Vecka 26 och ännu en vecka har gått!

Min graviditet - BF Sön 13 maj 2012

*Du är på dag 176 av 280. (62,9%).
*Du är i vecka 26.
*Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
*Du är i 6:e kalendermånaden.
*Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester två.
*Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.

*********************************************************

Vecka 26 då! Mina förhoppningar att illamåendet ska ge med sig har nu försvunnit helt, tycker nästan det har blivit värre dom senaste veckorna, men det har ju sin förklaring iom att magen växer. Men samtidigt vissa dagar kan jag äta nästan allt utan att må dåligt, så ja kanske det ger med sig ändå. Ingen mening att spekulera!

Nåt som definitivt har blivit värre är min foglossning. Jag har ont konstant! Det ända som hjälper är att ligga helt blixtstilla men så ser ju inte verkligheten ut, så vi får väl se hur det kommer gå framöver om jag numera måste ta mig till jobbet med bil, det vore ju typiskt i så fall för jag köpte ju nytt busskort i fredags! Men hellre det än att sjukskriva mig för det är nåt jag verkligen inte VILL göra, jag vill jobba så länge jag kan!

En liten påkläddbild på mig själv slänger jag ut också, så ni får se magen så. Tycker faktiskt att magen ser ännu större med kläder på, svart förminskar ju inte alls =P

image description

Dagens projekt!

Idag va vi till Ikea för att köpa lite förnödigheter. Så nu står sängen så gott som klar, bara lite smått o gott som fattas :)

Magsjuka!

Då åkte man på den skiten oxå. Magsjuka Jippie! Tog emot jävligt mycket att behöva ringa o sjukanmäla mig igår, jag får ju så dåligt samvete! Men nu är vi ju två att tänka på o dessutom måste jag ju tänka på mina kära kollegor oxå, inte kul om jag smittar ner hela gänget så får jag jobba själv sen istället :) Nu har jag iaf vart symtomfri sedan igår kväll så på fredag TÄNKER jag gå o jobba igen, så är det!

Ingen höjdare att va magsjuk o gravid kan ja säga, har ju redan problem med illamåendet (som aldrig vill försvinna) som blev dubbelt så illa dessutom o sen åt andra hållet med, jag får väl vara glad att det inte blev långvarigt!

Vecka 25 och ny magbild!

Min graviditet - BF Sön 13 maj 2012

*Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
*Du är i vecka 25.
*Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
*Du är i 6:e kalendermånaden.
*Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester två.
*Beräknat förlossningsdatum Sön 13 maj 2012
*Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

  

Ja som ni ser har det hänt lite på 5 veckor. Numera kan jag kalla mig själv för en liten tjockis. Det gör iaf Jocke =) O Linnéa påpekar ofta att jag har en stoor mage. Men jag är ju trots allt i 25 veckan, bara 15 veckor kvar (oups). Undra hur stor jag kommer bli egentligen?!

Första presenten

Min kära svärmor som är nere o hälsar på. Eller hälsar på o hälsar på, Hon har ju sin lägenhet kvar i sörping, så ja hon är hemma i sitt andra hem för närvarande =) I alla fall så va vi hem till henne igår och bjöd henne på mat.
När jag höll på med maten och Jocke fart iväg och handlar efterrätt så tar hon fram ett litet paket och sa att hon helt enkelt inte KUNDE vänta =) I det lilla paketet låg en nystickad kofta, byxor och ett par strumpor. Helt bedorande! Jag fullkomligt älskar sånna saker. Mamma har ju sparat en hel del sen jag själv var liten =) Och självklart har jag bett dem om mera om dom orkar, både mamma och min svärmor är ju jätteduktiga på handarbeten =)
Imorn går vi in i vecka 25 och jag har redan tagit ny magbild som ni ska få se! STOOOOOR SKILLNAD =)

Ännu en vecka har gått och nu är 24 här!

Min graviditet - BF Sön 13 maj 2012

*Du är på dag 162 av 280. (57,9%).
*Du är i vecka 24.
*Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
*Du är i 5:e kalendermånaden.
*Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester två.
*Beräknat förlossningsdatum Sön 13 maj 2012
*Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.


************************************************************

Jaha då är vi inne i vecka 24 då. Jag förstår verkligen inte hur snabbt tiden kan gå, det känns ju liksom som det bara var någon vecka sedan som jag tog en ny magbild. Men det är ju faktiskt 4 veckor sedan dess och bara om en vecka är det dags för en ny. Ja jag fattar det inte. Tiden har aldrig gått såhär snabbt för mig förr, men tur är väl det för då kommer ju mini fortare än vad vi anar =)Oro o träning!

Igår hade jag en riktigt jobbig dag. I fredags va inte mini så aktiv som han brukar vara på kvällen o när jag vakna på lördagen så kände jag ingenting heller. Detta gjorde att jag börja känna smått panik.

Dagen löpte på utan ett tecken på liv där inne o tårarna trilla gång på gång.
Självklart googla jag på det o läste skräckhistoria efter skräckhistoria. Så när kvällen kom o jag inte känt ett dugg så va sammanbrottet nära.

Jocke o jag börja då buffa på magen i hopp om nåt, men icke! Nu var det nog dags att ringa upp iaf, men så kom jag på. Mini brukar ju reagera på kyla! Så Jocke hämtade en öl ute från balkongen o la på magen :) o vips så va det full kareta i magen, hela kvällen dessutom, men det gjorde inte mig något, bättre det än ingenting! Stackarn där inne va nog bara väldigt trött o så väcker mamma o pappa honom, då får man sparkas tillbaka :) men Jocke sa förlåt till honom flera gånger hihi!

Idag för första gången på länge testade vi att köra ett pass i vrinnevi vilket va tokskönt men ajajaj vad ont jag fick i fogarna så nja jag får nog ta att frysa mitt medlemskap på wc tills vidare o ta det lungt ist! Men små promenader är ju aldrig fel sen behöver jag ju inte överdriva som jag alltid gör :) men nog fan längtar jag efter ett rejält träningspass o komma i form igen!

Efterfrågad UL o BM-besök

Nu har jag äntligen fått arslet ut vagnen och scannat in Mini från förra UL. Som ni ser är det inte världens bästa kvalitet på bilden då mini inte alls va så pigg att ställa upp på foto, men vi kunde ju inte gå därifrån utan ett minne så klart och detta va resultatet.
Vecka 18 va jag här om jag inte minns helt galet!

Idag har vi även vart hos BM och jag fick höra Minis hjärtljud för första gången. Det va en upplevelse kan jag lova. För det första lät det ju som en pingpong boll där inne. O sen när jag låg där på britsen så vart väl Mini galen av den kalla manicken, så han sparka som en bäng så det till och med syntes ovanpå. både barnmorskan och Jocke såg hur det farde, medan jag bara kände.
Iaf såg mina värden jättebra ut och jag kommer inte behöva äta järntabletter *pust*
Datum : 12/1
Vecka : 22+4 (vecka 23)
Vikt : 73 kg (66kg)
Hb : 111 (121)
Socker : 4,3 (5,8)
Blodtryck : 100/65 (samma som sist)
Hjärtslag : 145 (ej mätt innan)

Jag vill boa!

Jag har hört talas om detta med boa, men inte trodde jag att det skulle va såhär! Det ända jag tänker på är att det ska va fint hemma o få göra i ordning inför Minis ankomst!

Det största projektet är ju barnkammaren, där inne är det hemska svartgråa tapeter och väldigt dåligt gjort också, så där får vi ta till en firma så det blir ordentligt gjort. Men mitt projekt som jag vill börja med nu är att måla om i vårt sovrum. Just nu har vi vinröda tapeter därinne, jag har inget emot en vinröd vägg, men helt o hållet är för mycket för min smak. Så min funderan är att att måla 3 väggar vita och sen spara en tapetserad vägg som fondvägg. Jag måste bara bearbeta Jocke lite för han är inte så förtjust i förändringar, men är man tillsammans med en inredningsintresserad och gravid tjej ja då får man helt enkelt bita ihop!

Jag har räknat ut i alla fall att det inte kommer bli ett så stort projekt, då tapetseringen innan är väldigt väl gjort med minimala skarvar och väldigt få hål så kommer själv förarbetet bli en lätt match. Så lite småspackling och grundning på det sen är det bara att måla. Hallen i förra lägenheten klara jag ju på 3 dagar och det var ett mycket värre jobb, så jag tror nog att jag skulle klara av det med sovrummet också, ja så vi får väl se. Detta är ju något jag vill göra innan Minis ankomst också så vi slipper bo i röran sen.

Ja vill, jag vill, jag vill =)denna gavel vill jag ha också fast i svart ;)

Mini mår bra!

Idag var vi ju som sagt uppe på BB
för att göra ett specialist-UL. Vi fick träffa en överläkare som var mycket bra o vi kände oss väl omhändertagna.

Läkaren tittade om mini hade duodenal atresi (som Linnea föddes med), han kollade så att hjärtklaffarna slog som dom skulle och även så att fötterna var rättvända. Detta pga andra bakomliggande medicinska sjukdomar inom familjen som jag tidigare pratar om. Men läkaren hade bara positiva besked att ge oss, inga avvikelser som helst, så nu kan vi äntligen pusta ut :)

Vi hade även tänkt att be om att få reda på könet, men mini var så himla sprattlig därinne så han kunde inte se. Så nu får vi se om vi beställer tid på crocus i Linköping för att få veta eller om vi väntar till dagen d!

Vi fick inga bilder idag heller med Lottis jag lovar att jag ska lägga ut den vi fick sist :)

Välkommen vecka 23

Min graviditet - BF Sön 13 maj 2012

*Du är på dag 155 av 280. (55,4%).
*Du är i vecka 23.
*Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
*Du är i 5:e kalendermånaden.
*Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
*Du är i trimester två.
*Beräknat förlossningsdatum Sön 13 maj 2012
*Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.


***********************************************

Herregud så fort det går, jag hinner ju inte ens med i veckorna! Jag minns det ju som igår när jag fick reda på att jag var gravid och då var jag i vecka 7 och ja nu är jag i vecka 23, det är galet!

Imorn ska vi på medicinskt ultraljud! Jag har vart nervös hela helgen för det o inte kunnat sova, o samma lär det väl bli inatt. Myrkrypen blir värre och man ligger o vrider och vänder på sig konstant, o tankarna bara far! Jag borde väl inte vara orolig egentligen för dom vill ju bara försäkra sig att det inte är något fel på mini.
Men ändå =( Så nu behöver vi alla era tummhållningar inför imorn!

Jag ska bli mamma på riktigt!

Jag har nog inte riktigt insett att det är så. Trots ultraljud, fladder i magen o inköp av diverse babyprodukter så har inte känslan infallit sig riktigt.

Men igårkväll gick det upp ett ljus för mig att det verkligen är så. Jag vet inte om det beror på att alla dom mest viktigaste o dyraste sakerna är inköpta eller om det är för att mini rör sig så hela magen dallrar (o nu har även Jocke fått känna minis kickar). Men nu gick det faktiskt upp för mig att JAG SKA BLI MAMMA!

Jag kanske har haft svårt att ta detta till mig. Allt med Illamåendet, tidig foglossning o just det faktum att jag äcklats av min kropp (jag har verkligen svårt för detta med att lägga på mig vikt igen) har nog tagit mer av min tid än vad själva njutningen har gjort. Men nu när jag äntligen fått min lilla babykula på magen så känns det helt rätt! Att jag fortfarande mår illa o har ont vid ansträngning är skitsamma för det ända jag bryr mig om är mini där inne. Ge mig 30 kilo till på min kropp. Om så är fallet så är det värt det för nu är min tid kommen :) o nu tänker jag njuta resten av tiden oavsett vad min kropp säger. Så det så! =D

Mini på väg!

Nu kan även mini åka säkert i vår nya bil! Va idag o hämtade ut det nya babyskyddet på barnens hus! En Akta Graco logico S HP med bas i färgen noir (svart) som även går att haka på på Bugaboon, jättesmidigt!

Förstoppad!!!

Förstoppning.se och då har jag inte ens fått order om att börja med järntabletter.

Nu får ursäkta detta skitämne nu i sluta läsa här om ni inte vill höra. Men detta är faktiskt ett mycket stort problem just nu. Jag hade så ont i magen inatt så jag trodde det va fel på mini, men han mår så bra där inne i magen o sparkar o super vatten så där behöver jag inte va ett dugg oroligt. Utan det som jag ska va nojjig över är att jag inte gjort nummer två på 2 veckor. Hej hemorojd får man väl säga när det är dags!

Så nu är det massa vatten o lite lax på det så så hoppas jag magen vill komma igång under morgondagen!

Idag stanna jag iaf hemma från jobbet (första gången sen ja blev gravid) o vila upp mig lite, tyckte att jag behövde det, men fick ändå dåligt samvete. Men det är ju två jag ska tänka på nu så då va det lika bra. Nu är det bara att kämpa på den sista tiden o hoppas jag slipper mer skit hehe!

Ny Iphone, ny bil o framförallt nya mammabyxor =)

Precis som rubriken lyder så är det mycket som har fixats dessa dagar när man vart ledig. Jag har äntligen tagit mig i kragen o hämtat ut min nya iphone, vilket var ett måste när den gamla strejka lite! Men oj så nöjd jag är, äntligen har jag ju en bra kamera i telefonenen. I min gamla 3gs va det ju bara en 3,2 kamera och producerade inte så bra bilder, men som sagt nu är det ordnat, annars va jag faktiskt nöjd med den telefonen o hade egentligen ingen bråska att byta upp mig, men kul ändå att ha en bättre kamerna när vi ska få tillökning och mobilen har man ju alltid med sig, detsamma kan man ju inte säga om systemkameran =)

En annan rolig sak för heeela familjen är att vi äntligen hittat bilen vi vill ha. Det blev en Renault Megane kombi årsmodel 2010 disel som inte drar ett skit typ =) Först va vi inne på att skaffa en volvo v70, men det är ju en väldans dyr bil att både äga och köra så vi kom på andra tankar där. Svårt var det att hitta ett bra substitut tills denna dök upp och vi blev kära. Meganen drar bara 0,4 blandad trafik och är dessutom skattefri i 5 år pga att det är en miljödisel och lite ekonomiskt måste man ju tänka i dessa svåra tider ;) I alla fall så ska Jocke o Linnéa hämta den på Rejmes idag och sedan hoppas jag att dom kommer o hämtar upp mig efter det =)


(denna bil är inte vår, men exakt likadan)

Igår var jag också o köpte mig mina första mammabyxor, då alla byxor och tights sitter för tight om magen och mini blir galen =) tog väl emot lite att behöva köpa sånt, men jag har nog klarat mig ganska länge ändå! Men i vilket fall som helst så va dom på tok förstora ändå =( det även fast jag tog byxor i storlek small. Själva tyget som ska gå över magen satt så löst så att det såg ut som en magpuff, så tydligen är inte min mage så stor ännu, men jag kommer väl växa i det så småningom!

Vi har även vart förbi babyproffsen och pratat barnvagn och babyskydd. Det kommer bli en helsvart bugaboo (limited edition) sedan kan man ju byta ut suffletttyget efter hand om man vill, men vi tyckte ändå att den svarta var ganska snygg och stilren. Babyskyddet kommer vi köra på en Svart Acta Graco, som även kommer kunnas användas på vagnen, jättesmidigt!

Det rullar på. Nu är det dags för vecka 22

Gott nytt år på er alla får jag först lov att säga!

Nu har jag kommit så långt i graviditeten att jag känner av mini varje dag o har redan lärt mig hans rytm. När jag går o lägger mig om kvällarna så är han som mest aktiv o ibland har jag även lyckats känna av sparkar utanpå magen. Tyvärr har Jocke aldrig lyckats känna även fast jag ropat på honom, mini kanske är lite småblyg för pappa än :) men det kommer!

Nåt annat som hänt är att min mage har börjat växa rejält o jag fick även en chock när jag ställde mig på vågen igår. Hela 6 kg (totalt) har jag lagt på mig. Så illamåendet är nog inte så allvarligt ändå, lite pillar jag ju i mig! Hoppas jag inte bara är en sån som lägger på mig 20 kg för fy fan vad jag redan jobbat för att tappa till en normal vikt. Men ja vad kan jag göra, är det så så är det så! Det blir ju självklart att sätta igång med vikten när mini är ute!

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0