Åre baby!

I tisdags tok vi barnen och pick o pack o begav oss till Åre. Första semesterveckan skulle alltså spenderas i kallare o myggigare regioner. Vi åkte runt 8.00 på morgonen och efter diverse stopp och en felåkning då vi skulle testa en ny väg upp så kom vi äntligen fran strax efter 19.00 på eftermiddagen.


Som sagt trodde vi att det skulle va svalare här uppe. Men det visa dig att Åre låg bland de högsta temperaturerna i Sverige med en skuggtemp på 34 pust. Men ja klagar inte. Vi åkte hit utan förhoppningar på väder men att de va riktig sommarvärme va bara en stor bonus. Så mestadelen har spenderats utomhus på altanen och på utflykter. Ja vi har även vart ute på sjön. Max första båttur och han va nöjd kan ja lova. Vi har även badat i sjön. Båten tog oss till en öde strand med härlig sandbotten och till o med prinsen kunde inte få nog av att bada. Sååå härligt. Tyvärr är det ont om bilder från den utflykten men ja ska balla från Jocke sen ;)


Jocke o jag har även startat förmiddagarn, då vi alla inklusive Max har sovit till 10 med att köra ett ordentligt cardiopass. Vi har vandrat i skidbackarna och vart upp på över 1000 meters höjd. Jobbigt ja. Men jäklar vilket krut man får när man känner att man orkar gå. För att vandra i den lutningen är jobbigt även utan denna tropiska hetta, lägg sedan till 35-40 grader på det så kan ja lova att det kändes i kroppen. Men vi hade vatten med oss. Dock fick vi avbryta idag då vi halvvägs på 900 m mötes utav hagel, störtskur och kraftigt åska. Inte värt att riskera nåt så vi vände hem till svärmor o barnen där de tydligen inte haft något oväder alls. Men så är det väl upp i fjällen, väldigt lokalt med andra ord.

Lite vandringsbilder kommer här
Ser ni på sista bilden snön  på bergstopparna. Fanns ganska många toppar där snön låg kvar. Min svärmors man berätta att det kan skilja sig massa i temp på bara 1000m, ända ner till minus, så en tröja är bra om man är ute o vandrar. Men vi har klarat oss med varma tempar förutom när haglet kom ned idag ;)

Vi vet ännu inte när vi åker hem. Men ja ska ju jobba om en vecka så tills dess måste ja va hemma. Men vi tar dagarna som de kommer, passar på att njuta. Sen blir det hem o jobba i en vecka innan ja kan njuta av 3 veckor till :)
Till sist en liten hälsning från de bästa o finaste vi har


Mera hard work

Åter en dag med lyckad träning. Idag körde ja loss på nedre regionerna. Rumpa o lår! Vader kör jag aldrig numer då jag redan har för stora vadmuskler enligt mitt tycke. Jag ligger på 40 i omkrets o har inte alls mycket fett att få bort där. Och jag som inte ens tycker att  det är snyggt med tjejer som har för stora vader, men man kan ju inte göra så mycket åt det? Korta människor har ju mer kompakta muskler har jag hört och lättare att lägga på volym. Min nackdel då jag är pygmekort ;)

Efter gårdagens hårda pass trodde jag att jag skulle va öm i hela kroppen idag, men icke. Det känns ju att ja har tränat, men inte tillräckligt för att ja ska va nöjd. Så nu är det väl dags att öka på vikterna igen. Jag får se hur dagens träning resulterar i ömhet, om jag helt enkelt inte tar i ordentlig. Men svettas som en gris det gör jag åtminstone ;)

Imorn har jag ett cardiopass inbokat innan arbetet. Lär nog behöva ett efter jobbet oxå då ja lovat Sofie att vi ska äta "onyttig lunch" innan ja går på semester. Annars består ju min lunch av kvarg med högt proteininnehåll från lindahls och lite vattenmelon till för att mätta extra. Detta är en lunch som jag gillar o kommer fortsätta med, fast kag får väl byta ut frukten efter säsongen :)

Nu dags att sussa så ja orkar upp för träning imorn. Sedan väntar en bizzy dag på jobbet. Har 3 pers som är sjuka på mina 2 ansvarsområden (berättar mer om det en annan dag) så ja har liiiite att få till. 

Natti natt från en sjukt nöjd mamma lina som äntligen förstår va hon vill med livet.


Sore delux

Ja det är ett milt uttryck över hur jag känner mig i kroppen. Både lår, mage och armar ömmar efter de senaste dagarnas intensiva träning. Men ingen är lyckligare än jag när jag får känna såhär, när jag vet att träningen ger något.

Jag har faktiskt ett nytt mål. Att ta mig till fitnessnivå. Jag vet att det är ett lång kliv att ta. Men varför inte? Att gymma och då menar ja såklart att styrketräna har vart en del i mitt liv ända sedan ja gick i 9.an och vi fick ett litet gym i gymnastiksalen på ektorp. Där hängde jag alltid under gympalektionerna och faktiskt va jag ganska stark i nyporna. Sedan introducerades jag för hälsostudion som va mitt andra hem under gymnasiet o långt efter det. Ja kunde gå dit 2 gånger om dan om tid fanns. Körde först kanske cardio, spinning eller aerobics för att senare styrketräna och sola en timme eller två :P ja mitt kära hälsostudion du finns inte mer.

Men idag efter byte av flera gym har jag äntligen hittat hem igen. Till world class pronova såklart. Visst e det ett innegym där man ska va fit o snygg så ja ibland känner jag mig på fel ställe, men det gör oxå att jag blir mer pepp till att nå mitt mål. Och nu fan gäller det. Snygg så innåt helvete ska ja bli. Gammal men snygg ;) Så inte är det några snabba mål som gäller, utan tålamod, svett o tårar.

Fast nu är det ju så att semestern står innanför dörren och då kommer jag inte få till träning o kost som nu när jag har min vanliga vardag. Men ja kör på så gott ja kan. Tränar när jag hinner och äter så rätt som det går utan att semestern ska bli trist och sen kör vi igång på allvar. Den 1 september när ja börjar jobba igen. Lovar att ta lite pre-bilder. Sen när det börjar hända grejer kommer jag även lägga upp gamla tjockisbilder (efter grav). Så kan ni följa min kamp efter min drömkropp

LITE INSPIRATIONSBILDER

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0