Lilla magen

Tänkte visa en liten bild på den lilla magen :) ni slipper samma klänning som jag använt på alls andra bilder denna gång plus att ni får se min nygamla frisyr. Ja förra helgen fick jag nog på skiten o boka akuttid. Bara det kändes som en lättnad :) fast jag hade inte hunnit kamma till mig ännu ;)

Skoproblem!

Herre Gud vad mycket snygga klackar det finns just nu, har hittat en massa som jag bara vill ha ha ha. Men till vilken nytta, ja kan ju inte gå i dom nu o det lär ju dröja minst en månad till innan det ens finns på kartan.

Nej nu får jag gå omkring i mina vita Lacoste, o hur sexy är det på en skala från ett till tio... Typ noll! Jo jag verkligen hatar att gå i platta skor, dom är ju endast till för träning!

Kommer nog bli skotokig efter förlossningen och jag lovar att jag kommer bara önska mig skor i fädelsedagspresent hehe!

Men till min lycka så är ju platåsulan tillbaka och jag har faktiskt hittat ett par platta skor men med en mycket tjockare sula i väldigt stabila så vi får väl se om det blir ett litet inköp i helgen :)

Tråkigt att jag inte knappt fick nån respons på förra inlägget. Över 100 unika besökare o bara en som gissa =( man får väl va glaa för de lilla!

Mitt i natten

Klockan är 02.55 o här sitter jag i soffan i mörkret o kikar på min favo-serie nip/tuck! Har gett upp att försöka somna för tillfället då myrkrypningarna o foglossningen är värre än värst!

Jag har börjat se ett litet mönster i det hela! Jag har nämligen vart ledig idag. Tog mig en extra semesterdag just pga sömnbristen. Men det får jag lida för nu. Jo jag har nämligen märkt att det blir värre när jag just är eller har varit ledig.

Hur ska det då bli när jag går på mammaledighet om ca 2 veckor? Man blir ju helt störd i huvudet av detta! Jaja jag försöker tänka positivt, det är ju trots allt bara lite mer än 5 veckor kvar (förhoppningsvis).

På lördag är det förresten dags för en ny magbild. Återigen en 5 veckors period som har gått! Men då jag heller inte är säker på att jag kommer gå 5 veckor till efter det så funderar jag på att ta en ny magbild varje vecka nu så man kan dokumentera o se hur stor magen blir! Den har växt till sig ganska rejält och jag har fått många kommentarer om vilken fin rund mage jag har och det blir jag superglad av att höra :)

Nu får ni gärna börja gissa på när mini vill komma ut också och vilket kön det är, så får vi se om det är någon som spikar rätt :) min gissning är iaf 9 maj och en liten tjeja :D

Vecka 34 och sömnlösheten har infunnit sig

*Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
*Du är i vecka 34.
*Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
*Du är i 8:e kalendermånaden.
*Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester tre.
*Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.


vecka 34, vecka 34, vecka 34 och jag börjar se ljuset i tunneln!

Nej vars så illa är det inte, men det ska bli skönt när jag slipper alla dessa graviditetsåkommor! Värst nu är ju dessa myrkrypningar, inatt har jag bara fått två timmars sömn på grund av dessa och helgen har inte åstadkommit mycket mer sömn det! Man blir ju galen när man inte får sova och när klockan ringde imorse så fick jag nästan hjärtsnörp o inte nog med det så va det ju också första dagen att jobba efter att vi satt klockan på sommartid vilket gör det ännu värre!

Annars börjar det hända saker i kroppen! Har börjat läcka mjölk lite smått, vilket jag vart äcklad över i början. Men det är ju naturligt så och sen så känns det som att magen sjukit ned, går lite lättare att andas. Så mini gör väl sig redo därinne, men några veckor får han allt stanna kvar till =)

Plask o lek

Idag börja jag morgonen med vattengympa. Jag börjar bli mer o mer positiv till det hela och det känns som jag skulle kunna börja varje morgon på så sätt! Jag vakna innan ens klockan hade ringt, inte på världens bästa humör dock pga sömnbristen. Men när jag väl kommit ner i vattnet och startat så kändes allt så himla avslappnande, rogivande och dessutom kul så jag vart helt harmonisk inombords opch mini verka också njuta för han sprattla o hade sig och inte en enda sammandragning hade jag under tiden (mycket skönt). Nu längtar jag tills nästa torsdag redan. Hoppas bara  jag inte får lika ont idag som jag fick sist. Jag tog det verkligen  lungt idag och lyssnade på kroppen just för att jag ska slippa smärtan! Men får jag lika ont idag så vet jag inte om jag kan fortsätta, men jag hoppas iaf!

Inatt va jag med om en annan upplevelse. Väldiga stickningar i ryggslut och ljumskar så jag fick sitta o gunga o gå upp o vagga lite för att det skulle lätta och det gjorde det, sen va det bara att somna om. Inga stickningar i benen inatt som jag känt av och det känns skönt. Illamåendet känns också bättre. Fortfarande att jag får springa o hulka en gång om dagen men inte mer och bara en sån ska är jag glad över. Nej allt börjar faktiskt kännas mycket bättre =)

För tidig födsel?!

Nej ni behöver inte oroa er. Det har jag det senaste dygnet gjort ändå så det räcker, men jag kan lugna er med att Mini nog stannar kvar några veckor till.

Det kunde jag däremot inte tro igår. Det började straxt innan jag skulle åka hem från jobbet. Jag hade sammandragning på sammandragning och det kändes precis som att jag skulle tappa magen, allt bara tryckte nedåt. Dock inga smärtsamma sådana än så länge men ändå. Ja kom hem och varva ned lite men det bara fortsatte. Tog ett bad för det bruka hjälpa, men det gjorde bara saken värre och nu började det göra ont och rejält också. Så det va bara att ringa förlossningen!

Fick prata med en underbar barnmorska som lugnade ned mig ganska bra. Hon sa att jag skulle ta 2 panodil och försöka sova och hade det inte gett med sig inom 2 timmar skulle jag ringa igen. Annars räckte det att jag åkte upp för en kontroll idag! Självklart var jag ganska orolig ändå iom min mammas historik med alla toktidiga födslar. Men jag lyckades somna, vaknade mellan varven då jag kände av en vanlig sammandragning, eller foglossning eller behövde gå på toa men annars en ganska bra natt och jag behövde inte ringa förlossningen igen.

Idag på morgonen åkte jag och jocke min underbaraste upp till förlossningen för en koll. Där gjorde dom en ctg-kurva och så fick jag även lämna urinprov i misstanke på urinvägsinfektion. Allt såg mycket fint ut (Mini hicka heeela tiden *ler*) och sammandragningarna jag hade gjorde inte ont så jag fick åka hem igen, men med restriktioner om att jag ska vila så mycket jag kan. Nu hoppas jag verkligen att jag kan få slippa alla åtkommor dom sista veckorna och få njuta lite av min graviditet.

Måste även passa på o säga grattis till min vän Lottiz som idag fick sitt fjärde barn och sin andra flicka. Stort GRATTIS till dig, du har vart så duktig!

Vecka 33

*Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
*Du är i vecka 33.
*Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
*Du är i 7:e kalendermånaden.
*Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester tre.
*Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.Då beger vi oss in i vecka 33 då. Det känns jättebra att det börjar närma sig nu för jag längtar verkligen efter den lilla krabaten i min mage! Min mage börjar verkligen bli otymplig nu och jag flåsar för minsta lilla, men inte så konstigt när man dragit på sig 16 extrakilo hehe. Hoppas jag inte drar på mig så mycket mer vikt nu, för då kommer ja väl behöva rullstol för att kunna röra på mig =)

Nu har jag bara 4 veckor kvar på jobbet också, det är med dubbla känslor kan ja lova. Dels känns det skönt att få vila lite men jag kommer sakna mitt jobb så himla mycket. Som tur är finns det ju kvar och jag kan ju alltid åka o hälsa på!

Besök hos BM i vecka 32

Då har jag vart hos barnmorskan igen o kollat läget. Allt ser fin fint ut o mini verkar må bra där inne!
Magen växer verkligen på, måttet låg lite över kurvan för den här tiden, så inte så konstigt att jag tycker den blivit så enorm på sistonde. Dessvärre syns det ju på vikten med, usch va den skenar iväg. Det tycker jag verkligen inte om men inget man kan göra åt sakern heller tyvärr utan det får vi ta tag i när mini är ute.

Mini låg idag med huvudet nedåt, vilket jag nog kännt av. Alla dessa sparkar på mina revben. Men idag guida bm mig så jag själv kunde känna vart huvudet låg och oj vad imponerad jag blev. Jag har ju bara känns en liten fossing ibland, men nu kan jag stoltsera med att jag känt huvudet också =D

Mina hjärnvärden ser mycket bättre ut också. Och jag kan dra ned på järnet vilket jag är tokglad över.

Såhär ser dagens värden ut iaf!

Datum : 16/3 (21/2)
Vecka : 31+4 
Vikt : 82 kg (77kg)
Hb : 108 (103)
Socker : 5,3 (4,6)
Blodtryck : 105/65 (100/65)
Urin: --
Hjärtslag : 148 (148)
SF mått : 31 cm (27cm)

60 dagar kvar till BF

60 dagar kvar men jag är redan toktrött på mitt tillstånd! Ja kan inte sitta, då blir mini galen o sparkar sönder mina revben. Jag kan inte stå, då känns det som fogarna ska separera helt! Jag kan inte äta, magen tar emot. Jag orkar knappt gå i trapporna, då dör jag nästan av andnöd. Jag kan inte sova för då sätter myrkrypningarna in. Har ja glömt något, jo det har jag säkert men det går inte att hålla reda på alla symptom längre!

Nej nu vill jag att det ska va maj. Jag vill att mini ska va här o jag vill framför allt ha tillbaks en normal kropp o komma i normala kläder! Kunna röra på sig som en normal människa o framför allt träna igen!!!

Jaja jag försöker hålla modet o glädjen uppe, det funkar oftast men hemma får tyvärr Jocke ta smällen med dessa hormoner men han är helt underbar mot mig ändå!

Nej jag ska inte gnälla, det finns de som har det värre! Men detta kommer jag ALDRIG göra om, hur mycket jag än älskar barn!

vecka 32

*Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
*Du är i vecka 32.
*Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
*Du är i 7:e kalendermånaden.
*Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester tre.
*Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.


Mini sparkar konstant på mina revben nu så jag antar att h*n ligger med huvudet nedåt. Dessutom känner jag mig sprickfärdig, är det möjligt att h*n kan poppa ut genom naveln? =) Önskar verkligen att det var maj nu och att jag bara behöver gå till vecka 38 o inte en dag längre! Men med min otur så, jaja h*n kommer när h*n kommer, men jag säger som med allt, bättre för tidigt än för sent hehe =)

Alla åkommor håller fortfarande i sig, men jag tycker nog att illamåendet har blivit lite bättre. Nu behöver jag inte springa på toa jämt när jag ätit utan kanske 3/4 utav alla matintag. Det är därför som jag får äta så jävla mycket kosttillskott för att jag ska få i mig alla näringsämnen (inlägget innan).

Kvällsmat i 8e månaden!

* 2 järn
* 1 gravid multivitamin
* 1 B-vitamin
* 1 Mum omega
* 1 stort jävla glas mjölk :)

Detta är vad som intas som kvällsmat varje kväll nuförtiden. Ibland tillkommer en banan oxå, allt för att slippa myrkryp o för att få i sig allt så att mini o mamma ska få må så bra dom kan. Inte för att jag tror att mini mår dåligt, men mitt illamående håller väl i sig tiden ut! Idag gick ja in i 8.e månaden så Skål på er :)

Sömn o vattengymnastik

Imorse när jag vaknade så förstod jag inte alls vad som hade hänt. Natten hade gått utan att jag vaknat en enda gång, vare sig av toalettbesök, törst, myrkryp eller smärta. Det var precis som jag hade knaprat en sömntablett igår kväll, helt underbart! Ha jag kommer ens inte ihåg när jag tagit bort spikmattan, men borta va den när jag vakna iaf =)

Idag va första gången på vattengymnastiken! Först skulle jag bara gå på avslappningsgymnastiken men eftersom jag har sånna problem med foglossningen så bytte vi till den gympan istället. O himmel så skönt det var, ser verkligen fram emot nästa gång! Tyvärr har jag lite mer ont nu efter och känner mig lite stel, men sjukgymnasten sa att det kunde bli så om man gick ut för hårt i början, o alla som känner mig vet ju hur mycket jag älskar o träna o då blir det ju lätt det är att ta ut sig i början =)

Lycklig!

Man kanske inte kan tro det efter allt gnäll, men jag är och känner mig väldigt lyckligt lottad! Jag har en underbar sambo som ställer upp för mig i vått och torrt och han har vart och är helt underbar nu när jag har det så jobbigt! Jag har en extradotter som konstant berättar för mig att hon älskar mig och ser fram emot vårt nya lilla tillskott. Sist och inte minst har jag detta underbara mirakel i min lilla mage som jag längtar så mycket efter att få träffa, så jag nästan inte står ut!

Ja nu är det 9 veckor cirkus tills 3 ska bli 4. Jag vill att det ska va maj nu och Jocke känner stress över att allt gått så snabbt! Jo men tur är väl det, annars hade jag verkligen blivit knäckt. Sista tiden nu går åt att få ordning på allt, de sista inköpen och så vidare. Och framför allt när jag går hem, vila så jag orkar med denna omställning =)

Ja idag är jag glad och oerhört lycklig!

Vecka 31 - 1/4 del kvar!

Min graviditet - BF Sön 13 maj 2012

*Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
*Du är i vecka 31.
*Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
*Du är i 7:e kalendermånaden.
*Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
*Du är i trimester tre.
*Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning


Vecka 31 är här och jag är trött, ständigt trött. Vill mest sova hela tiden vilket inte går och det tär på mitt humör, jag känner mig låg o irriterad mest hela tiden. Nej jag är inget kul att leva med! Önskar att det va maj nu så att mini kunde titta ut någon gång, men det är ju ett tag kvar så det är bara att bita ihop. En tröst är väl att det äntligen är klart att jag kommer gå hem lite tidigare. Så den 13 april kommer jag göra mitt sista arbetspass, sedan kan jag vila lite o bara ta hand om mig själv innan mini kommer ut!


Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0