Resultat vecka 30

Vikt:
Veckans vikt: 71.5 kg
Veckans minus: -3kg
Kvar tills nästa delmål: 4,5 kg
Total viktnedgång: 3kg

Mått:
Överarm: 33cm (-0cm) totalt 4cm
Byst: 85cm (-0cm) totalt 19cm
midja: 77cm (0cm) totalt 11cm
rumpa: 109cm (-0cm) -9 total
lår: 64cm (0cm) -9cm
vad: 41cm (0cm) -2cm

Delmål:
74,5 kg <-- startvikt : 3/6-13
67 kg <-- delmål 1 :
61 kg <-- delmål 2 :
56 kg <-- delmål 3 :
10% <-- nått den:
2 siffrigt <--nått den:
före grav-vikt <-- nått den:

WEEHOOOO äntligen har det hänt något! -3kg på en vecka. Jag har inte mätt mig idag för jag orka inte, men där vet vi ju redan att det hänt grejer! Hela 3 kilo, såhär lite har jag inte vägt sen jag va i 20.e veckan (december 2011) och det känns underbart! Nu hoppas jag på 1-2 kilo denna vecka, vore skönt att komma under 70 strecket innan lördag. Och kanske med diet och träning men ska nig inte hoppas för mycket.

Tyvärr var jag tvungen att avbryta fastan oxå. Fick problem med magkatarren igen. Så nu kör jag måltidsersättare och protein, alltså fortfarande flytande och med samma kalorier fast en annan variant.

Resultat vecka 29

Vikt:
Veckans vikt: 74.5 kg
Veckans minus: +2kg
Kvar tills nästa delmål: 7,5 kg
Total viktnedgång: 0,0kg

Mått:
Överarm: 33cm (-0cm) totalt 4cm
Byst: 85cm (-2cm) totalt 19cm
midja: 77cm (3cm) totalt 11cm
rumpa: 109cm (-1cm) -9 total
lår: 64cm (0cm) -9cm
vad: 41cm (0cm) -2cm

Delmål:
73 kg <-- startvikt : 3/6-13
67 kg <-- delmål 1 :
61 kg <-- delmål 2 :
56 kg <-- delmål 3 :
10% <-- nått den:
2 siffrigt <--nått den:
före grav-vikt <-- nått den:
 
Fy fan säger jag! Plussade på 2 kilo den här veckan. Men som ni ser här ovan så har jag ju iaf lyckats gå ned i centimeter som vanligt. Men sjuk som jag är så MÅSTE jag se det på vågen också så därför har jag nu brutit min LCHF för omstrukturering. Från och med idag kör jag citronfastan i 2 veckor (peppad som fan) för att boosta om kroppen. Sedan kommer jag köra en annan variant av lågkolhydratkost. LCHP : alltså low carb, high protein. Jag kommer alltså inte köra på 70% fett som lchf förespråkar utan det blir mer 20%kolisar 50-60%protein och resten fett. Jag tror nämligen på att efter alla år med dessa ständiga dieter så är min kropp rädd för fett och kan inte omvandla det så bra till energi. Så nu tror jag mer på protein, det är ju nästan mitt sista hopp om jag inte ska behöva leva på flytande hela livet. Självklart kommer jag fortsätta med min hårda träning som vanligt för det går så bra nu, så här bra har det inte gått sedan jag träna efter Londonresan då jag vägde över 90 pannor så nog fan är man motiverad. Nu ska jag ner under 60 strecket ;)
 
Så här ser det ut på mitt bitch-chart, inte så imponerande. Blir ledsen varje gång jag ser det på mitt kylskåp.
Denna tabell är desto roligare.1 ruta för varje centimeter. Dagens cm skulle vara med rött, men missade det så det får ni hålla utkik på i fortsättning. Och i första rutan ser ni vad jag hade för mått innan jag börja =)

Omstrukturering

En tid nu har jag funderat över att börja väga mig på min gamla vägdag istället. Lördagar men eftersom det flytit på och jag oftast ändå är ledig på måndagar (än så länge) så har jag tyckt att det funkar bra att väga mig på måndagar. Men idag när det blev lite bråskande, skulle först skjutsa jocke till jobb, sedan lämna Max för att åka vidare till mitt eget jobb så glömde jag det i all min hast. Så därför tar jag nu tillfället i akt och byter tillbaka till min obligatoriska vägardag Lördag. Så ni får stå ut ett par dagar till för att få mitt resultat :)

Bra träningsvecka

Den här veckan har vart helt ultimat på träningsfronten. Jag har sprungit 4 dagar a 5km. Gått 2 långpromenader a 9km och 10,5km och kört 2 tunga styrkepass. Detta på 6 dagar då jag idag söndag kände mig så slut så jag behövde en dags vila.

Önskar jag kunde göra så varje vecka för jag mår ju så bra av detta. Löpning och styrka kan jag nog få in IOM att jag tränar innan jobbet men långpromenaderna beror ju mest på väder och vind men en långis är inbokad och förhoppningsvis en till i helgen som kommer.

Imorn är det också dags för vägning. Har ingen stor förhoppning på vågen men hoppas på ett par cm iaf! Förstå att jag kört lchf i 6 veckor imorn :) jag är så stolt!

En del av min träning denna vecka, förutom 1 löpning som jag glömde lägga in och styrkan som jag aldrig lägger in.

Bada hela dagen

Idag har det vart helt underbart ute. Vi hade bestämt oss för att ha en heldag hemma hos mormor. Hon hämtade Max redan vid 9.30 så jag kunde gå milen sedan efter det åkte vi o handla för att ha en heldag med sol bad och grillning med mormor, weronica och chana.

Hela dagen vart lyckad och Max bada i sin egen pool i flera timmar medan jag låg i pluret o bara såg till att prinsen höll sig över ytan. Sedan grilla vi mumsig mat och åt glass o jordgubbar till efterrätt. Självklart åt jag allt enligt lchf. Har hittat en bra glass med bara 0,5 kh per 100 så det är perfekt.

Vid 20.00 var det dags att åka hem. Vi stanna till på Coop bara och där var det nära på att jag va på väg att fuska. Men icke. Jag va sååååå sugen på grillchips. Men kom därifrån med 70% choklad och nötter istället. Duktiga jag :)

Max somna på 5 röda och sover så sött nu. Jag väntar på Jocke som jobbat heldag. Tror det blir en tidig kväll för vu har vart vakna sedan 6 då Max slog upp sina blå

Nöjd

Löpningen går bättre o bättre. Inte nog med det så känner man sig så fit trots att jag ännu inte är där. Men de kommer! Dagens löpning avslutade ja på 36 komma nåt. Nästan 2 minuter bättre och jag är superlycklig. Skall till gymmet imorn innan jag börjar jobba och köra en tur med och sen så får det bli styrka på kvällen. Hinner inte båda på så kort tid!

Nu är jag orolig över lchf. Har inte haft kokosfett hemma sen i förgår och min ketossticka visar negativt :( vet inte om det är för att jag ätit för lite fett eller för mycket kolisar. Men jag tycker inte jag gjort det sistnämnda. Och för att falla ur ketos så ska man nästan va uppe i 100g på en dag o det VET jag att jag inte vart. Nu har jag iaf mitt fett hemma igen o kör mina 3 matskedar om dagen som man ska göra o hoppas det visar positivt snart igen.

Jag har kommit underfund med också att det är dags för tillskott. Omega3 magnesium, multivitamin och ev d-vitamin. Omega3 är ju superbra fett och eftersom jag inte äter så mycket fisk så kan det vara bra. D-vitamin gör så kroppen tar upp fettet bättre, multivitamin är bra för alla och sist men inte minst magnesium för mina sablars myrkrypningar som har blivit värre av lchf och hög värme på nätterna (köpa ac?). Så det ska införskaffas och så kör vi vidare.

Bilder här nedan visar dagens resultat. Hur många dagar jag har kvar av min 2 månadersperiod med lchf och min mätapp. De områden jag mäter varje vecka

Nästa tandsing

Inatt fick Max sin 6.e tand. Han har 3 mittentänder däruppe, två där nere och en kindtand. Den som kom inatt visste jag inte ens om. Men efter en orolig natt o tidig morgon så kika jag i munnen och där var en ny. Hela dagen har han vart ganska gnällig och mammig och även sovit mycke. 2 * 2 timmar och det är ovanligt för lille prinsen. Så tråkigt att han ska lida så mycket så vi hoppas resten rasslar till med fart nu så han slipper detta. Får se hur denna natt blir, han sover ju relativt bra nu för tiden :)

Max på playdate med sina kusiner Marcus o Therece

Hell yeah

Det går nedåt. Nu klarar jag 5km på 38 minuter och jag är sååå lycklig. Mitt mål är ju fortfarande att klara det på 30 min men dit är det en lång väg. Anledningen till att jag vill klara 5an på den tiden är för att jag tycker att 30 minuter är en bra tid för uppvärmning innan tung styrketräning. Då är man riktigt varm och mjuk i kroppen o klarar tyngre vikter utan att skada sig! Jägarns va hooked jag är på detta igen. Känns så himla bra för psyket och även kroppen att va i full fart med träningen.

Resultat vecka 27

Vikt:
Veckans vikt: 72.5 kg
Veckans minus: -0kg
Kvar tills nästa delmål: 5,5 kg
Total viktnedgång: 0,5kg

Mått:
Överarm: 33cm (-1cm)
Byst: 85cm (-2cm)
midja: 78cm (3cm)
rumpa: 110cm (0cm)
lår: 63cm (0cm) -0cm
vad: 40cm (0cm) -0cm

Delmål:
73 kg
67 kg
61 kg
56 kg
10% 2 siffrigt <--nått den:
före grav-vikt
Vågen står stilla denna vecka igen men i centimeter krymper jag på överkroppen. Galet att man kan krympa så mycket i omfång men inget syns på vågen. Men jaja man ska ju inte jaga kg i början. Jag är nöjd att jag iaf har krympt och hoppas det ska krympa på underkroppen så småningom också men där är det segt än så länge. Men jag har ju alltid haft det lättare att tappa på överkroppen så jag borde inte va överraskad. Men jag fortsätter min träning. Löpband kombinerat med hård styrketräning. Jag måste erkänna att jag orkar tyngre vikter nästan för var gång och bygger man muskler så går man ju inte ned i vikt lika snabbt :)

Bättre nätter

Helt underbart. Max sover bättre och äter inte längre på nätterna. Första målet efter kvällsvällingen intas runt 8.30 då han nu vaknar. Självklart har vi ändrat lite på rutinerna. Han får välling vid 21.00 och så ligger han hos mig tills han halvslumrar då kan jag lyfta över honom i sängen och han somnar så sött. Ibland vaknar han på nätterna men eftersom jag nu har spjälsängen intill min säng så lägger jag honom ner och stoppar om honom och vi sover vidare. Några gånger har det inte funkat och då får han sova vidare hos mig men det är då oftast närmare uppgång ca 5-6 tiden och det är helt överkomligt.

Här är lille prinsen när han dammsugar och rollar soffan precis som mor sin ;-)

Om livet kunde va enkelt någon gång

Känns som man är nere i någon sorts svacka just nu. Allt känns bara blä blä blä. Varför kan man fråga sig? Det är ju sommar och livet borde leka helt enkelt.

Men det gör det inte. jag får va glad att kosten och träningen flyter på och att jag har en underbar son som förgyller mina dagar annars skulle jag nog begrava mig.

Funderar på att dra iväg några dagar och försöka få perspektiv på livet. Men att fly problemen är ingen lösning heller även om det vore jävligt skönt att slippa den annars så ensamma o grå vardagen!

Ta inte detta inlägg så jätteseriöst nu. Jag har mina grubblarsvackot om saker. Dåtid som nutid. Om ett par dar är säker allt tipptopp igen!

Resultat vecka 26

Vikt:
Veckans vikt: 72.5 kg 
Veckans minus: -2 kg
Kvar tills nästa delmål: 5,5 kg
Total viktnedgång:  0,5kg
 
Mått:
Överarm: 34cm (-0cm)
Byst: 87cm (-2cm)
midja: 81cm (0cm)
rumpa: 110cm (1cm)
lår: 63cm (0cm)
vad: 40cm (0cm) 
 
Delmål:
73 kg <-- startvikt : 3/6-13
67 kg            <-- delmål 1 :
61 kg            <-- delmål 2 : 
56 kg            <-- delmål 3 :
10%              <-- nått den: 
2 siffrigt         <--nått den:
före grav-vikt  <-- nått den:

Vägde mig tidigt imorse och fick ett felaktigt resultat, innan morgontoan ;) men nu så.

Nu verkar det hända grejer iaf. från att plussat så  kunde jag äntligen se ett minus. Hoppas det fortsätter så iom allträning och kosten jag äter. Nu känns det inte omöjligt längre till att komma till delmål 1 och förhoppningsvis till vi åker till göteborg =)

Nu går vi nästan jämt

Han är envis min lille son. Trots att han ramlar mellan varven så går han mer o mer nu och väljer självmant bort krypandet. Det går inte snabbt men han sträcker först ut armarna för att hitta balansen och sedan går han som en liten zombie. Han ser så rolig ut min lille prins :) det är sjukt va fort det går! Jag har sagt det tidigare det är synd att jag inte kan lägga upp film på honom för då skulle ni få se mer. Men då krävs det ju att jag bloggar från datan och det orkar jag inte!

Nu håller han på o få en kindtand också. Dessa tänder. Ska bli så skönt när alla är ute. Men då han bara har 4 och en på gång så lär det dröja (suck) men vi kämpar på. Han är väldigt trött nu och sover mer än någonsin och operation sova egen säng funkar fint. Vi ALLA sover bättre. Dessutom har jag fått börja ha honom vaken till 21 tiden då är han ganska så övertrött men det innebär att han sover så himla mycket bättre och även non-stop till 8.00 sedan kliver vi upp. Och är det det som funkar så kör vi så helt enkelt.

En annan rolig sak. Ja tappa min kam på golvet och snabbt va prinsen där o plocka upp den. Jag trodde ju självklart att han skulle stoppa den i mun men icke. Där ställde han sig och kamma sitt lilla barr. Åh han är ju för go, han har snappat upp hur jag gör och härmade mig. Ja det kommer mer och mer sånt nu, inte minst på när han städar med sina grejer, han gör precis som jag ;-)

1 mån

Eller inte riktigt. Men imorn har jag kört 4 veckor med lchf och det är även dags för vikt och mått. Tror inte på något minus på vågen den här gången heller men än ger jag inte upp (om den inte skulle visa på 2plus typ) jag märker ju att det minskar på måttbanden och dessutom mår jag utmärkt och är aldrig hungrig och nästan aldrig sugen på nåt!

Träningen går bra också. Orken är större än aldrig och jag kör hård styrketräning kombinerat med cardio. Idag va det enbart cardio. Kör 5 km på löpband och trots att jag tyckte att det gick bättre än någonsin så klara jag inte mitt rekord på 40 min. Men vi kämpar på. Jag vill komma under 40 min det är mitt första träningsmål. Jag vet att detta inte är en dundertid att springa 5km på men ni får ha i åtanke att jag ALDRIG och då menar jag ALDRIG har vart en springmänniska. Jag är mer powerwalk spinning, cykel eller trappmaskin människa så då tycker jag att 40min är bra att springa på och jag ska dessutom jobba mig nedåt och förhoppningsvis så småningom orka springa 5,5 i vrinnevi med sin terräng. Nu är det ju bara plattmark på löpbandet ;-) håll utkik imorn så får vi se vad vågen säger.

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0