Avskyr hen

Detta med genustänk och hen istället för han och hon gör mig galen. Min son är en HAN och ingen j-la höna (hen på engelska). Men sen kan jag hålla med om att det går lite långt ibland. Vi har tex en röd overall till Max och har fått höra ett antal gånger att vi har en söt flicka. Röd är ingen tjejfärg så det så. Det finns hur mycket röda kläder som helst på killavdelningarna. Sen kan jag även tänka mig att ta på honom rosa kläder om jag nu hittar något rosa på KILLAVDELNINGARNA men det skulle aldrig falla mig in att köpa något på tjejavdelningen.

Min pojke ska veta att han är en grabb och inte leva i en förvirrande värld. Killar och tjejer är olika, vi är skapta så och ska veta vad vi är annars kanske det går så långt att det inte blir några mer underbara barn i denna värld. Ingen färg eller leksak kan ändra på det. Men vi är manliga och vi är kvinnliga. Så nu har jag vräkt ur mig det :)

Idag fastna min lilla son för en ny leksak. En barbapapa som vi självklart sen köpte. Men det var inte vilken som barbapapa som helst, han valde den rosa, hör och häpna. Sen satt han och höll din nya vän i handen. Undra om det är kärlek i luften :)Kommentarer
Helen

Jag tycker hen är skittöntigt att använda när något fött barn och inte vill berätta vilket kön det är! Däremot gillar jag ordet i det sammanhanget när de skriver om någon anonym i tidningen, tex " Hen tog ut föräldraledighet samtidigt som han fick a-kassa" .

Jag handlar ju på tjejavdelningen ibland åt Alfons. För vissa tjejkläder anser jag passar både tjejer och kllar. Ellinor får också kläder från killavdelning ibland. Hon gillar tex dinosaurier och det finns inga tjejkläder med det så då får det bli på pojkavdelningen. Jag tycker affärer både tänka mer unisex. Att man ska få valmöjlighet att gilla vad man vill oavsett vad man är för kön.

Supersnygg overall och fin barbapappa!:-)

2013-02-05 @ 19:45:34
URL: http://www.milfamera.bloggplatsen.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Härligt att du kommit igång med bloggandet igen :-D
Håller med om att genustänket går till överdrift ibland. Nyligen läste jag en blogg där dottern var ilsk på sin mamma för att mamman alltid kallade henne och hennes barn för lillagumman, lillagubben innan namnet. Hon menade att mamman gjorde dem till ett genus och inte såg till den person de var. Ja jag håller inte med där, det är väl inget fel o säga lillagumman och lillagubben inte förminskar jag mitt barn eller placerar in det i något fack för det. Och vi kommer alltid vara olika rent fysiskt och kroppsligt kan vi inte bli likadana, vi är inte skapta så. Däremot ska vi ha samma valmöjligheter och kunna erbjudas samma saker och få vara individer med olika personligheter.

2013-02-05 @ 21:27:32
URL: http://lottizdays.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0