Deckad hela dagen!

Yes och så kom maginfluensan till mig. Kl 2.00 sa det pang. Usch usch vidriga sjukdom! Så hela dagen har jag legat deckad. Som tur va kunde mamma ta Max så jag kunde vila annars vet jag inte hur det skulle gå.

Nu har jag vart kräkfri sedan 8.00 och hoppas jag slipper, det räcker med huvudvärken och magvärken ändå! Nu hoppas jag också att det inte blir något bakslag för jag behöver befinna mig på jobbet ons-fredag och det ska gå om nu inget mer kommer. Så håll tummarna!

Bjuder på en hemsk blid på lilla mig så ni kan tycka lite synd om mig åtminstonde ;-)

3,5 timmar

Precis så länge tog det att söva mitt lille hjärta idag! Stackarn fick aldrig någon ro. Jag blir så frustrerad också. Man vet ju inte om han har ont, mår illa eller är hungrig! Magsjuka ger ju illamående. Men han får ju också lätt ont i magen och dessutom ätit så lite idag så han kan ju va hungrig eller törstig också! Usch vad jag hatar baciller och vad de gör mot min lilla prins just nu.

Max har ändå vart symptomfri sedan igår så på tisdag är we back in business om vi inte får något bakslag!

Dagen annars har väl vart sisodär. Max vakna 6.00 och somna inte om. Gick upp med en trött och grinig pojke (väldigt ovanligt). Fördrev tiden och gick och sov vid 9.00 igen. Äntligen sov han 2 timmar och även jag. Dagen fortsatte med gnäll, trötthet och matvägran (så himla ovant att se honom sådan). Så vid 13.00 blev det 2 timmars sömn igen. Sedan efter 15.00 har det vart High life, värre än innan. Övertrötthet och ingen mat i magen är ingen bra kombo och tro inte han kunde få ro att sova. 15 minuter mellan 15.00-22.15 är alldeles för lite. Men nu äntligen (peppar peppar).

Efter detta hoppas jag att han slipper detta. Fast det vet jag ju att det bara är en tidsfråga tills nästa gång men vi kämpar på. Tröstar, pysslar om och försöker underlätta för min ömkliga lilla prins.

Oh nej nu är det dags igen :( jag hör hur han gnyr!

Magsjuk eller va det fyllesjuk ;)

Det va väl viktigt att få i vätska när man va magsjuk va ;-) Max knäcker sin första (hoppas ni förstår att det är på skoj).

Sjuk igen?!

Alltså vad är det är? Inatt har min prins sovit så oroligt. Dels ville han inte sova själv och när han var hos mig böka han och visste inte hur han skulle ha det. Jag trodde på ont i magen, men antagligen mådde han illa den lilla stackaren :( Kl 07.00 tog jag upp honom och då börja han hosta och hulka och ha sig men han kräktes aldrig så jag trodde att han hulka för att det kom upp slem. Dagen löpte vidare och han var väldans trälig med maten men annars var han pigg och glad. Och så kom det. Vi parkera på Mirum för att ta en lördagsfika men vi hann inte ut ur bilen förän Max kräktes upp allt han ätit under dagen. Så det var bara att bege sig hem. Bada den lille, tvätta hans kläder och bilbarnstolsklädseln och sedan stoppa honom i säng för han blev så matt!

Så nu får vi se om det blir något mer av detta annars är det väl 48h karantän som gäller!

Mera kläder!

Jag håller på att bygga upp ett lager 86 i kläder åt Max. Vi har ju precis börjat införa lite 80 och då är det bra att ha nästa storlek hemma också. Så idag var jag inne på Lindex och hitta jättefina kläder. Vart lite orolig om de skulle uppfattas som för "tjejiga" Men so what! Inte första gången i så fall då jag tidigare fått höra att Max är tjej eftersom jag använder mycket rött.

Faktiskt så frågade jag expediten om hon tyckte att byxorna var för tjejiga varpå hon svara att Lindex inte har några könsindelade kläder åt barn. Så jag ska nog gå dit och köpa en lila klänning med blommor på som Max kan ha och va fin i (ironi).

Glömma bort!

Skrev nyss ett inlägg om hur de äldre barnen gärna glöms bort när det kommer en nybakad till familjen. Men texten försvann och endast bilden blev publicerad. Vad roligt det var då när jag verkligen fick till ett bra debattinlägg.

Jag undrar nämligen varför det blir så. Varför dras man till de mindre och glömmer bort de äldre? Detta är något jag har funderat på länge och även innan Mini Max. Jag kan själv relatera till syskonbarn, vänner och bekanta hur de eller deras äldre barn blivit bemötta när det kommer ett nytt syskon till familjen. Jag är definitivt inte ute efter att peka finger om ni nu tror det och jag själv älskar också att gulla med nyfödda. Men man FÅR inte glömma de äldre, vilket oftast är lätt! Själv tycker jag att jag har vart bra på att även ge tid till mina äldre syskonbarn. Liksom tagit dem till mig medan andra har fullt upp med den mindre. Och även nu kan jag överlämna Max för att ge tid och busa med familjens andra barn och vänners barn. Och vi ska inte tala om Linnea. Jag skulle bli stött om någon glömde bort henne för hon är en lika stor del i vår familj som Max. Som tur är har inte det skett vad jag vet om och hoppas det aldrig kommer göra det heller!

Iaf hände det något häromdagen som fått mig att känna frustration. Denna person har alltid varit snabb fram och gullat med Max och det har vart så roligt. Ja tills det fanns en veckofärsking i bilden. Då dög han inte längre! Jag tog inte direkt illa vid mig då, men ju mer jag tänkt på det ju mer frustration har det byggts upp i min kropp. Och tänk om nu Max vart så stor så han fatta, då skulle han ju bli ledsen. Men liten som han är var han den lille glada lilla skit trots att han precis fått kalla handen!

Det är sådant som gör att det känns som att det räcker med ett barn. för detta är något jag inte vill att min Maximus ska uppleva. För min Max och min Linnea är värda all kärlek och all uppmärksamhet i hela världen, iaf från mig och Jocke ;) Och sen är jag jättetacksam över min familj och mina närmaste. De har alltid visat intresse ända sedan tiden med Mini i Magen!

Öppna förskolan!

Idag var vi som vanligt på öppna förskolan i Söderledskyrkan. Max älskar verkligen att gå dit och leka, sjunga och såklart träffa sina kompisar. Men speciellt gillar han då vi alla sitter i ring och har sångstund, då kryper han bort till pedagogerna och ska hjälpa till att spela gitarr :) När det sen är Lekdags så kryper han omkring i sin egna lilla värld. Leker, spanar och snor andra barns saker vilket inte alltid uppskattas av motparten. Men det gäller ju att ta för sig här i livet!

Självklart äts det ju mellis där och när vi sedan går hemåt så hinner vi knappt ut genom dörren innan han har stängt sina vackra blåa :)

Dra tillbaka tiden lite!

Stackars Max!

För att va täckt utav dessa hemska utslag så tycker jag min prins håller god min. Det måste ju klia så in i bomben men ändå är han nästan ständigt glad! Om man ändå visste vad det beror på och om det nu beror på något speciellt så skulle det ju va enklare att hantera. Men atopiskt är ju ett lurigt eksem, det kan bara blossa upp om det är lite för varm eller lite för kallt. Om man är allergisk eller om man är lite torr. Sablans eksem och allergier som ställer till det!

Idag såg det för jäkligt ut igen. Kolla bilder nedan sedan så får ni se. Inte konstigt om hans nattsömn störs. Fast nu sover han bättre. Han somnar runt 20.00. Vaknar för välling vid 2.00 och sover till 08.00 (eller 7.45 ringer hans inre klocka). Jag är nöjd, sover bättre än på länge och Max är nöjd för ofta får han sova vidare hos mig om jag är för lat efter 2.00 målet :) och eftersom han alltid vart en bebbi som vill ha mycket närhet så måste han ju få det. Han är ju väldans självgående på dagarna och leker själv och har inte tid, så då passar han på att va extra mysig på nätterna!

Något annat kul som hänt på sistonde är att han börjat pussas och kramas ordentligt. Frågar man om en puss så gapar han och han vill gärna pussas ofta :) sedan ska vi kramas oxå. Då lägger han ned huvudet på axeln och verkligen myser.

Mamma, Pappa, Aaaj, Naaee och heeeej är ord som kommer titt och tätt. Mamma ropar han oftast om han är ledsen. Pappa säger han om pappa går iväg. Nae om han är arg, aj säger/skriker han om han inte vill vara kvar i spjälsängen och heeeej om vi leker tittut. Det som är roligt är att Nae och heeeej låter precis så som jag säger till honom så han är allt en liten härmapa :) Nu tränar vi på att säga Linnea också, skulle vara kul för lilla damen!

Något mer då? Ja han går runt möblerna nu. Några gånger har han släppt taget men när han kommer på det ramlar han och blir arg. Men jag tycker inte att han ska ha så bråttom än. Han hinner att ta sig fram i livet :)

Nej mina vänner. Nu ska jag hoppa till säng. Det blir öppna imorn. Ska försöka ta lite mer bilder där så ni får se hur roligt han tycker att det är där med alla sina vänner (eller leksaker)

Marcus?

Är det bara jag som tycker Max är likt Marcus? (Blogginlägg riktat mot de som vet vem Marcus är)

Bad och duschslang

Det är tur att prinsen tycker om att bada eftersom han nu måste bada oljebad flera gånger i veckan. Skulle inte va så kul annars! Vi har ju en badstol som är perfekt till honom för då kan han ju bada själv (inte utan uppsikt såklart). Men nu har den lilla parveln börjat försöka ställa sig upp även i badet, så frågan är hur länge vi kan använda den. Kanske bättre att köpa en badmatta nu så att han kan sprattla som en fisk hur han vill för stadigt sitter han ju.

Igår när vi bada så ville han leka med duschen. Jag testa då att sätta på vattnen lite svagt och detta tycker han är fascinerande. Han titta, bet, fick kallsup ;) och drack vatten om vart annat. Ja titta själv va roligt han tyckte det va :)

Nu tränar vi även med lära gå vagnen. Han hivar sig ju upp på läragåstolen och går så så är det ju smidigare med vagnen. Går väl lite sådär än, han tar 2-3 kliv sedan går han ned på knä. Men övning ger färdighet! Men syrran kom idag på ett annat sätt att leka med vagnen. Bra att de kan underhålla varandra ;)

Resultat vecka v7

 
Då var det dags för veckans obligatoriska dejt med vågen. Trumvirvel tack =)
 
Vikt:
Veckans vikt: 74.4 kg
Veckans minus: -1,1 kg
Kvar tills nästa delmål: 4.6 kg
Total viktnedgång:  7,6kg
 
Delmål:
82 kg <-- startvikt : 7/1-12
80 kg <-- delmål 1 : 14/1
75 kg <-- delmål 2 : 16/2
70 kg            <-- delmål 3 :
65 kg            <-- delmål 4 :
60 kg            <-- delmål 5 :
55kg              <-- slutvikt:
10%              <-- nått den: 
2 siffrigt         <--nått den:
före grav-vikt  <-- nått den:
 
Yes yes yes yes! Vad underbart :) Förra veckan visa vågen på ett plus och jag orka aldrig gå in och blogga om det. Sömnbrst och ett plus på vågen is a big NO NO! Men idag hade det korregerat sig ordentligt. 1,1kg sen vecka 5 eller 2,5kg om man jämför med förra veckan då den stod på 76.9. Så det måste jag vara nöjd över.
 
Nästa delmål är taget och jag ser hur jag allt kommer närmare nästa stora mål som är att komma under 70. Visst nu är det lite över 4kg dit, men på en månad har jag ju tagit 5 kg så det ska inte vara omöjligt att kanske ta det på en månad till. 
 
Jag fortsätter på min kostplan. Intermittent fasting och kombinerar det med ett bantningste från Thailand. Exakt samma te som man kör med under fastan, fast nu kör jag det mer i utrensningssyfte. Smakar apa, men örterna gör så att jag åtminstonde tror att det har någon effekt. 
 
Sen måste jag skvallra också. Jag har faktiskt fuskat med en semla i onsdags (försenad fettis) och choklad på alla hjärtans dag. Det är inget jag gärna gör för jag vet att det kan ge ett negativt resultat, men inte den här veckan iaf. 
 
Oh jag är så glad och nu ska vi snart fira med ett glas cola för idag är det lördag och då får jag äta precis VAD JAG VILL =)
 
74kg tjock
74kg gravid

Mina barn!

Max älskar verkligen sin syster. Man verkligen ser glädjen i hans ögon när hon är i närheten. Men man kan ju faktiskt inte klandra honom för hon är ju världens bästa dotter (ja jag ser henne som min). Linnea tar sig verkligen tid för Max. Hon leker med honom, byter blöja, byter kläder, myser, tröstar, tar på ytterkläder, kör vagnen och mycket annat. Dessutom är hon en himla stor hjälp för mig. Förstår inte hur jag skulle klara mig utan henne!

Linnea är helt enkelt underbar. Lika underbar som Max. Aldrig att jag kommer göra någon skillnad på dem <3

Alla hjärtans dag!

Låter bilden tala för sig själv. Men denna kom min älskling hem med idag. Så himla vacker! Själv hade jag köpt röda rosor och choklad till Jocke :)

Grattis Max

Idag blir min lille prins 9 månader. Det innebär att han nu funnit lika länge utanför magen som den tiden han bodde därinne. Och för var månad som går så förvånas jag lika mycket över hur snabbt tiden har gått. Nu är det ju liksom bara 3 månader kvar tills han fyller 1 år. Ni hör själva. 1 ååaaar :) Men grattis mammas lilla älskling!

Max är så gott som återställd. Dock har han hostan kvar och är väldigt eftertrött. Natten till igår så sov han jättemycket. Han somna vid 18.00 och sov till 0.00. Sen åt han och sov vidare till 06.00. Så bra har han nog aldrig sovit. Fast har man vart sjuk så är det ju inte så konstigt!

Idag var vi på återbesök hos en allergisköterska. Antagligen så har Max samma som Linnea, atopiskt eksem. Han har ju alltid vart väldigt torr i huden och ofta fått röda prickar här och var. Nu ska vi testa ned hydrakortison morgon och kväll och hjälper inte det då får vi söka vidare. Som tur är har vi ju bra koll på det där IOM Linnea. Så det är bara att bada i olja, smörja in med miniderm och hydrakortison så ska det nog hållas i schakt!

Uppdatera bugaboon

Jag är lite sugen att få lite färg på vagnen nu såhär inför våren och tänkte köpa en nu sufflett och sittdyna. Det finns verkligen många fina färger att välja mellan och man kan även specialbeställa om man hittar något fint tyg. Det vore ju kul om jag hitta tyg från burberry för det skulle ju matcha min blivande väska ;-) Men tills jag hittar det så får jag nog nöja mig med orginaltyg.

Jag har en orange filt som jag själv hade som bebis. Den är jättemjuk och härlig och tänkte att Max skulle få ha den i vagnen i sommar. Nu har en annan blå filt som jag också hade men den är tjockare. Tillbaks till orange filt så såg jag att det finns orange sufflett till bugaboon. Det vore ju lite raffigt! Måste nog ta mig ned till babyproffsen och se om det är sånär lik färg för då slår jag nog till. Annars har jag tänkt mig en röd eller petrolgrön sufflett det kan va fint!

På tal om saker som jag har haft så kom Linnea hem med ett gäng böcker från sin mamma i måndags. Det var 6 Max böcker som hon tydligen haft när hon var liten och dom tyckte hon att Max skulle ha. Jag vart ju jätteglad för jag har hört talas om dessa böcker och skulle vilja ha alla 10. Så nu får vi ge oss på jakt efter de andra 4 :-) Det är väldigt mysigt med fina saker som går i arv

2 timmar senare

2 timmar har det tagit att få prinsen att somna. Först somna han och sov en kvart men vakna av ett illvrål... Gaser såklart! Känns som denna natt kommer bli likadan igen, kul att jobba imorn då. Men så är ju livet för fler av oss.

Ibland börjar jag fundera om det ligger gluten eller laktosallergi bakom hans känsliga mage, men ingen tar oss ju på allvar när vi är på bvc. Men inte är det meningen att han ska vakna 1 gång var 1-2 timmar nu? Någon annan med den erfarenheten?

Blir en tidigt kväll hör iaf, Jocke sover ändå i sörping. Han har rymt hemmet för att få lite sömn så han orkar med utbildningen. Då kan man lika gärna sovs tidigt!

Håll tummarna för att Max får sova lite bättre!

Feberfri!

Idag är prinsen feberfri, tack o lov! Däremot har natten vart hemsk. Han har dessvärre samma problem som jag. Får jätteont i magen när man är sjuk! Så totalt har vi sovit 1 timme inatt. Detta resulterar i en väldigt trött bebis just nu men han vägrar att sova! Men jag är ändå glad att febern är borta. Nu hoppas vi bara att snoret slutar rinna, hostan försvinner och att magen mår bra igen så att vi får ro. Dessutom hoppas jag att han får vara frisk ett tag men det är väl att ta i för mycket! Det blir iaf en lugn dag idag, ska bara ge mig iväg o handla men då får mormor passa Maximus!

Igår kom Linnea hem igen och trots en ömklig liten sjukling så blev Max så lycklig när damen kom in genom dörren.

Här är mina små änglar tillsammans!

Avboka?

Natten som var blev väldans jobbig för min lille prins. Vid 23.00 hugget så var tempen uppe i 40.5, snacka om att man blev orolig då. Självklart ringde jag 1177 som sa att han skall tittas upp men sålänge jag fick i honom vätska var det inget akut utan jag skulle ringa vc idag! Sagt och gjort så ringde jag vc imorse och fick en tid på förmiddagen. Fick träffa samma läkare som sist och hon kände igen oss, inte så konstigt när det bara var ett par veckor sedan. Men de gjorde en grundlig koll och tog ett stick i fingret! Sänkan var något förhöjd men de tyckte inte det var någon fara. Och när de tog tempen var den nere på 38,5 så det visa ju på en förbättring. Däremot har han ju röda utslag på kroppen som kommer till och från och idag såg det ganska så hemskt ut så det gjorde att de ville att jag skulle träffa en allergisköterska, så vi ska åter på torsdag iaf.

Dagen har vart lugn. Max har sovit otroligt mycke. Han har inte velat äta något och dricka är det heller inte på tal om. Inte ens han favorit Ella red berries klämmis eller glass har gått ned, då är det illa. Och nu till kvällen var tempen uppe i 39,5 igen så hur morgondagen blir vet jag inte. Vi som skulle åka till jobbet och äta semlor och gå på kalas på kvällen. Det ser ganska mörkt ut just nu.

Jag hoppas iaf att det vänder snart. Inte kul att se honom så tagen :(

39,5

Vi har en liten sjukling här hemma. Eller sjuk har han ju vart sen i torsdags men idag har han varit riktigt grinig och ömklig. I morse hade han inte någon temp alls, då trodde jag att det började gå åt rätt håll. Men icke sa Nicke för när vi kom hem från handlingen så var han så varm och hängig att jag tog tempen. Den visade på 39.5. Förklaringen till varför han matvägrat och extra klängig. Men nu efter lite Alvedon så ligger han helt utslagen i sin säng. Hoppas bara att han kan få en ordentlig natts sömn så att det vänder!

Orange är färgen :)

Vad farligt det är att ha barn. Jag har ju gått och blivit barnklädesshopoman :) Jag verkligen älskar po.p randiga kläder i rött och blått och skulle vilja ha allt till Maximus. Sen har jag även gått och sneglat på en randig orange body men aldrig slagit till. Men idag hände det, den fick följa med hem. Och den är ju bara så himla fin :) Nu måste jag bara hitta något som matchar nertill också.

Har upptäckt att jag har ganska ont om färger till Max. Ett barn ska ju vara färgglatt. Så Lina skärpning ;-)

Illa till mods

Jag har grubblat på något enda sedan öppna förskolan igår. Max var ju ganska uppsvullen i ansiktet när vi var där och lekte och visst människor tittar när något ser konstigt ut. Men på något sätt så kändes det precis som de titta på Max med helt fel tankar, det nästan lös i pannan på dem att -hmm undra hur mycket stryk han får hemma den lille stackarn och det var speciellt 2 personer som titta och gjorde mig illa till mods.

Nu är det så att jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna röra mina barn. Jag kan ju inte ens höja rösten åt dem. Visst kan man vara bestäm och visa vad som är rätt och fel men aldrig slå eller skrika åt dem. Jag vet själv hur min uppväxt var och jag skulle ALDRIG kunna utsätta vare sig Linnea eller Max för det. Visst kalla mig oansvarig, det kan jag ta, jag gick faktiskt på toa i tron om att Max sov och jag hade bullat upp runt omkring men min minimax är en minibulldozer, han tar sig dit han vill komma. Men att tro att jag slår mina barn då blir jag ledsen. Skulle hellre skada mig själv än mina små änglar!

Men är det så hos vissa personer att de automatiskt tror att man blir slagen hemma bara för att man har ett blåmärke eller sår? Då är det ju tragiskt för barn är ju ändå barn och det händer olyckor. Stora som små!

Idag så ser läppen mycket bättre ut, ser mer ut som en blåsa än en fläskläpp. Däremot blev han riktigt sjuk. Nästan 39 i temp, hes och en hosta som nästan får honom att kräkas. Tur är så fick vi hostmeducin sist han var sjuk så nu sover han gott åtminstonde!

Han ramla!

Max brukar oftast sova hos mig på morgonkvisten nu när han sover dåligt. Likaså imorse. Så skulle jag gå upp på toa i tron att Max sov. Helt plötsligt hör jag en duns och ett ovanligt skrik och springer till sovrummet så fort jag kan. Där sitter en ledsen Max i en pöl blod på golvet :( självklart blir jag jätterädd och lika ledsen jag och plockar upp mitt lilla hjärta. Jag tittar, klämmer och känner. Inget verkar brutet och ingenstans på huvudet finns det någon bula. Det är såklart näsan det rinner ifrån och dessutom börjar överläppen svullna upp. Rädd som jag var ringer jag iaf 1177 och får prata med en jättegullig sköterska, hon lugnar mig och säger att på näsan är det nästa stället att ramla på, den tar emot smällen och så länge han inte tokblöder ur näsan eller är trött så är det lungt! Och nu några timmar efter är han den vanliga Max, lika glad och busig som vanligt. Hoppas nu fläskläppen lägger sig relativt snart och han inte har allt för ont!

Helt slut!

Jag tror aldrig att jag varit såhär trött någon gång! Inte ens när wi-plashen lever rövare eller när jag var gravid så var jag såhär trött som jag är idag. Vad gör jag vaken nu då? Jo jag har sovit i badet och även i soffan efter och nu nr jag borstat tänderna så ville jag bara berättar för er hur trött jag är! Nu ber jag gudarna om en ordentlig natts sömn, men eftersom Max redan nu vaknat ett femtal gånger sedan 20.00 så kan jag bara ana hur natten blir! Undrar vad det är som stör hans sömn? Gaddarna är ju uppe eller är det fler på gång? Eller har han ont i magen? Drömmer han? Frågorna är många men min prins kan inte svara.

GOD NATT

Avskyr hen

Detta med genustänk och hen istället för han och hon gör mig galen. Min son är en HAN och ingen j-la höna (hen på engelska). Men sen kan jag hålla med om att det går lite långt ibland. Vi har tex en röd overall till Max och har fått höra ett antal gånger att vi har en söt flicka. Röd är ingen tjejfärg så det så. Det finns hur mycket röda kläder som helst på killavdelningarna. Sen kan jag även tänka mig att ta på honom rosa kläder om jag nu hittar något rosa på KILLAVDELNINGARNA men det skulle aldrig falla mig in att köpa något på tjejavdelningen.

Min pojke ska veta att han är en grabb och inte leva i en förvirrande värld. Killar och tjejer är olika, vi är skapta så och ska veta vad vi är annars kanske det går så långt att det inte blir några mer underbara barn i denna värld. Ingen färg eller leksak kan ändra på det. Men vi är manliga och vi är kvinnliga. Så nu har jag vräkt ur mig det :)

Idag fastna min lilla son för en ny leksak. En barbapapa som vi självklart sen köpte. Men det var inte vilken som barbapapa som helst, han valde den rosa, hör och häpna. Sen satt han och höll din nya vän i handen. Undra om det är kärlek i luften :)

Ingen bra dag!

Dagen började bra för lilla mister Max. Vi började med skoj, sång och pyssel med bästisen Zeke på öppna förskolan. Men alltmer dagen gick så hände olycka på olycka. Först ramla han hos moster Weronica och slog i huvudet. Sen ramla han här hemma och slog sig flera gånger och han kröp in i möbler och så vidare. Oftast brukar han inte reagera så jättemycket när han ramlar men idag blev han jätteledsen flera gånger. självklart var jag snabbt där och tröstade en ledsen liten prins, men då gick det över väldans snabbt som tur är.

Han har ju såklart vart väldigt trött de senaste dagarna pga dålig sömn på nätterna så det kan ju va därför han ramlar och är med i småolyckor. Att dessa tänder kan trassla till det så mycket. Man blir ju så orolig när han inte är sitt vanliga glada jag :(

Vi avsluta iaf dagen med ett skönt bad. Och då passa jag på att plocka fram det nya badlakaner som Max fått av sin gudmor. Det är format som en Haj och kommer hela vägen från USA. Han trivdes som fisken när jag virade in honom och ni kan ju bedöma själva hur söt han blev ;-)

Nummer 2

Inatt tittade tand nr2 upp. Inte undra på att Max sovit så oroligt i veckan och det verkar även hålla i sig. Så nu i kväll fick han lite Alvedon som förhoppningsvis kan lindra lite!

Men inte är det ofta som prinsen är ledsen och gnällig, så när han väl är det som nu, ja då vet man att han har ajaj. Jag hoppas de tänder som ska upp kommer snabbt nu så han får andrum emellan varven :(

Försökte även idag få en bild på gaddarna, men att öppna munnen det vill vi inte :)

Idag har annars prinsen och Linnea spenderat dagen med farfar och Jariya. De hade gått på promenad och matat änderna vid strömmen. Så när de var borta passade jag på att vila och städa undan en hel del. Det är galet vad hemmet kommer efter med barn i huset. Man tar bara ytorna (dammsuga och moppa) när man hinner så får resten vänta och det HATAR jag. Nu tex skulle jag behöva tvätta fönster också, men när ska jag hinna det? Funderar på att anlita en firma faktiskt, kan va skönt att slippa det!

Nu säger vi nattinatti och hoppas på att natten blir skaplig!

resultat vecka 5v

Då var det dags för veckans obligatoriska dejt med vågen efter 10 dagar med "normal" föda. Trumvirvel tack =)
 
Vikt:
Veckans vikt: 75.5 kg
Veckans minus: -0,5 kg
Kvar tills nästa delmål: 0.5 kg
Total viktnedgång:  6,5kg
 
Delmål:
82 kg <-- startvikt : 7/1-12
80 kg <-- delmål 1 : 14/1
75 kg            <-- delmål 2 :
70 kg            <-- delmål 3 :
65 kg            <-- delmål 4 :
60 kg            <-- delmål 5 :
55kg              <-- slutvikt:
10%              <-- nått den: 
2 siffrigt         <--nått den:
före grav-vikt  <-- nått den:
 
Oj 0,5kg. det får jag faktiskt vara nöjd med, för jag trodde faktiskt att jag hade gått upp ett par kilo. det brukar ju vara så när man har fastat och börjar äta igen att man kan lägga på sig lite. Men inte denna gång och jag är toknöjd. det är ju trots allt nästan 2 veckor som jag har ätit "normalt" Eller ni vet ju alla att jag kör med intermittent fasting och äter gärna inget före 16.00. Nu har jag faktiskt ätit lite lunch ett par dagar bara för att prinsen har hållt mig vaken på natten och jag måste ha något i mig för att orka, men annars har jag hållt till punkt och pricka och kommer nu fortsätta med detta. Jag min nöt som var säker på att jag gått upp till 80 igen tänkte faktiskt börja köra en veckas citronfasta igen, men nu när jag ser att jag kan tappa med normalt matintag då kan jag ju köra vidare på det. 
 
Nu som ni märker kommer jag fortsätta att köra på lördagsvägning precis som förr. Och mätning blir det 1 gång i månaden. Alltså kommer det bli mätning nästa lördag om jag inte räknat fel. Så småningom ska ni också få bilder, men än ställer jag mig inte med helkroppsbild framför kameran =) Oh så lycklig jag är. Kanske är jag nere på min förevikt till 1 maj =)

Min lille fotomodell!

För ett tag sen var vi hos våra vänner och fotograferade Max. I dagarna fick jag resultatet och blev jättenöjd! Nu ska vi framkalla lite så ska det bli allmän utdelning på vår prins samt att vi skälv vill ha några. Har planer på att fixa en fotovägg på vår tråkigt vita långa hall!

Här är ett litet urval på de som jag tycker är finast. Foto by www.wirgart.se

Dags igen!

Jag vet att vi inom en framtid ska försöka köpa oss något eget. Men vi vet ju inte än när och nu suger det verkligen efter att få göra det jag älskar mest. Inreda! Tror jag vill göra om sovrummet. En sänggavel ska byggas. 3 väggar ska målas vita. Nya gardiner, fotändspläd och vilokuddar ska sys, mina gravidtavlor ska ha ramar och hängas upp och så nya sänglampor. Detta vill jag pyssla med i vår. Och nu när Max är mer självgående så funka det nog utmärkt :-) såhär ser det ut nu!

Får inte nog!

Idag har lilla familjen vart och shoppat lite. Självklart var vi ju tvungna att fixa namnsdagspresent till lilla gubben! Sen blev det ju lite annat med. Tex kan jag inte få nog av newbie serien från kappahl. Tyvärr är det bara upp till 74, så det gäller att passa på så länge han har den storleken. Iaf så fick han ett par vita byxor (hade dem i mindre stl och även blåa och grå). Och en härligt tunn body i beige. Hoppas man kan hitta liknande sen i större storlek! Sen hitta jag även ett bäddset i härlig Jersey så jag kan uppdatera hans säng lika ofta som vår ;-)

Nya dagar nya utmaningar!

Idag har han utövat bergsklättring! Den höga tvbänken är väldans intressant att resa sig upp vid. Tyvärr är det lite långt ner så han har inte riktigt hajat hur han ska landa. Med huvudet först eller med rumpan ;-) synd att det inte går att läggs ut film via appen för det ser väldans roligt ut!

Idag har prinsen namnsdag. 1 februari och Maxdagen :-) 2 presenter har han redan fått. En onepiece av mormor och en leksakslarv av farmor och Linnea. Får se vad vi ska hitta på, mer kläder ;-)

Nu sitter vi i soffan o myser. Max i mitt knä tuggandes på min tumme. Tycker jag känner flera tänder som kanske bryter igenom. Vass är hans första tand iaf :) och visst är han förkyld igen, så typiskt. Men så är det ju när man har noll imunförsvar. Nu ska jag ge prinsen gröt och vid 10 är det dags att sova. Så skönt ;-)

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0