Sablans öron

Ibland när jag sitter o tittar på bilder på mitt lilla hjärta så slår det mig hur stor han blivit. Jag förstår nästan inte att han är så stor för i mina ögon är han ju fortfarande min lilla bebis. Men undra om han själv tycker det? 

Nu på sistone vill han verkligen göra allt själv. Och ja det funkar så länge man hjälper till. Dessutom har han blivit en fin liten hjälpreda som gärna bär ut saker till köket efter att vi ätit, eller dukar, eller städar eller hämtar nåt om man ber honom. Jätteduktig! Men jag antar att de får lära sig sånt på dagis för här hemma curlar jag nog honom ganska så mycket än ;-)

Språket blir bara bättre och bättre det med. Men det säger jag ju varje gång. Men det är verkligen så att det är något nytt varje vecka och det är inte alltid lätta ord som kommer ur munnen. Dessutom har han minne. Han vet vilken som är min bil och vilken som är pappas. Om han ser en svart Renault så ropar han pappas bil även om pappas bil är i Skänninge ;) han vet vad man gör på macken. Om vi åker förbi en mack så säger han tanka bilen även om det inte behövs ;) och när vi åker förbi Max eller McDonalds så säger han äta glass så nu vet ni vad vi gör på de haken :) det jag vart mest chockad över va idag när vi skulle äta middag på
Å- caféet i sörping. Då vräker han helt plötsligt ur sig pamor (farmor) när vi kommer till sörping. Visst att hon har kvar sin lägenhet där och att vi brukar äta lunch med henne just på å- caféet när hon är i stan. Men det är ju i så ofta hon är just hemma ( kanske 3 gånger per år) så att han hade sånt minne :) det är helt galet!

Just nu har vi en dust med öronen igen. Sablans öroninflammationer. Hade hoppats att det skulle bli bättre. Men nej ny kör vi penicillin igen och denna gång är han jättehängig o däven vilket är ovanligt! Men nu har han bara dagis 1 vecka till o sedan sommarlov i 8 veckor och då får vi hoppas att han får vara frisk under den tiden åtminstone! Nu ett litet bildregn
Blivande fotomodell? Catwalken nästa ;)

Max redo för midsommar hos mormor i finaste skjortsen från gudmor
Max blåser ut ljusen på sin 2-årstårta.
Men sin tvillingkusin Marcus :)

Max leker på Å- caféet 

Max redo för en dag i sörping med självaste pamor :)
Max staring nya twilight-filmen. Han har i alla fall vampyrtanden :)
Max i sin nya gant-keps. Det ska ju va stil på kidsen. Frågan är bara hur länge den får vara vit ;)
Max är hos morfar o leker. Dock hatar han gräs o håller sig till plattorna :)

59 dagar

Just nu längtar jag som attan till vår utlandssemester. Det har vart så mycket på sistonde så jag känner att jag behöver avkoppling i en annan miljö. Och som tur är går det nedåt. Det är 33 dagar (24 arbetsdagar) till min första semesterperiod är på 2 veckor och då åker familjen upp till Åre. Ska bli kul att se summertime by Åre. Vi har ju bara vart där uppe under vintern förut. Så det blir väl drygt en vecka där då och denna gång funderar vi faktiskt på att flyga upp för att spara tid. Vi får se.
 
Mitt i semestern måste jag in o jobba, gör väl inte mig så mycket. Men det är för att göra massa pappersarbete och löner mm som krävs för att allt ska hållas flytande, men efter den veckan så är det bara några dagar så åker vi till Kreta och Makrigialos.
 
Max har redan börjat tjata om att åka flygplan. Fast sen gillar han ju att åka allt som rör sig, tårvagn (spårvagn) duss (buss), bil, hiss, plygplan osv =) men det har väl att göra med att vi vart ute och fart med honom sedan han va nyfödd. Vi kan ju säga att vi är lite oroliga för hur det ska bli med resan, det är ju tiden det handlar om. Först till Arlanda, men då hoppas jag att han sover, vi lämnar ju Norrköping kl 03.00 på morgonen, sedan ska vi ju sitta på planet i 4 timmar, men då hoppas jag vi löser det med paddan som alltid funkar annars. Därefter har vi ju en transfer på 2 timmar i buss, men förhoppningsvis kanske jag kan få honom att sova då, om han nu inte är allt för ivrig med att åka DUSS ;) Men vi pratar om det varje dag nu så jag hoppas att det ska bli en positiv upplevelse för honom med. Annars får vi väl muta med cola o glass hehe.
 
Detta är i alla fall vad som kommer hända hos oss i sommar. Vi kommer väl göra kortare dagsutflykter också, och så har vi planerat att åka upp till min syster i Värmland igen, men det blir i början av juli och över en helg eftersom min semester inte börjat ännu.
 
Ända nackdelen med att tiden går så snabbt nu är att när vi kommer tillbaka från kreta så är hösten här och åter till vardagen. Men den glömmer vi så länge tycker jag ;) 
 

Jobb jobb jobb

Usch detta blev inte någon rolig långledighet. Har jobbet med mig hem och mycket som grubblas över. Hur ska det bli? Hur mycket ska röras till och ska allt som jag fått till så bra gå helt förlorat? Visst man ska väl inte måla Djävulen på väggarna ännu, det kan bli bra också. Men med alla chefsbyten vi haft så känns det som att det inte kan bli bra ännu en gång. Och ska sanningen fram så är jag lite sur för jag hade själv hoppas på att få ta över den rollen. Klättra ytterligare ett steg på karriärsstegen så att säga. Men nu har vi fått en områdeschef som gärna vill gå högt i vinst och denna gång lär det nog bli rejält på min bekostnad :( Fick i uppdrag att se hur vi kan få till detta och vad vi kan göra. Men det är svårt i dagsläget. Det är bara jag som jobbar heltid på bygget idag och ibland blir det mer än så då jag oxå får jobba hemma ibland. Hur ska det då bli om jag måste dra ned på en 100% till. Jag behöver råd. Och då jag är sist in så känns det riskabelt att jag ryker, speciellt om facket kopplas in :( just denna helg känns det som jag kämpat tillräckligt och det kanske bara är dags att ge upp. Men att ge upp något som man älskar så innerligt är ju inte kul det heller. Ja som sagt vi ska inte rita på väggarna än. Men behövde ventilera mig lite!En 2årings kalas

Då har vi firat Max sista kalas för denna gång. Detta va ju såklart det störta firandet med tårta o ballongen just pga att vi skulle få ihop det med hela familjen och så många som möjligt kunde komma.

Eftersom Max är så galen i spårvagnar hade vi även fixat en spårvagnstårta till honom. Han såg den och ville såklart åka spårvagn på en gång. Men tårta åt han inte. Det va godare att äta upp sylten på hallongrottorna o lämna själva kakan, galenpannan ;-)


Presenter fick han oxå. Det blev en potta så nu ska det pott-tränas för fullt. Vilket vi börja med reda igår fast då hade vi ingen potta och han fick ta toan istället, men gick lika bra det. Sedan fick han pussel, bilar, playdough, kläder och pengar. Bortskämda lilla prinsen! Han verka så nöjd med dagen fast han va lite halvblyg mot alla, fast det är ju inte så lätt när man blir så många :) ochcsedqn sov han i sin säng från 20.00 till 7.45 heeeeela natten så ja det kanske e kalas som är botemedlet för bättre sömn ;-) skämt åsido så har vi faktiskt haft 3 lika bra nätter denna vecka så det kanske går åt rätt håll nu!

Bilder på presenter
2 par Skjort o fluga från gudmor Sofie


Skjortor från farfar o Jariya
2 t-shirtar från morbror Perry, moster Pernilla o kusin Daniel med flickvän Marielle
Potta från mormor
IFK outfit från moster Onka och vovarna ocko o olli
Playdoug- gudmor Sofie, bilar- morbror Conny o kusinerna Marcus o Tessan, pussel- morbror o moster Perry o Pernilla o  kusinerna Daniel o Marielle

Allt va verkligen klockrent och han har lekt för fullt o mamma är nöjd för alla fina kläder ;)

Mamma firades oxå denna dag, fick lite pengar, en ny dammsugare o en ny favorit. En fin hjärtbricka som det stod två flaskor vin på. Självklart öppna ja det vita vinet och kan säga direkt att det gjorde ni bra Perry, Pernilla, Sofie, Daniel o Marielle. Det kommer ja dricka varje dag nu under semestern ;-) finns inget godare vitvin! 

Måste bara berätta om morgonens bravader med Max oxå. Han ville leka med sitt parkeringshus, så va det något som ramla och jag säger lite busig AMEN och självklart snappar Max upp det på en gång. Då säger jag att amen säger man i kyrkan och han säger genast amen i kyrkan :-)

Det andra är att jag sa att jag behövde kissa men Max ville i att ja skulle gå. Men jag säger att mamma måste gå på toa för mamma har inte blöja som Max. Då går Max bakom ryggen på mig o lyfter tröjan o säger nej mamma ingen blöja, galenpanna till son man har :)Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0