Jag har inte glömt!

Nej jag har inte glömt bort bloggen. Men tyvärr så är det något fel på bloggappen (via mobil) som gör att jag inte kommer in. Och sitter vid datan gör jag ju ner sällan nu vilken resulterar i så få inlägg!

Vi mår skapligt här hemma. Igårnatt och igår hade vi dock en jobbig dag med mycket skrik och ont i magen o ingen sömn alls. Men det har prinsen tagit igen idag!

I måndags var det åter dags för BVC och på 2 veckor hade han ökat 400g och ligger nu alltså på 4300, dessutom är han uppe i 55,5 cm. Stora killen :) Sen i tisdags va det dags för hörseltest och det va finnemang det med!

Jag hoppas att dom fixar appen snart så jag kan blogga via mobilen igen och då ska ni även få se lite nya bilder :)

Min duktiga kille!

Mitt hjärta har äntligen sovit "dagtid"
i sin egen säng. Och i 2,5 timme dessutom. Duktiga killen :)

Jag har haft sånna problem med att lägga ifrån mig honom den senaste tiden! Dom två första veckorna kunde han sova vart som helst, men sen hände något o han ville bara ha min närhet hela tiden. Den enda gången han kunde sova längre tider va i vagnen, bilen eller bärselen men testade jag att lägga honom i sängen så skrek han inom 20 minuter.

Så hemmet har kommit sjukt mycket efter, usch vad jag hatar det. Men idag har jag äntligen kommit ikapp en hel del. Minst hälften fick jag ordning på. Så nu får vi hålla tummarna att han kan få ro igen och att det går åt rätt håll!

Jag antar att det är mitt lilla hjärtas mage spökar. Han har ju så otroligt mycket gaser o får verkligen ta i för att få ut dom. Då förstår man ju att han inte kan sova. Sömnen blir ju så orolig då. Men jag tror också att det går åt rätt håll, för nu får jag ju honom att rapa nästan varje gång och det är jag så glad över. Han är ju så himla goo o lugn när han slipper gaserna och får sin närhet, igår fick jag ju till och med ett litet gurglande leende o gissa då hur mycket mitt hjärta smälte :)


Ska man känna sig misslyckad?

Ofta kvällstid så verkar det som om mitt hjärta inte blir mätt. Från 19 snåret och framåt så vill han bara snutta konstant. Självklart somnar han mellan varven och då tror man ju att han är färdig, men det är inte på tal om att lägga i från sig honom. Nej då vaknar vi o söker efter mat som en liten fågelunge. Det känns riktigt jobbigt, för man undrar ju då om
man har mat så det räcker?!

Jag har förstått att han använder mitt bröst lite som en napp, för han snuttar väldigt mycket utan att svälja. Det är så att man flertalet gånger testat på att handmjölka lite för att man tror det tagit slut men nog kommer det massa mjölk ändå, det nästan sprutar ut. Så nej det problemet kan det heller inte vara.

Igår kväll vid 23.30 tyckte jag det var så jobbigt och ont hade jag utav allt snuttande så Jocke sa att vi kanske skulle testa lite ersättning. Jag tycker ju att det känns så fel, men om han inte blir mätt så visst! Sagt o gjort så fixa vi till lite.

Ersättningen va väl inte sådär populär, men han fick i sig ca 30 ml o sen lite till amning på det, sen sov han som en stock tills nu kl 5.00 (5 timmars konstant sömn va nu länge sen sist man fick).Då vakna han igen för lite påfyllning. Han verkar ju absolut mer nöjd, men jag som mamma känner ju mig tokmisslyckad att jag inte kan få honom nöjd kvällstid. Jag vill ju inget mer än att amningen ska funka o vi såklart kämpar vidare!

Egentligen ska jag väl inte oroa mig för han går ju upp i vikt som han ska. Men jag som vuxen vet ju hur det är att gå o
lägga sig hungrig, det vill jag ju inte att mitt hjärta ska göra ju :(

Men den stora frågan är. Är han hungrig eller är han bara snuttsugen o ute efter närhet? Jobbigt att inte veta :(

Galet trött!

Igår var jag verkligen på bristningsgränsen till ett nervsammanbrott. Alla dessa nätter utan någon konstant sömn har satt sina spår. Jag kommer ju inte ens ihåg när jag sov en hel natt sist, tror det va i början av graviditeten då man va övertrött. Så nu förstår jag äntligen vad alla mena med att vila innan förlossningen. Tyvärr va ju inte det ett alternativ då heller pga myrkrypet. Jaja men värt var det i alla fall.

Men som sagt övertrött va jag igår. O på kvällen kraschlanda jag så vi besluta att idag fick bli en rejäl mys o sovdag, det behövs verkligen! O redan efter natten så känns det bättre, vi gick o la oss vid 22 o låg i sängen till 10.30 fast med några matstopp på vägen så klart :)

Stora killen :)

Mitt lilla hjärta är inte så liten längre. Igår fyllde han hela 3 veckor och på torsdag nästa vecka blir han 1 månad. Det är ju helt galet vad snabbt det går!!!

Det märks faktiskt oxå att han börjar bli större, dels känns det lite mer när man bär omkring på honom. Sen är han ju med på ett helt annat sätt! Idag till exempel när han satt i babysittern så spana han in nallen i lekbågen, det va så roligt att se :)

Idag var det åter dags för BVC-besök. Hjärtat har nu gått upp 200g och växt 2cm. Han ligger alltså på 3800g tung och är 53cm lång :)


Gospojken!

Måste bara vissa dessa två mysbilder jag fick på min lille prins när han sussar sött i ullitullpläden! Måste nog fixa en blå till honom, så jag får ha mina i fred ;)

Babybjörnen va en hit!

Igår hade mitt lille hjärta en jobbig dag igen. Magknip o ville inte sova alls, endast äta dög. Så med ett ledset hjärta snuttandes vid bröstet höll vi på från lunch till kväll. Jag tyckte så fruktansvärt synd om honom =( Men så kom jag ju på att jag fått ett tips om att använda bärsele (Tack Helen). Så fram med den o ner med Max o sen fick han hänga med mig medan jag städa. Tror inte det tog 5 minuter förän han somna, ingen protest över huvudtaget. Efter ett tag tänkte jag lägga honom i sängen, men det gick inte iaf inte på första försöket. Men efter lite till städandes så gick det utmärkt och han fick sova i ett par timmar.

Självklart trodde jag att det skulle bli en jobbig natt med en baby som bara sovit 2 timmar på hela dagen och magont, men vid 0.00 klappa han bara ihop av ren utmattning. Hon låg o prata lite i en timme o jag fick gå upp o ge honom nappen ett par gånger, men sen sov han så gott till 6.00. Då tog jag upp honom, bytte o gav lite mat för att sen sova vidare till 9.30 då va vi hungriga igen. Sen har dagen haft sin gång utan magont o hjärtat har väl mer eller mindre sovit ikapp det han missa igår, så skönt för han =D

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0