Trötter

När man har vart och shoppat en hel dag med mamma och pappa och dessutom vägrat sova middag i vagnen, så kan man bli sådär trött så man kan somna hur som helst. Ett bevis på att Maximus var trött kommer här. Ena stunden sitter han och pillar och pratar med etiketten på bilstolen för att sedan bara hux flux slå igen de blå. Livet är inte lätt som 10 månaders bebbi :-)

Påskpresent!

Äntligen har jackan jag trånat efter så länge fått flytta hem till mig. Jag hitta den förra månaden men då va det ju en del andra saker jag "behövde" ;-)

Egentligen ville jag till en början ha den beige jackan (finns i beige o marinblå) Men idag när jag pröva den på nytt så lockade faktiskt den blåa och den blåa fick det bli. Fast först vart jag sådär dumsnål igen och gick o fundera ett par timmar. 1700 för en vårjacka är ju en del, men kom på att jag hade 150:- i värdecheck på MQ så då blev det ett inköp ändå. Nu måste jag bara hitta ett par vårskor som matchar också. Jag hitta inget idag men helgen är lååång.

Faktiskt hitta jag en jacka till Maximus med och marinblå den med dessutom så vi kan matcha. En snobbjacka som jag kallart blev det :-)

Äntligen

I en veckas tid nu så har natten löpt på utan att Max har velat ha sitt nattmål. Helt underbart om ni frågar mig :) Dock sover han lika dåligt fortfarande och värre sover han om han inte får ligga brevid mig. Jag försöker lägga tillbaks honom i sin säng när jag sövt om honom men då dröjer det inte länge förän han protesterar. Så då är det bara att flytta tillbaks honom till mig. Men Rom byggdes ju inte på en dag så att han slutat äta på nätterna är ju ett steg i rätt riktning nästa steg är att få honom att sova bättre och i sin egen säng såklart!

Om en vecka!

Om en vecka är det dags igen. Fasteperiod nr 2. Denna gång ska jag även försöka röra på mig lite mer eftersom dom rekommenderar lätt träning under tiden för att hålla igång förbränningen! Jag hoppas så innerligt att jag kommer ner under 70 denna gång, så glad jag skulle bli! O ännu gladare om jag kommer ner till 66 men det vet jag är en omöjlighet, men vi kan ju hoppas till Max 1 årsdag!

Idag var jag iaf o köpte mig en ny piltatesboll och hantlar så jag kan kombinera detta med motionscykeln och lite promenader. Allt är så sladdrigt på min kropp så lite styrka kan inte skada. Tyvärr klarar nacken inga tunga vikter så det fick bli 1 och 2 kilos. Sen har Jocke fria vikter hemma som jag kan bygga upp till 100kg om jag behöver men så långt ska vi nog inte gå ;-)

Max va iaf på träningshumör och kröp efter den stoooora bollen och körde lite med en hantel, man såg verkligen hur hans muskler växte :)

Sanningen rakt i vitögat!

Igår fick jag ett fint brev från försäkringskassan som jag blev så glad över. De berättade för mig att min son snart fyller ett år och som present för det så kommer jag få sänkt SGI. Men tack så hjärtligt! Precis det som jag önskat mig!

Det finns sätt att motverka detta på. Antingen tar jag ut minst 5 mammadagar i veckan, men då kan jag inte vara hemma med Max tills dagisinskolningen är klar i augusti, så det alternativet går ju inte. Det andra är att gå upp en arbetsdag till och så får det bli i mitt fall. Så mammaledig 3 dagar och jobb 2. Inte vad jag tänkt mig men vad har jag för val? Så från o med 1 april kör vi 40% och sen i augusti 80% och det kommer jag nog nöja mig med ett tag framöver! Vill njuta lite mer än bara helgerna med min son!

På tal om min son så är han i en underbar fas på dagarna nu. Men det har han ju alltid varit. Däremot på nätterna, ujujuj. Tror vi är inne på 5 natten men gnäll o jämmer och far o fläng. Vet inte vad det kan va. Ny tand? Mage? Eksem? Ny fas? Mamma jobbar för mycket? :( jobbigt är det för oss båda för ingen av oss får någon sammanhängande sömn. Jag har inga problem att natta honom vid 20.00 men efter 22.00 börjar det o håller på tills han får äta mellan 2-3. Sen sover han bra i 2 timmar till men efter det börjas det om tills vi får nog vid 6.30 o går upp istället! Det lustiga är att det inte märks på dagen (humöret alltså) så man undrar ju vad som gör att han märker av det på natten o inte får ro. Jag hoppas det ger med sig för det är jobbigt måste jag erkänna o speciellt när man ska jobba på det, men jag älskar honom över allt annat ändå :)

Text

Det var såklart en text till bilden men den försvann i publiceringen :(

Iaf handla den om att jag har dåligt samvete över att jag vart så negativt den senaste tiden. Jag gillar inte att visa den sidan och låta det gå ut över bloggen. Så jag ber så mycket om ursäkt för detta och jag ska i fortsättningen försöka vara denna glada lilla lina som jag egentligen är.

Anledningen till att bägarn runnit över är dels på grund av min nacke. Det har blivit för mycket helt enkelt. Men nu har jag börjat behandla med diklofenak och panodil. Smärtan försvinner inte men förhoppningsvis dämpas inflammationen. Jag funderar även på att kontakta min sjukgymnast igen och köra en omgång akupunktur. Det har ju fungerar skapligt förr.

Det andra som jag är less över är min vikt. Jag står stilla just nu. Jag vet ju precis varför. Smärta = tröstäta = noll träning = noll viktnedgång :( jag som hoppas på att jag ska vara nere på 67-65 till sommaren. Men sommaren kryper allt närmre och vikten är stilla på 73. Nu ska jag börja fasta efter påsk och då hoppas jag åtminstonde ta mig under 70 så får vi kämpa med de sista efter. Sen vill jag även börja träna men vet inte hur jag ska få ihop det. Kan inte besvära min stackars mamma med det också och när Jocke kommer hem så är han så trött. Men tyvärr är han nog tvungen åtminstonde 2 vardagskvällar. Har tänkt mig träna tisdag, torsdag och lördag. Det räcker ju till en början, det i kombination men promenader :-)

Som sagt ursäkta att jag vart så negativ. Nu börjar ju våren ta in och då ska vi känna glädje, det finns ju så mycket att se fram emot :-)

Förlåt!

De två första och en till på gång!

Äntligen har jag lyckats få en bild på Max första gaddar och idag upptäckte en till. Inte så konstigt att han dreglar och biter på allt igen!

Jag har fått en liten städtant hemma också. Max älskar dammsugarn, torrmoppen och våtmoppen. Den sistnämnda får han dock inte leka med. Men tänkte han skulle få sitt eget set i ettårspresent :-)

Negativ igen!

Jag förstår faktiskt varför de avråder kvinnor med wi-plash att skaffa barn. Denna värk som jag har nu är inte att leka med. Kylan är ett stort bakslag och 10 kilo extra upp och ned i trappan sliter rejält. Men jag ångrar aldrig Max och för hans skull biter man ihop. Men man lnskar ju att läkarvården kunde vara lite mer samarbetsvilliga.

Förr har jag alltid fått panocod kombinerat med diklofenak för dessa värsta toppar. Men nu när jag ringde för att förnya mina recept så ville inte läkaren skriva ut annat än panodil (inte min vanliga läkare). Tror hon inte jag redan testat det! Självklart är det det första man testar. Panodil, diklofenak, Ipren mm men nae och som min vanliga läkare vet så är det ju bara kombinationen av diklofenak o panocod som hjälper någorlunda på mig. Så nu måste jag vänta tills min ordinarie läkare kommer tillbaka så att jag kan samråda med honom.

Om bara den j-la läkaren som skrev ut skiten kunna bry sig o titta i min journal så skulle hon dels se hur grav skada jag har och dessutom står det där exakt vad doktor Lennart har skrivit ut tidigare. Inte nog på att jag inte fick rätt medicin så har jag ens ingen vetekudde hemma. Har lyckats bränna upp ett 10 tal i vår gamla micro och inte velat köpa någon ny förän vi fixat en ny micro. Så imorn blir det en ny, så är det bara!

Ursäkta min fredagsagro. Nu ska jag ta den och krypa ned i sängen i hopp om att det blir en bra helg!

Snabbt ett glatt inlägg

För idag fyller prinsen 10 månader.. GRATTIS MAMMAS ÄLSKLING <3 Detta inlägg är till dig Maximus sockersöt, mamma älskar dig bara mer och mer för var dag som går och snart har jag haft den stora äran att ha dig i mitt liv i 1 helt år :-)

Jag undrar redan nu vad du kommer ha för färdigheter då. Nu vandrar du runt bord. Kryper i en rallyfart, går med din vagn o bil, säger mamma, pappa, heeej, Nae, ajajaj o kisssch (kisse). Var dag hittar du på nya saker och det är alltid en upplevelse o ren glädje att få uppleva dessa med dig.

Max mitt hjärta. Du är mitt allt!

GAAAAAAH!!!

Jag skulle behöva byta miljö helt ett tag! Jag är så frustrerad över mitt liv just nu och mina tankar går i 110. Om jag ändå kunde begrava mig i jobb eller träna bort frustrationen. Men det går ju inte, för jag vill INTE lämna bort Max, det känns redan jobbigt som det är nu när jag jobbar 3 dagar i rad. Ja Alltså inte jobbet i sig såklart utan saknaden av Max. Så att jobba mer eller lämna honom för ensamtid är inte på tal om.

Nej jag får bita ihop. Stay strong, le o se glad ut som alltid! Sysselsätta mig med Max o skita i dessa sablans tankar för en stund och hoppas de försvinner, även om det är svårt just nu!

Lagom deprimerande va, men allt är inte en dans på rosor att vara Lina ;-)

Dagarna går så snabbt!

Förstår ni att Max blir 10 månader på torsdag? Det gör inte jag! Dessutom är det bara två månader kvar tills hans 1årsdag och det är definitivt inte klokt! Jag blir lite mörkrädd faktisk. Ska åren gå så här snabbt som det gjort sedan jag blev gravid och fick Max så kommer jag ju pensionär på nolltid =\

Idag träffade jag min kusin Thina med sin lilla dotter Zoey på 1 månad, vilken liten skrutta. När jag höll henne så kunde jag inte komma ihåg att Max varit så liten. Men de hade samma födelsevikt o längd så jo det har han faktiskt varit. Men man glömmer så lätt och det blir jag lite ledsen över. Jag antar är att det är för tiden går så fort. Man går först i sin bebisbubbla, sen i amningsdimman och vips så är man där jag är idag, inte fattandes över vad man gjort denna tid, hur Max har växt och hur gammal han är nu.

Nej om det blir en nummer två så ska jag definitivt njuta ännu mer. Ta vara på tiden och bara vara med min lilla familj. Det kan jag ångra nu att vi hela tiden for o flängde när max va nyfödd och att vi inte bara njöt av tiden hemma som ny familj. Tro nu inte att det va tokilla. Men som förstagångsmamma vet man ju inte så mycket och det var nog därför det vart överväldigande till en början, man trodde att man skulle orka med både det ena och det andra. Men ack så fel!

Jaja jag tycker jag har gjort ett utomordentligt jobb med min lille son såhär långt och så länge han inte fart illa av att vi inte konstant va hemma så tycker inte jag det är någon fara. Man ser ju bara så världsvan han är nu och inte blyg, tillbakadragen eller hämmad i sin utveckling!

Idag var det iaf dags för 10månaders koll på BVC. Maximus väger nu 10,4kg en ökning på 800g/3månader och så är han 76,5cm lång och det är 2,5cm/3månader. Vi diskutera även hans atopiska eksem och de funderar på om ett pricktest ska göras vid 1års kollen, under tiden är det mjukgörande och kortison som ska underhålla hans hud. Sen tyckte han även att vi skulle försöka avvänja honom vid nattmåltiden så hans känsliga mage får vila någon gång. Men han blir ju så ledsen om han inte får flaskan och det är ju jobbigt nu när vi är inne i en intensiv fas med jobb och utbildning, men för Max skull så får jag väl ta mig i kragen. Försöka va helledig en vecka och skicka iväg Jocke så jag kan försöka. Kommer behöva alla lyckönskningar som får att då ;)

Och så avslutar vi med några bilder på min sötnos Maximus Prime :)

Gåbil

Min son är lite rolig! Trots att han har en läragåvagn så väljer han hellre sin lille bil att gå omkring med! Han håller bilen i ratten och så skjuter han den baklänges framför sig och går omkring. Det ser jätteroligt ut! Önskar jag kunde lägga ut filmen jag spela in, men vet inte om det funkar, måste kolla upp det. Vore ju kul om ni kunde få se film på charmtrollet med :-)

Iaf känns det som han vill gå nu. Han släpper gärna taget, men faller på en gång. Så det kanske inte dröjer så jättelänge. Han är ju så himla ivrig att lära sig!

Nu har han börjat "prata" ännu mer. Små konversationer kan vi ha på hans språk. Ibland låter det som riktiga ord fast det inte är det. Men mycke OOOOO är det iaf :)

Får inte nog!

Det är inte bara mamma som fick nya kläder denna månad! Även barnen behövde lite vår och sommarkläder, dessutom kan jag ju inte få nog av att köpa barnkläder, så det va bara att shoppa på ;-) Faktiskt så har vi 2 barn som växer otroligt mycket på längden. Nu är det nästan bara 80 som gäller på Max och Linnea skulle egentligen behöva 154 i kläder men eftersom hon är så smal så ser det ut som att hon bär säckar så det är svårt till henne. Får väl sy in jeansen i värsta fall.

Min fina vän Pernilla kom nyss hem från Thailand och hon hade köpt med sig en fin present till Max också. En ralf lauren pike. Dessutom hitta jag en mexx slipover på klädbytaredagen som va helt ny Så i sommar kommer det va stil på killen. Dessutom så har jag köpt hans första skor. Små look a like converse som satt jättebra. Så nu vill jag nog ha ett par äkta och kanske ett par lacoste också :-) Nej fy Lina du kommer bli ruinerad på dina barn hihi, Nae det är ingen fara!

Någonting fel!?

Ända sedan jag var magsjuk flrra veckan har jag mått som en apa (dåligt). Varje måltid är pest och pina. Jag mår jätteilla, får halsbränna och det känns som magen ska explodera. Till råga på det så är jag konstant yrslig också, antar att det är mitt låga blodtryck som lever rövare mitt i allt. Skulle jag inte veta annat så skulle man kunna tro att jag va gravid igen :-( Inte för att jag inte skulle vilja ha ett barn till, MEN INTE NUE!!! Men nu är det ju inte så (hoppas jag), ryssen va ju på besök i veckan och detta kom ju i samband med att jag var magsjuk. Så om ni undrar vart veckans vikt är så är det inte prio ett just nu. Visserligen har jag gått ned ett halvt kilo till men nu stoppar jag i mig vad jag kan så om det vänder och går uppåt, blir jag inte förvånad!

Idag har vart en toktråkig dag här hemma. Ingen som velat leka med oss så vi har mest fördrivit tiden med barnprogram, middagssovningar, lek och städ. Sen när Jocke slutade åkte vi till Mirum och tröstshoppa massa kläder till MIG! Har sagt att jag egentligen inte ska köpa så mycke förän jag är nere på 66-67 men min garderob kändes så tråkig och när man är hängig så får man. Så ja där rök 1200spänn. Fick iaf en kavaj, 2 spetslinnen, 2 koftor och 2 par utav mina obligatoriska tights. Skulle behöva en vårjacka och ett par skor också. Men jackan jag vill ha kostar 2 lapp och då blir jag snål igen. Så kanske den får följa med hem nästa månad istället. Men skor måste jag hitta. Mina vinterskor har gjort sitt! Får se om jag orkar ta bild på kalaset imorn.

På plats!

Äntligen har jag kunnat byta ut det gamla chabraket till micro mot den här lilla smidiga! Passar perfekt till Max välling och mat.

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0