känns det inte så ljust för tillfället. Hoppas verkligen att det ändras snart!

Helgen valdes att bara va och umgås med min lilla familj. Jag hade ju lite dejter o så inplanerat, men valde (trots att det tog emot) att avboka. Sen tog vi bara helgen som den kom. Åkte o handla lite och vilade jättemycket, det kändes jätteskönt!

Men som sagt nu går vi in i ny vecka o magen växer och frodas och mini sparkar o boxas väldigt mycket. Det om nåt är en underbar känsla som jag kan glädjas åt och bara längtar till nästa kick! Tyvärr börjar magen ta emot nu när man ska böja sig framåt, men det kan man ju inte undkomma. Jag är iaf glad så länge jag kan ligga o sova på mage för sen lär det bli ett helvete då jag alltid sovit på magen. Som tur är har vi sån bra säng som formar sig bra efter kroppen så min förhoppning är att alltid kunna sova på magen, drömma kan man ju göra =)

Mår inte som jag vill!

Livet är kämpigt just nu! Varje kväll bryter jag ut i tårar för att jag är helt slut. Mina krafter räcker helt enkelt inte till längre!

Jag är jättelycklig över det lilla miraklet som växer i min mage. MEN! Jag är inte lika glad över hur min kropp beter sig. Att illamåendet ännu håller i sig kan jag ta. Men nu när jag har fått så ont i fogarna så att jag varken kan gå normallånga sträckor, sitta still för länge eller helt enkelt inte klarar av vardagen som jag brukar så får jag krupp! Jag vet inte bara vad jag ska ta mig till!

Jag ber om ursäkt till alla som jag för närvarande inte orkar träffa. Men jag väljer helt enkelt att prioritera min familj och att vila när jag är ledig.

Nej att vara gravid är verkligen inte som jag trodde det skulle vara!

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0