Operation sömn

Första kvällen med nya rutiner funkade över förväntan. Klockan 19.00 var vällingflaskan ordninggjord och Max var ombytt o klar för sängen. Vi tog varandra i hand och gick in till sängen. Där fick han klättra upp själv och lägga sig (vi har tagit bort ena sidan på spjälsängen). Efter att han mumsat i sig sin välling på några minuter så fick han nappen, nallen och så stoppa vi om honom ordentligt och sjöng hans gonatt sång (utan dina andetag) sen va det nattinatti. Jag hade förberett mig för minst en timmes duster men efter lite bök och försök att tafsa lite så sov han. Så från välling till sömn tog det hör och häpna endast 20 minuter.
 
Sen va det ju självklart dags för att se hur natten fortlöpte. Först vakna han som vanligt kl 21.30 men då va det bara att lägga honom ned och så sov han vidare. Sen när det var dags för mig och Jocke att sova så trodde vi att han skulle vakna av att han hörde oss (som han ibland gör). Men icke utan han sov vidare så söt och vakna som först kl 1.30. Men då gick det inte att bara lägga honom ned. Utan jag fick sitta brevid hans säng o hålla min hand på hans rygg i 30 minuter innan han sov hårt igen. Nästa gång vakna han kl 4.00 men då va det bara att lägga honom ned igen. Sen strax efter 5.00 så trodde jag att det var kört, vet inte om han hörde jocke när han gick upp. Men då vakna han i alla fall, men jag tyckte inte det va dags att gå upp så då fick han komma över i vår säng (fel egentligen) och så sov vi faktiskt vidare till 7.20 då klockan ringde, men det hörde inte prinsen utan han vakna utav att jag höll på att fixa iordning mig.
 
Så pyttesmå steg mot en bättre sömn för oss alla är på g. Mitt mål är ju som sagt ordentlig sömn för oss alla. Och efter inatt är vi på väg känns det som. Trots att jag vart upp ett par gånger inatt så känner jag mig faktiskt utvilad, vet inte om det är för att jag fått sova mellan varven och ganska länge, men utvilad känner jag  mig, mycket mer än igår ialla fall och nu känns det även som jag återigen har koll på läget!
 
Mina älsklingspojkar <3


Kommentarer
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Skönt att första natten gick bra. Sömn är ju så viktigt. Man är inte människa om man inte får sova. Håller tummarna nu att det fortsätter fungera bra.

2013-10-23 @ 20:30:01
URL: http://lottizdays.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0