Årets sista dag från Åre

Då är vi åter i Åre. Eller ja vi har ju vart här sedan tidig lördagsmorgon. Vi lämna Norrköping kl 15.00 i fredags för att oss uppåt fjällen. Resan gick över förväntan. Max höll god min under sin vakentid. Vi stanna först i Stockholm o käka lite. Sedan blev det vällingstopp i Gävle där vi oxå mötte första snön. Därefter sov Max mestadelen av vägen. Förutom när han vakna strax innan vi va i Sundsvall vid 22.00 men det passa bra för då passa vi på att äta kvällsmat. Sedan körde vi i ett till Åre och var äntligen framme 2.00 då vi fick gå o lägga odd i en skön säng!

Då nu har vi vart här i 4 dagar. Vi myser och äter gott. Dessutom vandrar vi en hel del. Jag är så glad att jag kan göra det denna gång. Förra året hade jag ju foglossningen kvar och kunde kappt gå någonting. Men det tar jag igen ordentligt nu :)

Idag på årets sista dag besluta vi oss för att ta bilen och åka iväg. Då mesans Max sov middag i bilen så åkte vi på en tur till Storlien vidare över gränsen till Norge och sedan tillbaka. När vi väl var tillbaka till Tottens by (Åre) så grilla vi korv och drack varm choklad ute i snön.

Nu sitter vi här uppiffade inför kvällen. I år vankas det hummer till förrätt. Rensadel till varmrätt och pannacotta med vildvuxna hallon till efterrätt. Så klart vin o champagne o kanske nåt glas whiskey till det med!

Så nu önskar familjen Åkesson Lekander er härifrån Åre ett riktigt gott nytt år. Må vi få ett grymt 2014Jullediga

Då har hela familjen gått på en lång härlig ledighet. Eller ja Jocke börjar egentligen sin ledighet på måndag. Men IOM att han åkte på halsfluss så blev det inget helgjobb utan kan nu se fram
emot 2 månaders pappaledighet. Jag själv börjar jobba i mitten av januari så äntligen kan vi njuta av lite ledighet som familj. Även för Max börja ledigheten med sjukdom. Hjärtat har öroninflammation igen, men denna gång gav de inget penicillin. Skyllde på att han var över 1,1/2 år och då ger man det inte. Men sist sa de ju att om det
gått hål så va man tvungen att äta penicillin så att man inte fick in bakterier. Jag fattar ingenting. Tycker bara synd om Max som får genomlida allt. Inatt får han dock sova hos mormor så att han inte utsätts allt för mycket av jockes halsfluss. Det räcker som det är
för lilla hjärtat som mer eller mindre vart sjuk hela hösten :/
 
Med mig är det bra tack o lov. Nu när det går så bra med träningen så skulle det vara förödande att bli sjuk. Så jag hoppas mina 3 älsklingar inte smittar mig för ja även Linnea är genomförkyld! Däremot brukar jag ju vara sjuk på högtider så det skulle inte förvåna mig ett dugg. Fast bra om jag blir det nu istället för i vår få jag ska slå på stort på gymmet. Men mer om det i ett annat inlägg 
 
Om vi inte hörs innan så önskar jag er mina läsare en riktigt god jul :)
Imorse när vi skulle till mormor. Alltid lika glad trots hög feber.

Min lilla mini Hugh Hefner. Charmig o
Stilig i sin morgonrock 

Äntligen

Återigen ja jag vet att jag är urusel på att blogga, men prioritet ligger på annat. Och i väntan på ny telefon så kan jag inte dela med mig så mycket bilder ens.
 
Jag tänkte i alla fall uppdatera er lite om prinsen. Idag fick vi äntligen träffa en barnläkare som nu ska göra en utredning på lille Maximus. Redan idag tyckte läkaren att det lät som glutenintolerans, men för att få gluten och lactos uteslutet så tog dom ett blodprov. Peppar peppar att det visar negativt! Jag vet ju att det finns så mycket substitut som han kan äta, men det är aldrig roligt att vara ett intolerant barn, talat från mina egna erfarenheter. Men sen tar jag hellre att det är gluten än lactos, för när vi sist fick utesluta allt med mjölksocker i så insåg man hur mycket produkter det verkligen finns i. Helt galet! Men läkaren berätta för mig att lactosintoleranta barn är oftast underutvecklade och det har ju Max aldrig vart så sannorlikheten är att det är gluten om det är något. Men förstå att Max hunnit bli 19 månader innan någon tagit oss på allvar. Jag har ju känt på mig sedan han var jätteliten att det inte var något som stämde men alltid fått höra att småbarn har problem med magen. 
 
Jaja! På tal om utveckligen så lärde han sig i alla fall att hoppa idag (eller moster weronica lärde honom). Han riktigt lyfte från golvet och efter var det viktigt att applådera åt honom :) Han tyckte även snön var intressant och härma mig direkt när vi kom ut och sa NÖÖÖÖ :) Ja det har jag ju sagt förut att han är en riktig härmapa som snappar upp allt man säger. Verkligen kul att talet utvecklas. Nu är det ju även lucia på dagis på fredag och jag antar att dom sjunger luciavisor, för här hemma går Max konstant och sjunger tipp tapp :) jättegulligt att höra. Och den lilla klätterapan sen då. Vår tv-bänk är ganska hög och smal, men det stoppar inte Max, nej han häver sig upp och så har jag hittat hon sittandes där med dinglande ben, han är en galenpanna.
 
Nu har vi ckså haft en veckas sjukdom. Lillen har vart riktigt dålig med hög feber och galen hosta. Dessutom håller 4 tänder på att spricka igenom så det är ju också lite otur för han lider ju enorm utav det.
 
Det var det för denna gång, återigen har ni fått lite koll med vad som händer min lille guldklimp :)
 
 
 
 
 

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0