18 månaders koll

För lite mer än 1 vecka sedan så fyllde vår älskling hela 1½ år. Återigen är jag förbluffad över hur snabbt tiden går. Det känns ju precis som att det bara var några veckor sedan som han fyllde 1år but time flies faster that it seems.
 
Igår var det i alla fall dags för en tur till BVC för vikt, längd, spruta och ett snack angående prinsens mage. Vi har fått nog över att han ska ha ont i magen och vill inte höra mer att barn har problem med magen. Det är inte meningen att man ska sova så dålig och vakna typ varannan timme över att man måste få ut gaser som han förövrig störs jättemycket av. Visst förstår jag att barn inte alltid sover hela nätter. Men han vaknar ju oftare nu än när jag amma honom nattetid och det är helt galet. Dessutom verkar han konstant trött. Det är absolut inga problem för honom att sova flera gånger under dagen fast nu sover han ju bara middag 1 gång ändå.
 
Jaja nog pratat om hans mage nu, det har ni ju fått höra så mycket om det redan. Kanske lite roligare att läsa lite om hans utveckling.
 
Ja det är trots allt en glad liten charmör vi har där hemma. Ja han är nästan alltid på tipptopp humör. Och mycket har hänt sedan han börja på dagis också. Han har utvecklats så enormt på bara dessa 3 månaderna. Han härmar nästan allt man säger. Mamma är favoritordet, Linnea, Tindra (mammas katt), titta, där, bilen, kinden är några av de återkommande ord som jag fattar att han säger. Frågar man vart näsan är så pekar han där. Frågar man vart örat är så pekar han där, frågar man vart tungan är så räcker han ut den, den lilla gullungen ;) Ja han fattar nog det mesta vid det här laget och han är inte dum inte. När Jocke fixar håret på morgonen så gör Max exakt likadan. Tar vatten i håret, klappar vaxet i händerna och formar till frisyren, fast max får klara sig utan vaxet då. Är jag på toa och sminkar mig så vill han gärna hjälpa mig att lägga på rougen för att sedan pudra sina egna kinder :) Står vi och duschar så tvålar han gärna in sig själv precis som vi gör. Dock får man nog hjälpa till lite om det ska bli ordentligt gjort. Max äter nu för det mesta själv. Däremot om vi har bråttom får man hjälpa till. Han äter också det mesta i matväg allt från nyttig sallad till onyttig pizza. Vi låter honom smaka det mesta och han vill smaka också. När Jocke äter keso o avocado är han snabbt framme och vill ha. Äter vi havregrynsgröt eller musli så gapar han som en liten fågelunge. Men något som han älskar är skumtomtar och självklart får man äta det...... På lördagar i alla fall =)
 
Min lilla prins är väldigt aktiv också. Han älskar att gå överallt och trappor ska vi inte prata om, men då är mamma Lina livrädd för att han ska ramla och bär gärna hellre men visst ibland så kan han få gå med. Att gå på promenad med sin lilla briotax är kul också. Han går med den i koppel precis som en riktig hund och det ser så roligt ut :)
 
Till vikt och längt då.
Nu är vi uppe i 89cm över jorden, 8 cm på 6 månader.
Vikten ligger på 12,2kg och det är en ökning på 1,3kg sedan maj så han klättrar stadigt uppåt. 
 
Ja det va lite smått och gott om vårt hjärta. Finns säkert mycket mer att berätta men det får vi ta någon annan gång.
 
Nu ska ni få se en underbar bild som vi vart i studio o tagit. Måste ju ha julklappsbilder ;)
 
 
 

Tredje gången gillt?

2 gånger har jag skrivit ett inlägg o precis vid publicering har det försvunnit GRRRRR. Så nu tänkte jag en tredje gången gillt annars lägger jag ned.

Jag vet att jag vart grymt dålig på att blogga. Men det är inget kul att blogga när man inte har en fin bild att lägga till. Eftersom jag har en uråldrig iPhone i väntan på min nya så innebär det att det blir askassa bilder. Grumliga och suddiga, inte alls kul att lägga ut så blir det inte så mycket. Förhoppningsvis ändrar det sig så fort mina nya kommer.

Här hemma rullar dagarna på som vanligt och Max utvecklas något enormt men det tar vi i nästa inlägg. Jag själv jobbar mycket nu. Min planerade mammaledighet på fredagar har nu ersatts av mer jobb. Men cash är väl roligt? Tyvärr känns det som jag försummar Max utav allt jobb. IOM att vi är bort från 6.00 till 17.30 så har vi ju inte mycket tid förän det är läggdags och det gör ont i mitt mammahjärta, men vad ska man göra när man har ett heltidsjobb som dessutom ligger på annan ort! Tur iaf att vi snart har 3 veckors ledighet. Då ska vi njuta till fullo.

Annars har jag dragit på mig ett tråkigt magsår. Hatar min mage just nu, tvi tvi tvi. För mycket press på mig själv men IOM detta har jag beslutat att skaffa en städerska åtminstonde så jag slipper det emellanåt. Då kan jag prioritera familj o träning utan att känna stress över ett smutsigt hem.

Det va lite för denna gång. Lovar att blogga om prinsen snart o ge er lite mer bilder :)

Puss o gonatt
Påt igen

Äntligen har jag tagit steget o besökt gymmet efter nästan 2 månaders uppehåll och hur underbart känns inte det? Nu hoppas jag kunna köra stenhårt och forma till kroppen ordentligt. 

Jag kommer nu omstrukturera min träning, Faktiskt kommer den att till stor del bara bestå av tung styrketräning. Det som formar och bränner bäst på lång sikt. Och så klart kosten! Känner mig jättepepp nu och efter första träningspasset så har jag en grym träningsvärk i benen.

Håll tummarna nu att det kommer gå bra. Att nacken håller. Att motivationen inte tryter och att vi håller oss friska.

Tyvärr är min lille son inte frisk! Förra veckan blev det en dunderförkylning som avslutades med dubbelsidig öroninflammation som värkte hål. I måndags trodde jag att han kunde va på dagis men blev hemskickad innan lunch. Efter ett besök hos VC igen så såg öronen röda ut men denna gång trodde de att det berodde på den ihållande förkylningen. Idag verkar han sock må bättre så på torsdag blir det dagis igen


Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0