Resultat vecka 35

Vikt:
Veckans vikt: 69.7 kg
Veckans minus: -1,8kg
Kvar tills nästa delmål: 4,7 kg
Total viktnedgång: 12,3kg

Mått:
Överarm: 33cm (0cm) totalt 5cm
Byst: 83cm (1cm) totalt 20cm
midja: 73cm (2cm) totalt 15cm
rumpa: 108cm (1cm) total 10cm
lår: 63cm (1cm) totalt 10cm
vad: 40cm (0cm) totalt 4cm

Delmål:
82 kg <-- startvikt : 3/1-13
70 kg <-- delmål 1 : 31/8-13
65 kg <-- delmål 2 :
60 kg <-- delmål 3 :
55 kg <--slutmål:
före grav-vikt (66,6) <-- nått den:

Kommentar:
Wihooo jag är under 70kg och därmed tagit mitt första delmål. Oh jag känner mig så stolt och så duktig. Trots sjukdom, noll träning o dålig sömn har jag lyckats. Börjar känna mig någorlunda snygg igen. Fast 10kg till innan jag känner mig helt nöjd! Inte halvspring bild på mig i gårdagens kvällsform, inte många valkar kvar inte.

Så mycke så mycke

Usch vilken hemsk vecka jag haft! Det har varit så mycket på jobbet och hemma så det känns som jag har gröt mellan öronen. Inte nog med det så skulle dagisschemat in också, och att få ihop det var inte det lättaste. Speciellt när dagis öppnar 6.15 och jag måste hinna med bussen som går 6.30. Nu får vi lösa det med mormor och lånande utav snällaste syrrans bil. Usch jag gillar inte att förlita mig familjen. Det är ju jag o Jocke som skaffat barn och inte dem. Men när jag pendlar till Linköping och Jocke till Skänninge så blir det svårt. Men en sak är säker, vi måste införskaffa en racer (bil) till så småningom. Fast det är heller ingen omöjlighet för idag skrev Jocke på en tillsvidare anställning på Skänninge, hurra hurra hurra :) Så äntligen börjar det ljusna igen, inte för att det vart mörkt men inte kul att veta hur det ska gå med jobb o framtiden.

Så min sista vecka som mammaledig har vart annat än lugn. Som tur är är jag ju fortsatt mammaledig på fredagar och då ska jag njuta av min Max. På tal om Max så kommer han högst gå 3 dagar i veckan på dagis året ut, just på grund av att Jocke är ledig vissa dagar och jag på fredagar, så det blir en mjukstart. Fast däremot blir det långa dagar för honom. Bli lämnad 6.15 o hämtad 17.45. Som tur är trivs han som fisken.

Vår första dagisförkylning håller i sig än. Mitt har satt sig på bihålorna som vanligt, så ingen träning, med dieten går det sisodär men jag hinner. Först måste vi bli friska.

Sköna Max

Haha imorse skulle jag ta en bild på Max i tröjan som farmor stickat till 1-årsdagen. Men Max va lite busig och försökte rymma och bilderna vart inte sådär jättebra egentligen. Men samtidigt vart de faktiskt lite charmiga. Man nästan känner hur han försöker rymma från mamma med kameran alltid på hugget, kanske börjar han tröttna. För är det inte mamma som fotar så är det pappa eller Linnea eller nån annan :-)

Höst o vinter 2013

Nu när hösten och vintern börjar närma sig är det ju dags att börja gardera sig. I år tänkte jag också slå på stort. Ny gås-jacka ska investeras i och även ett par rejäla vinterskor. Sen först av allt står ju ny väska o eventuellt matchande plånbok till.
 
Jag har ju länge velat över om jag ska ha en burberry eller fortätta med louis vuitton. Men då jag inte hittat någon modell som jag fastnat över på burberryn så lutar det mot en Louis vuitton neverfull gm (deras största totebag) och en matchande plånbok till det. Dock är jag osäker över vilken design jag ska ta, valet är mellan dessa 3
 
 
Sen så ska det även köpas en jacka och skor till, Denna gång vill jag ha en brun gås
Och till denna är jag sugen på att köpa ett par uggs. alla säger att dom är så värmande, och eftersom jag är så frusen om mina fossingar kan det ju va bra. Men måste nog testa först o se om jag kan ha dem eftersom jag är så bred över vaderna. men vi kan ju alltid hålla tummarna.
Denna modell vill jag ha, men jag är osäker på om jag ska ha denna ljusa eller om jag ska satsa på en mer mörkbrun. Det återstår o se när jag väl ska inhandla.
 
Ialla fall är det mitt mål att ha detta i höst o vinter. Väskan tror jag nog att jag ska handla redan i slutet av september. Hade ju tänkt köpa den när jag nått mitt första delmål, men det verkar ju aldrig som jag kommer dit, så det får bli en tröstv'äska istället ;)
 
  
 

sjuk, noll träning o vs-diet

Jaha och så kom dagisbacillerna hem till familjen Åkesson/Lekander. Suck och stön! Detta innebär att jag inte kommer kunna träna på flera dagar nu :( Abstinensen är så stor så stor, jag vill ju röra på mig, få bort det äckliga flabbet som dallrar ;) Jaja vi får låta kroppen vila och va fit for fight i slutet av veckan kanske? vi får hoppas iaf. 
 
Max vart ju sjuk i onsdags. När han kom hem från dagis så va han så snorig o gnällig. Ingen feber dock, men eftersom jag var ledig torsdag, fredag så besluta jag att han fick va hemma. Det var ju fortfarande inskolningsveckor på dagis. Och när jag ringde till dagis så sa dom att det var inga problem, Det har ju gått så bra för Max så de tyckte att det räckte med inskolning och Max kunde va hemma istället. Skönt! Sen i lördagskväll kom bacillerna till både Jocke och mig. Även mormor fick sig en släng. Får se om Linnea klarar sig, men risken är väl ganska stor att även hon blir förkyld, men så är det ju med dagis o skolbarn.
 
I alla fall, bara för detta att jag nu är förkyld och inte kan träna så hoppar jag på 5-2 dieten (fast tvärtom). Nu i 5 dagar kör jag victoria secret dietet, alltså proteindrinkar dagarna i ända. Och sen äta något i helgen. Och funkar detta bra under denna vecka så fortsätter vi ett tag till. För protein i kombination med träning är ju skitbra. Jag kommer såklart även äta kosttillskott och omega så att jag får i mig alla näringsämnen, så jag lovar att inte svälta ut mig helt och hållet. Men jag känner verkligen att jag måste tappa min sista gravidkilon nu, åtminstone innan jul. Och dit är det ju 4k, sen kan vi försöka jobba oss ned de sista 10 för att nå mitt drömmål.
 
På lördag är det ju dags för mätning o vägning igen. Hoppas att jag kommit under 70-strecket då, jag vill så gärna bara komma dit just nu. Bara dit är det ju ett mål besegrat. Inte för att jag trivs att väga 60 heller, men 70 är mardröm för mig. Okej för mig är att väga under 64, fast jag vet att jag inte kommer vara nöjd då heller, utan måste ned under 60 och mot 55-56. Så det så, sen får ni tycka att jag är knäpp, men det är jag också ;)
 
 

Resultat vecka 33

Vikt:
Veckans vikt: 71.5 kg
Veckans minus: -0kg
Kvar tills nästa delmål: 1,5 kg
Total viktnedgång: 10,5kg

Mått:
Överarm: 33cm (-0cm) totalt 5cm
Byst: 84cm (-1cm) totalt 20cm
midja: 75cm (2cm) totalt 13cm
rumpa: 108cm (-1cm) total 10cm
lår: 64cm (0cm) totalt 9cm
vad: 40cm (1cm) totalt 4cm

Delmål:
82 kg <-- startvikt : 3/1-13
70 kg <-- delmål 1 :
65 kg <-- delmål 2 : 
60 kg <-- delmål 3 :
55 kg <--slutmål:
före grav-vikt (66,6) <-- nått den:
 
Kommentar:
Jag vet att jag på sistonde har vart dålig på att uppdatera er om beach 2013. Därför kör jag en ordentlig genomgång nu. Jag har även gjort om lite i tabellerna och ändrat från min första start i januari, just för att se hur jag har lyckats detta år. Beach 2013 är ju såklart över nu men på detta år sedan ja börja med citronfasta och intensiv träning har jag ju trots allt tappat 10,5kg och det måste man ju va nöjd med. Nu kör vi vidare på beach 2014 och hoppas på en lika stor viktnedgång till för sedan är det inte långt kvar till min drömmål.
Denna vägning hade jag inte tappat något, men det kan vi tacka ryssen för. Däremot fortsätter centimetrarna att rasa och det tackar vi för :)
 
Mina bitch-charts kommer här
 
 
 

Inskolning

Första veckan på dagis är avklarat och allt går så bra. Ja det har gått så bra att vi till och med lämnat honom för några timmar utan oss i hasorna.

Vi börja med inskolningen i tisdags. Det är totalt 5 barn varav Max är den yngsta som inskolas under samma gång. Så den morgonen stanna vi bara 1 timme, just så barnen fick lära känna miljön och fröknarna så klart. Max var jättenyfiken på omgivningarna men när fröknarna prata med honom så vart han till en början generad, böjde ned huvudet och log sådär gulligt mysigt som han gör när han är nyvaken. Så himla roligt att se, jag har aldrig sett honom så förr :) Självklart släppte detta väldigt fort och han knalla runt i rummen o spana in allt o alla.

På onsdagen var det dags för ett lite längre pass på 1,1/2 timmar. Då bjöds det på fruktstund först och vidare ut på gården för lite lek. Fröknarna hade då bett oss att hålla oss lite på avstånd så de fick sköta jobbet och ja det gick toppen. De upptäckte att han älska gungorna och trehjulingarna. Dessutom hitta han en ny delikatess - blöt sand ;-) men lite sand rensar magen och fröknarna sa att det är skönt att jag resonerar så för sand kommer han nog äta en del när ingen ser möjlighet finns ;-)

Dag 3 var det återigen dags för fruktstund. Sen fick inte föräldrarna vara med längre. Vi fick vinka adjö på gården och sedan gå in på personalrummet o fika just för att se hur lämningen gick. Inte va det heller några problem, jag undrar om han någonsin kommer sakna mig på det där stället :-/ När vi sen kom för att "hämta" 1,1/2 timma senare vart prinsen såklart glad över att se mig och fröknarna sa återigen att allt går toppen.

Dag 4 var det dags för mig att åka till tandläkaren o sen jobba så då fick Jocke ta inskolning. MEN han blev hemskickad på en gång. De tycker att allt går så bra med Max så de skyndar på processen. Det ända var att Jocke skulle finnas hemma o tillgänglig om det skulle va något, vilket det inte skulle bli.

Jag blir så glad över feedbacken jag får utav fröknarna. De säger att han alltid är glad o går o ler hela tiden. Dessutom har han redan börjat ha koll på fröknarna. Är det något så går han fram till dem utan problem. Men han håller dem på alerten har jag hört. När han går på ojämn mark så är han fortfarande vinglig o det ser ut som han ska ramla, men det gör han inte, grejen är att fröknarna tror det o springer o passar på honom. Men hellre det än att de inte har koll alls och han kanske slår sig illa.

Det känns så vi har valt helt rätt ställe för Max. Ett litet intim dagis med lagom mycket barn och många gulliga pedagoger. Härlig miljö o nära till natur. Och att dom sen har egen kock är ju helt utmärkt. Det här kommer bli en toppenplats för Max

Syskonkärlek

Våra barn älskar verkligen varandra. Det är så fint att se. Max blir så glad så fort Linnea kliver inför dörren eller vaknar på morgonen. Och det första Linnea ALLTID gör är att gå till Max. Vi har så fina barn. Jag hoppas att de alltid kommer ha en fin kontakt.

Semester

Förstår ni att hela sommaren har gått nu! Imorn börja Max dagis. Linnea börjar skolan om 1 vecka och jag börjar jobba heltid om 3. Så sorgligt att allt har sitt slut, jag vill inte. Vill förlänga den lite till. Kanske åka utomlands i september som vi brukar. Men efter ett gemensamt beslut så vill vi vänta tills Max är lite äldre och tar det nästa år istället. Då kan vi äntligen återgå till vår tradition att förlänga sommaren med 2 veckor i medelhavssolen.

Vi har inte haft så mycket gemensam ledighet under sommarn. Bara varannan helg för när Jocke har vart ledig så har jag jobbat för att få ihop logistiken. Men nu sista veckan så har vi äntligen kunnat göra lite annat.

Först åkte jag o Jocke på kryssning (utan barn). Skönt att få lite egentid för varandra också, det är inte alltid så lätt som småbarnsförälder. Fast inte vill jag byta bort det ändå :)

Sen så blev det den obligatoriska sommartrippen till Göteborg. Denna gång stanna vi 2 nätter. Och det kommer vi också fortsätta med. Slippa stressa igenom besöket. Nu hann vi med 1 dag på Liseberg, en dag med Universeum och siteseeing och en halvdag med shopping innan det var dags att åka hem.

Självklart blev det lite restaurangbesök, fika o godis emellan varven och dieten glömdes lätt bort. Men så ska det va när man e på semester :)


Max min Maximus

Nu har vi en liten parvel som går här hemma helt obehindrat. Snubblar han så reser han sig igen och knallar vidare, för krypa det gör man inte i onödan, nu ska det gås. Visst kan man tro att han vart på spriten och dessutom har han väldigt bråttom och vill gärna springa men det ser ju bara för gulligt ut. Och skulle han ramla så säger han aldrig ett pip för tålig det är han.

Det där med tåligheten har jag vart fundersam över. Han har slagit sig ganska illa ett par gånger, bulor, fläskläpp och blåmärken. Han har både ramlat från säng o stol (låter som världens sämsta mamma nu) men barn klättrar och tittar man åt ett annat håll så är olyckan framme snabbare än vad man tror. Det har jag verkligen fått erfara. Men tillbaka till tåligheten så är det sällan han blir ledsen. Någon minut sen är allt glömt och han är lille glada Max igen. Har han ingen smärtgräns? Fast jo när han ramla från stolen och fick en tennisbollsstor bula i pannan så blev han ju ledsen för någon minut så lite känner han och sen är han ju faktiskt ledsen på nätterna när magen är ajaj så han är nog bara en väldigt tålig liten prins.

Nu har vi nästan munnen full med tänder med. Har kommit fram till 12 tänder. Bara 8 kvar som ska fram, hoppas de tittar fram fort för är det något han är känslig för är just tandsprickning och sin ajaj mage. De nätter tänderna spricker fram är det inte mycket sömn på tapeten och man tycker så synd om honom men som sagt inte många kvar nu.

Han börjar förstå mer och mer nu och frågar man vart Max är så pekar han på sig och säger däääär och det låter så gulligt :) frågar man efter andra så pekar han inte men tittar åt det hållet man är. Han visar gärna också om det är något han vill. Är han törstig går han till kylen. Vill han ha välling hämtar han sin flaska. Vill han titta på något så pekar han och vill han gå på promenad så sträcker han fram handen som att kom så går vi :) det är så mycket som händer så man hänger inte med i svängarna.

Nästa vecka börjar inskolningen på dagis också. Usch jag har verkligen ångest. Känner mig inte alls redo för det. En sak att jag jobbat deltid och lämnat prinsen hos mamma. Men nu är det 4 dagar i veckan och det känns som man kommer missa så mycket och sakna honom idiotmycket. Men jag vet också att det är ett bra dagis och att han kommer att lära sig mycket och ha det bra. Det är helt enkelt bara mig som det är synd om ;-)

Så en liten bildkavalkad. Max o sin bula, Max o pappa badar, Max äter morot från morfars land, Max tycker pappas tshirt passar bättre och en liten Maxcooling!

Egentid

I lördagsförmiddag lämna vi Max hos mormor och Linnea fick åka tidigare till sin mamma. det var nämligen dags för Jocke o mig att ha lite egentid på tu man hand. Våra vägar bar oss till busstationen och transferbussen till cinderella. Vi skulle nämligen åka en 24h kryssning.

24 timmar med bara varandra att rå om. Det var helt underbart. Vi åt gott, drack drinkar, sola på däck o dansa loss på clubgolvet. Dessutom hann vi sova en hel natts ostörd sömn och även en middagslur innan lunch. Batterierna är ganska uppladdade ;) fast det ska understrykas att även om det inte varit jobbigt så är man sliten idag när man skulle upp 5.00 för att åka till jobbet!

Men strunt i det. Vi har haft det då mysigt och underbart så detta skulle vi kunna göra lite oftare. Fast det är ganska jobbigt att lämna bort barnen, saknaden blir så stor så det får inte bli allt för ofta.

Nu jobbat vi 2 dagar sedan bär det av mot en familjesemester med våra 2 underbara barn :)

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0