Namndebatt!

Det här med namnfrågan är en rolig sak!

Jocke och jag har haft det jättesvårt att komma på ett passande pojk och flicknamn. Vi vill ju ha ett som vi båda gillar och som vi inte förknippar med någon viss person (vilket är väldigt svårt) men samtidigt inte är för outstanding. Nu har vi väl kommit på några alternativ (kommer inte skriva ut dom offentligt förän mini är född för det är heller inte 100 bestämt) som vi ändå tycker fungerar.

Självklart är ju släkt och vänner jättenyfikna på vad vi har för alternativ och jag är inte bang på berätta det just för dem (om det inte är så att dom väntar barn själva). Men varenda gång vi gjort det så har man fått ett skratt mot sig eller höra att det inte är fint eller inte passande och så kommer dom gärna med andra alternativ.

Jag och Jocke tycker att det är lite respektlöst ändå. Jaha ja med då vet vi att ni tycker att vårt barns namn är fullt, men det skiter vi i för det är ändå vårt barn och vårat val. Det är INGEN annan som ska välja detta. Okej också om man inte tycker det är fint, men va fan då håller man väl käften! En del personer ska verkligen förstöra glädjen i det hela, det räcker inte med att man redan har det jobbigt!

Så nu tänker vi inte berätta det för någon mer som frågar utan dom får vänta o se. Men man är bra sugen till att döpa mini till greta, berta, ragnar eller tage så har folk något ordentligt att störa sig på!

Kommentarer
Lottiz

Fast nu råkar ju jag tycka att de namnen du föreslog sist (Greta, Ragnar osv) är fina så nu gör du ju åtlöje av våra namnval ;-)

Nej skämt o sidå. Det finns så olika smaker så man kan inte göra alla nöjda. Det är erat barn och ni ska välja det som ni tycker är fint och som passar erat barn. Bara strunta i alla andras åsikter för man kommer aldrig kunna göra alla nöjda. Sen tycker jag det är svårt det där med att få namn som inte andra har barn som heter. Vi ville ju jätte gärna ha en Edvin om det blev en kille till, men tyvärr är detta namnet upptaget och du vet ju av vem. Nu har vi två pojknamn som vi inte känner någon som har, men helt 100% känns de inte. Tjejnamnen är vi dock nöjda med.

2012-02-29 @ 17:30:10
URL: http://otizzfoto.blogg.se/
Jenny

Jaa du, en del har ju så mycket åsikter om allt! Det är verkligen respektlöst å racka ner på de namn som de blivande föräldrarna funderar på....Är ju som sagt bara å hålla käften om det inte passar ens personliga smak!!!!Skämmas borde dom!2012-02-29 @ 20:24:24
tessan

skit i vad andra tycker och kör på det ni vill ha =)folk tyckte loke lät konstigt, men de har vant sig.

Hade erica blivit en kille hade hon hetat Damien, vilket folk oxå hade synpunkter på.Så gör som ni vill, stå på er =D kraam

2012-03-01 @ 21:55:17
URL: http://ericasmamma.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0