Öroninflammstion

Då har Max fått sin första öroninflammation och dubbelsidig dessutom. Jag hoppas inte att detta är
något som kommer att upprepa sig för Max skull. 

Något som förundrar mig varje gång är hur tålig han är. Inatt sov han visserligen inget och då visste vi inte varför men det gör vi ju nu. inte för att han va ledsen men han böka omkring i sängen o snutta som en gallning på sin napp.  

Anledningen till att jag upptäckte att det va öroninflammation va att efter att han sovit middag så kom han ut o satte sig i min knä o gosa som vanligt. Det va då jag tyckte det lukta lite illa och kolla genast i hans öron för att upptäcka att det va fullt med klägg i högra örat. Så det va bara att ringa läkaren för en koll o lite penicillin. Hon sa att det va på båda öronen men att det bara va det ena som hade värkt hål. Så nu håller vi tummarna att det ger med sig på andra örat o han slipper genomlida den smärtan igen :(

Min lille kämpe. Alltid så tålig o lätthanterlig <3
Hjälp ;)

Hehe har ni sett på denna skönhet då?
Elton John born 2012 :)

Ny vecka och ett fallerat hopp om träning

Idag är det måndag igen och jag hade planer på att komma igång med träningen denna vecka. Men det som börjades med lite snor på Mini i lördags eskalerade nu inatt till hög feber och ett vattenfall av snor och nästäppa. Stackars mitt lilla hjärta. Idag har han ens inte energi till att vara pigg. Han har mestadels suttit i soffan i min knä och bara kikat på tv (förutom de gångerna han tog i min telefon o skickade hemliga sms till sofie och sen gömde den på det, den lilla busen). Så idag blev det vabbning istället för träning. 
 
Jag får väl hoppas på att komma igång nästa vecka istället. Drömma kan man ju göra. Under tiden får jag försöka hålla nere på kalorierna och köra mestadels protienshakes istället och hoppas på att jag inte ökar mer i vikt. Känner mig som självaste michelingubben nu när jag inte tränat på evigheter.
 
 
 

Hemska hemska natt

Tredje natten gick inte alls bra! Nattningen gick suveränt, somna på mindre än 5. Trött antagligen :) men runt 21.00 börjades det att gny. Och fortsatte o fortsatte heeeela natten. Inte ens när jag klämde ned mig i hans säng eller när han kom upp i vår blev det bättre. Men anledningen kom på morgonen när jag märkte att hans mage va i uppror igen :( 

Om man ändå visste vad det är som gör hans lilla mage upprörd. Jag skulle höra allt för att sen skulle bli bra. Men nästa vecka blir det en bell till BVC. Nu måste de hjälpa oss.

Kvällens nattning gick lika bra som igår. Nu hoppas jag bara att det håller i sig.

Framsteg men ändå inte

Andra natten med nya rutiner gick både bra och dåligt. Själva nattningen gick väldigt bra faktiskt. Från välling till sömn tog bara 15 minuter och det va inte alls många protester innan prinsen slog igen sina blå. Självklart trodde ju jag att han skulle vakna kl 21.30 och även när vi gick o la oss men hör o häpna, han sov igenom det och vakna inte förän 1.30.

Men det va då det ändrades mot det dåliga. Det gick inte alls likabra längre. I en timme höll vi på. Prinsen satte sig upp och jag la honom ned. Han grät och jag trösta. Han bökade och jag stoppa om. Ibland lurades han med att va lugn, men inte sov han inte. När klockan närmade sig 3.00 så trodde jag att han sov ordentligt, för då hade han vart lugn och blundat i minst 20 minuter (min koll för att visa att han sover djupt). Jag hinner gå på toa, värma vetekudden och slumra till och vips så är han på väg ur sängen. Vid det här laget så orkar jag inte mer, jag ska upp kl 5.45 och behöver i alla fall få sova några timmar till, så då var det bara för mig att ta över honom i vår säng. Självklart somnar han så gott sover på som inget har hänt, den lilla lurigen.

Men jag får väl se det som så att vi tar små babysteps. Att han sov till 1.30 för första gången på mycket länge är ju helt underbart. förhoppningsvis ökar vi på den tiden med en halvtimme timme åt gången för att förhoppningsvis sen sova12 timmar. Vi kan ju alltid hoppas.

 

 +

Operation sömn

Första kvällen med nya rutiner funkade över förväntan. Klockan 19.00 var vällingflaskan ordninggjord och Max var ombytt o klar för sängen. Vi tog varandra i hand och gick in till sängen. Där fick han klättra upp själv och lägga sig (vi har tagit bort ena sidan på spjälsängen). Efter att han mumsat i sig sin välling på några minuter så fick han nappen, nallen och så stoppa vi om honom ordentligt och sjöng hans gonatt sång (utan dina andetag) sen va det nattinatti. Jag hade förberett mig för minst en timmes duster men efter lite bök och försök att tafsa lite så sov han. Så från välling till sömn tog det hör och häpna endast 20 minuter.
 
Sen va det ju självklart dags för att se hur natten fortlöpte. Först vakna han som vanligt kl 21.30 men då va det bara att lägga honom ned och så sov han vidare. Sen när det var dags för mig och Jocke att sova så trodde vi att han skulle vakna av att han hörde oss (som han ibland gör). Men icke utan han sov vidare så söt och vakna som först kl 1.30. Men då gick det inte att bara lägga honom ned. Utan jag fick sitta brevid hans säng o hålla min hand på hans rygg i 30 minuter innan han sov hårt igen. Nästa gång vakna han kl 4.00 men då va det bara att lägga honom ned igen. Sen strax efter 5.00 så trodde jag att det var kört, vet inte om han hörde jocke när han gick upp. Men då vakna han i alla fall, men jag tyckte inte det va dags att gå upp så då fick han komma över i vår säng (fel egentligen) och så sov vi faktiskt vidare till 7.20 då klockan ringde, men det hörde inte prinsen utan han vakna utav att jag höll på att fixa iordning mig.
 
Så pyttesmå steg mot en bättre sömn för oss alla är på g. Mitt mål är ju som sagt ordentlig sömn för oss alla. Och efter inatt är vi på väg känns det som. Trots att jag vart upp ett par gånger inatt så känner jag mig faktiskt utvilad, vet inte om det är för att jag fått sova mellan varven och ganska länge, men utvilad känner jag  mig, mycket mer än igår ialla fall och nu känns det även som jag återigen har koll på läget!
 
Mina älsklingspojkar <3

Sömn ge mig sömn

Min högsta dröm just nu är inte att gå ned i vikt, få den perfekta kroppen, köpa nya dyra grejjer eller åka på utlandsemester. Nej min högsta dröm är att få sova en hel natt, ensam och ostört. Det är ganska mycket kaos här hemma. Max har börjat vakna efter 2-3 timmar och tror att han sovit klart och natten som va tog det mig fram till 2.00 innan han somna om *pust* Då ska han dessutom ligga på min arm o klämma på mig lite här o där (han har mig som sitt levande gossedjur) så ja jag va faktiskt nära att bryta ihop inatt. 

Idag har jag försökt leta svar på detta beteende. Tydligen är det ganska vanligt med 18 månaders. Förtrots heter det så fint. Men det står att man ska va bestämd då med de små liven så det innebär väl att vi får ändra på rutinerna.

Istället för att somna med en flaska välling i vår säng och i min famn så får vi flytta över nattningen till hans säng. Lägga honom med en flaska välling o sjunga o natta och sitta brevid tills han somnar. Så nu är jag inställd på en kamp de närmaste dagarna. Men hellre det för nu efter 2 år måste jag få sova. Ja allt annat blir ju lidandes när sömnen är så dålig. Det är inte graviditetsglömska jag lidit av utan småbarnsförälderglömska! 

Som sagt från o med idag kör vi och hoppas på det bästa! Tror min älskade prins skulle må bättre av ordentlig sömn med.I just can't stop loving you


Max älskar skor. Fått det från sin mor tror jag. Dock så har han lite mer bekymmer med mina skor och väljer hellre pappas ubåtar, vilket är lila bra :)

Efter motgångar kommer

Vet ni vad. Jag kommer inte ihåg när jag träna senast och its killing me. Jag börja känna mig flebbig o fläskig igen och dessutom har det blivit en del godsaker på sistonde så vågen har jag ens inte vågat ställa mig på. 

Det har ju vart en hel del motgångar på träningsfronten om man säger så. Vi har ju vart sjuka, dagisbaciller. Min wiplash jävlas som vanligt med kyligare väder och med det antiinflammatoriska knarket så har jag även haft problem med min återkommande magkatarr. En oooond cirkel. Sen hjälper det ju inte att Jocke jobbar konstant men det får kvitta nu, jag får helt enkelt träna när han kommit hem kl 20.00.

Så på måndag börjas det igen. Träning, bättre mat o mer träning. Så hoppas jag att vi tar 65 innan jul :)

Louis Vuitton

Äääääntligen har jag inhandlat min nya väska och jag är såååå nöjd. Det blev en neverfull i mellanstorlek. Den största som jag egentligen ville ha var alldeles för stor. Mannen i butiken sa att den var mer tänkt som en träningsväska/handbagage och det kan jag nog hålla med om. Dock skilde det sig bara 300kr på storlekarna så inte gick jag i vinst direkt. Men när man lägger den summan på en väska så går man ju aldrig i vinst :-)Jag var nära på att komma därifrån med en plånbok oxå men vips va snållina framme och Nae hon sa att vi skulle vänta, kanske en jag kan önska mig i julklapp istället. Annars beställer jag hem en efter jag sett hur mycket det går på ullaredresan. 

Jag hade även tänkt att köpa med mig ett par Uggs, men konstigt nog kände jag mig mättad på min väska, jag behöve inte shoppa mer trots min lyxbudget på 10.000. Dessutom så skulle de nog bara bli använda i Åre då jag hellre går i högklackat hör hemma.

Ilandsproblem kan man kalla det! 

Färdigmålat

Då va Max rum äntligen färdigrenoverat.
Det vita och mintgröna färgen passa superbra ihop och när vi flyttar så småningom så ska han få exakt samma färg. Nu är det bara inredningen kvar och det ska jag försöka ta tag i nu i dagarna. Nu är jag verkligen i mitt esse. Endast det bästa är gott nog för mina barn :)Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0