Sanningen rakt i vitögat!

Igår fick jag ett fint brev från försäkringskassan som jag blev så glad över. De berättade för mig att min son snart fyller ett år och som present för det så kommer jag få sänkt SGI. Men tack så hjärtligt! Precis det som jag önskat mig!

Det finns sätt att motverka detta på. Antingen tar jag ut minst 5 mammadagar i veckan, men då kan jag inte vara hemma med Max tills dagisinskolningen är klar i augusti, så det alternativet går ju inte. Det andra är att gå upp en arbetsdag till och så får det bli i mitt fall. Så mammaledig 3 dagar och jobb 2. Inte vad jag tänkt mig men vad har jag för val? Så från o med 1 april kör vi 40% och sen i augusti 80% och det kommer jag nog nöja mig med ett tag framöver! Vill njuta lite mer än bara helgerna med min son!

På tal om min son så är han i en underbar fas på dagarna nu. Men det har han ju alltid varit. Däremot på nätterna, ujujuj. Tror vi är inne på 5 natten men gnäll o jämmer och far o fläng. Vet inte vad det kan va. Ny tand? Mage? Eksem? Ny fas? Mamma jobbar för mycket? :( jobbigt är det för oss båda för ingen av oss får någon sammanhängande sömn. Jag har inga problem att natta honom vid 20.00 men efter 22.00 börjar det o håller på tills han får äta mellan 2-3. Sen sover han bra i 2 timmar till men efter det börjas det om tills vi får nog vid 6.30 o går upp istället! Det lustiga är att det inte märks på dagen (humöret alltså) så man undrar ju vad som gör att han märker av det på natten o inte får ro. Jag hoppas det ger med sig för det är jobbigt måste jag erkänna o speciellt när man ska jobba på det, men jag älskar honom över allt annat ändå :)Kommentarer
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Ja så är det ju med SGI tyvärr, varit så i alla år som jag haft barn. Jag har sparat massor, men nu när hon blev 1 år så tar jag faktiskt ut 7 dagar i veckan istället (två dagar med lägsta på helgerna för de får jag börja använda först nu).

Trist med nätterna. Man blir ju själv frustrerad när man inte förstår de små. Har du provat med alvedon? Om det hjälper efter en stund och han somnar så kan det ju vara att han har ont någonstans. Hoppas det ger sig snart. Och Jocke och du får se till att turas om så ni båda får sömn.

2013-03-21 @ 21:18:54
URL: http://lottizdays.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0