Dålig uppdatering

Jag vet att jag vart fruktansvärt dålig på att blogga. Men har fullt upp om dagarna. Är det inte jobb så är det såklart Familjen, hemmet eller sömn som kommer i vägen. Men vi lever!

Maximus har sovit sin första natt borta, hos mormor såklart när vi var på 40-årsfest. Jag toksakna honom såklart o va lite nere när vi kom hem till en tom lägenhet och på morgonen vakna jag kl 8.00 och undra varför han fortfarande sov. Knäppa jag :) När vi sen hämta hem honom och överöstes av hans pussar och kramar och såg hans underbara leende så var saknaden som bortblåst, dessutom vet vi att han har haft det bra hos mormor.

Sen så här Max bästaste o finaste gudmor vart barnvakt en heeel dag när vi var till Ullared och det hade gått alldeles utmärkt, jag är så stolt över Sofie som tar hand om Max så bra och så glad att Max känner sig trygg med henne också :) så det kommer bli många gånger till.

Idag är det bara 2 veckor kvar tills Max 1årsdag. Och jag är faktiskt lite ledsen över det. Jag har fortfarande inte fattat att det gått så snabbt! Det känns som det bara är någon månad sedan jag låg på bb och kämpade för kung och fosterland. Men nu är vi här ett år senare. För precis ett år sedan så var jag så trött på graviditeten. Ingen sömn, illamående, ont i fogarna, myrkrypningar och 10kg extra vätska på bara några dagar (förutom de 12 kg som jag annars gick upp). Det var jobbigt, men så mycket värt det att jag gärna gör om det igen. Men inte än ;) nu njuter jag av min fina lilla son, jocke o linnea och min nya tjänst som Teamledare så får vi se om några år om det blir på tal igen :) kanske att jag får sova hela nätter lite innan också innan vi ska kämpa med en ny jobbig graviditet och onda magar och sömnlösa nätter :)

Sovmorgon!

För första gången på väldigt länge så fick jag sovmorgon till kl 8.00. Eller jag vakna automatiskt kl 7.45 men prinsen sov till 8.00. Såååå himla underbart! Visserligen har inte natten vart så jättebra, men när man får sova till 8.00 istället för 6.00 så gör det inget, speciellt nu när man är genomförkyld oxå. Självklart låg jag kvar i sängen tills han vakna och när jag sedan tände så stod han upp i sängen och log sitt bredaste leende. Hela morgonen sen efter har han vart på ett utomordentligt humör :)

3 månader -10kg

Som rubriken löd så har jag nu sen den 7 januari tappat 10kg. Jag har fortfarande några kvar innan jag är nere på före vikt, men sakta kryper vi dit. Denna gång gick inte fastan så jättebra. Första veckan generera 2 kg och denna vecka endast 1. Men IOM att jag har ätit lite för att orka med en gnällig Max (sover dåligt och tänder på g) och extra arbete så är jag nöjd ändå. Jag kommer fortsätta köra fasta ett tag framöver i hopp om att jag kan klara målet till det 14 maj, men fortsätter med en lätt lunch (sallad) åtminstonde. Nu är jag ju inte ute efter att rena kroppen utan viktminskningen jag vill åt och då är det ju kalorier in och kalorier ut som räknas. Så jag kan gott o väl unna mig sallad :)

För att fira mina tappade 10 så åkte jag igår o klippte av barret. Så trött på att tappa hår plus att det va sååå slitet efter amning o bantning, så nu känner jag mig jättefräsch. Får se om jag slänger i lite färg imorn så jag får lite glans i det också.

Annars går dagarna på här. Max står utan att hålla sig i men vågar inte ta klivet ännu. Han vinkar, klappar händer, BITS ;) och härmar en med vissa ord. Han är ganska trött o gnällig just nu. Men det är nog kombinerat tänder, utveckling och sova dåligt, men att mysa hos mamma får honom alltid på gott humör, då blir mitt annars så vinterdeppiga hjärta varmt ;-)

Imorn blir Max 11 månader. Det innebär 1 månad till hans ettårsdag. Så nu har vi börjat lära honom att ta ansvar och städa efter sig ;-)

2400 o reserv

Igår blev det ett samtal till försäkringsbolaget. De var jättebra o tillmötesgående. Om jag bara gick ned till Telia och fick ett kostnadsförslag på vad det skulle kosta att laga telefonen så skulle jag få in upp till 2500 på mitt konto idag.

Som tur är funkar vår reservtelefon igen trots ett antal bad så jag är inte telefonlös under tiden min lagas.
Men det är lite roligt detta med vår reservtelefon. Det är Jockes gamla 4s. Den tappa han i toan ;-) och när han gjorde det så blev han så arg så den fick ligga i ett bad i över 1 timme för att den verkligen skulle paja och så fick han en ny utav sin mamma istället. Sen för ett tag sen fick jag för mig att testa den gamla och vet ni, den fungera. Vilken tur för mig, men så fick den ju bada igen då i söndags. Men efter ett dygn på elementet så är den helt okej igen :) konstigt!

Så nu vet ni att jag är nåbar igen!

Skurhink...

Vad är oddsen för att man ska tappa 2 iphones i vatten på en o samma helg? Jo ganska hög i mitt fall. Först min egen i skurhinken i fredags och så vår reserv ( ja vi har en i reserv) i badet idag. Så nu är jag telefonlös :-( och ja skyller allt på storytel och mr grey!

Imorn blir det ett samtal till länsförsäkringar (vi har drulle som tur e) i hopp om att de kan lösa detta fort. I annat fall får jag ta en gammelfon så länge men då måste jag ha ett nytt (stort) simkort!

Så vill ni nåt får ni maila ;-)

Orange

I helgen fick sig Max vagn sig en vårstädning. En dusch av ramen, dammsugning av sitsen, tvätt av åkpåsen och såklart en ny orange sufflet på toppen. Självklart ska ju åkpåsen bort och en sittdyna ska köpas i liknande färg men än är det för kallt.

Det vart faktiskt riktigt fint ihop med den annars så svarta vagnen och min gamla babyfilt passar bra ihop trots att det inte var samma färg till 100. Så nu är vi snart redo för underbara promenader i solen :)

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0