Tack gallstenar

Fy fan säger jag ren ut sagt! Tror jag vart i helvetet o vänt denna helg. Nog att jag haft problem med magkatarr o magmunsbrock innan. Men aldrig i mitt liv trodde jag att något kunde göra så ont som gallstensanfall. Om ni frågar mig så föder jag hellre barn igen än att gå igenom detta en gång till och då vet ni vilken hemsk förlossning jag hade!!!

Det börja förra veckan med att jag hade ont i höger sida av magen, precis under revbenen och självklart ville ja utesluta blindtarmen. Men så i fredagskväll kom smällen, ja trodde verkligen att ja skulle dö. Samtalet till 1177 va heller inte så givande. Damen i luren sa att många har det problemet på fredagar när man ätit lite mer onyttigt än andra dagar. Jo jag tackar ja. Jag hade inte ätit ett skit under dagen för att apriten är borta och så fort ja försökte äta så trodde ja att jag skulle spy. Jaha vräkte hon bara ur sig :/ i alla fall så fick jag rekommendationen av att ta 2 panodil o hoppas på det bästa annars söka akut! Som tur va hjälpte de något så jag åtminstonde kunde lägga mig o sova ett par timmar. Men ont det har jag hela tiden. Vare sig ja äter eller inte. Tror ja har testat allt. Men bara att bita ihop och hoppas det ger med sig så småningom.

Inte bara med mig som det är sådär med heller. Max hann gå på dagis 3 dagar och så blev vi sjuka igen :/ denna gång feber, förkyld och en djup torrhosta. Stackars min lille prins. Jobbigt för honom när han ska sova för det rosslar något enorm. Så det blir vab för mormor imorgon och koll så att det inte blir värre.



Snart klart

Nu är nästa grej klar i Maximus rum och det är Max minneshylla som ja kallar det. En hylla där man kan ställa fina saker som han fått men ej ska lekas med. Hittills har jag satt dit ett foto som är förstorat och satt i fin ram. Dopljus, silversparbössa i form av en racerbil och en fin staty. Sedan ska även förvaringsboxarna från färg och form upp där som ja kan lägga sådana minnen som ska sparas men som inte behöver "visas".


Nu ska jag bara fixa min egendesignade tavla och invänta att mattan ska komma så är allt klart sedan :)

Drömmar



Här vill jag gifta mig


Så här vill jag se ut


Denna vill jag ha på mitt finger


Och såhär vill jag att vårt bröllopsfoto ska se ut!

Dock lär jag nog aldrig bli en gift kvinna, men drömma får man ju göra :-)

Dags igen!

Då var det dags igen. Efter ett försök att natta en hysterisk Max igårkväll så insåg jag att det var dags för öroninflammation igen. Det är galet vad man lär känna sina barn. Han behöver inte ens visa vart han har ont utan att jag kan säga vad det är, det hörs på hur han är ledsen. Det är till exempel bara när han har sina öroninflammationer som han blir så hysterisk och inget fungerar. Inte ens att komma upp i mammas famn o klämma på brösten funkar :P Usch lilla gubben vad mitt mammahjärta blödde. Och i och med att klockan redan var efter 21.00 så va vi ju tvungna att vänta till morgondagen för att få läkartid. Så det var bara att fylla honom med panodil och ipren (kombinerat/rekommenderat av bvc) så kunde han äntligen komma någorlunda till ro tills det var dags för påfyllning igen.
 
 
Så imorse var det bara att boka tid hos VC och eftersom jag var tvungen att jobba så fick Jocke gå. På VC konstaterades det precis som jag trodde att det var öroninflammation, och återigen dubbelsidig. Dessutom fick vi även veta att han har kronisk vätska bakom ena trumhinnan, så nu blir det åtminstonde rör i öronen för lilla gubben!
 
Jocke fick även reda på att om man har vätska i öronen så kan talet påverkas iom att man inte hör orden på samma sätt när man sedan ska ljuda dem. Detta är faktiskt något jag tänkt på. Visst kan Max säga ord och även sätta ihop 2 ord, men mycket mer är det inte. Jo han talar hela meningar, men aldrig så man förstår. Utan det är hans egna ord. Är detta förklaringen då? Jag har ju liksom hört 1åringar som är i samma nivå som honom, men ändå tänkt att barn utvecklas olika. Men som sagt det är på sistonde som jag tänkt mer på det och nu kanske förklaringen kom. 
 
 
Nu såhär kan jag också bli arg. Hur många gånger har vi inte vart på BV med öronen. 10-12 gånger? utav dessa har han fått penicilin 2 gånger och resten har vi fått uthärda med smärtstillande. Att ens be ett barn som är mindre än 2 år uthärda den smärtan. Även vuxna säger att öroninflammation gör förbannat ont. Usch säger jag bara. Och så nu får man veta att prinsen har fått vätska pga av detta. Det är skrattretande ärligt talat. Jaja inget kan jag göra åt det, utan bara finnas där för min son när han får genomlida detta. Nu hoppas jag bara att det går snabbt med insättningen av rören så vi slipper detta i framtiden!
 
 

Sneakpeak

Än är jag ju inte klar men tänkte ge er en liten sneakpeak åtminstone :)

Sängvrån med lampa och förvaringskorg från färg och form. Säng ommålad till vit, gamla haddalserien från ikea. Väggord "we made a wish and you came true från fyndiq. Sänglakan från ikea (vill ha färg o form där med sedan). Och en liten filt ärv från mig :)


En annan liten mysvrå. Gungstol, doppresent från morbror, moster o kusiner. Krokar o mätstock från jabadabadoo. Morgonrock, Ullared ;) leksakshurts lackserien från ikea.

Nu får ni vänta ett tag till, till nästa saker är på plats.

Blodad tand

Nu har jag verkligen fått blodad tand över detta med inredningen hemma. Max rum börjar ju bli klart och då måste jag ju komma igång med nästa projekt! Och i och med att vi bestämt oss att bli kvar i lägenheten ett tag framöver (ett par år) för att få upp vår kontantinsatt så kan man ju likagärna fortsätta att renovera så vi trivs de sista åren vi ska bo där. 
 
I stort sett så vet jag precis hur jag vill ha det i sovrummet, men jag vet inte om jag skrivit om det innan. Men jag har i alla fall bestämt att alla väggar ska målas vita. Jag tror nog det blir ett ganska så lätt uppdrag då underlaget är ganska välgjort. Tapetskarvarna är väldigt små, vilket gör att spackling och slipning blir minimal. Däremot är ju tapeten mörkt vinröd och därför lär det väl behövas både grund och ett antal stykningar för att det inte ska lysa igenom. Men målningen i sig tycker jag är är kul så om jag nu behöver måla hundra gånger så gör det inget. Det som är tråkigt är bara alla lister och tak som ska tejpas annars är det bara att gå all in =)
 
Det andra jag ska göra är att bygga min egen sänggavel. Den kommer vara gjord av breda plankor och kommer vara så pass bred så att den täcker både säng och sängbord och sedan runt 1,40 hög någonting. Denna ska sedan gråbetsas faktiskt. Kan ju inte ha en vit gavel när man har vita väggar. Sängborden som nu är svarta ska målas om, men jag vet inte om jag ska satsa på vita eller om även dom ska grålaseras. Och till sist ska jag investera i en ny stor byrå som ska stå där Max säng står idag, men han ska ju snart använda sitt eget rum ;) 
 
Lite såhär vill jag ha det 
 
 
 
Därefter ska jag framkalla en massa foton som ska sitta över byrån, och sy upp gardiner i grått linne! MMMMM jag ser framför mig hur bra det kommer bli :) men detta blir när jag är helt klar med Max rum, måste avsluta ett innan jag börjar med ett annat. Ekonomin klarar bara av ett rum i månaden ;)

Det börjar likna något

Äntligen börjar Max rum ta form. Vägglampa och taklampa har äntligen kommit upp. Dock är jag lite besviken på taklampan som va trasig. Men då den var trasig i uppkant så syns det inte, så då orkar jag inte hålla på att styra med att skicka tillbaka den. Nej då väntar jag hellre på att babyproffsen får in den och köper ny då istället, själva taklampan kostade ju bara en struntsumma så det kan jag lika gärna ta.
 
Sängen är också färdigmålad och det var superbra. Dock har jag en strykning kvar på matgruppen som var något mer svårare att måla med alla detaljer och vinklar. Men i slutändan ska det också nog bli bra.
 
Idag har jag även beställt en matta och gardiner. Har letat och letat efter något som ska passa in och idag hitta jag äntligen en snygg rund bomullsmatta. I max rum vill jag inte ha någon ryamatta, dels är det ingen bra lekmatta och så samlas det ju så mycket grejjer mellan stråna så det är inte så hygieniskt i ett barnrum. I gardinväg vart det till slut en enkelfärgad hissgardin. Det kan nog passa bra in i ett barnrum, då behöver jag ju heller inte oroa mig för att Max ska hänga i längderna ;)
 
  
 
Nu till ett annat dilemma. Hur inreder man ett barnfönster. Ska man bara ha gardiner och en lampa? Det ser ju tomt o trist ut, men samtidigt vet jag inte om man ska ha några växter. Dels har ju inte jag några gröna fingrar och sen så vill man ju inte oroa sig för jord i hela lägenheten ;) jaja jag får kika runt efter inspiration. 
 
I skrivande stund fick jag ett sms om att väggordet är på posten också, sååå glad jag blir :) Och i söndags hitta jag en urfin ram som jag köpte till hyllan som ska va över sängen också, nu måste jag bara invänta framkallningen.
 
Vad har jag kvar då?
Jag har inte köpt förvaringskorgarna ännu och inte heller köpt hyllan som dom ska stå på. Men det tar jag på fredag efter jobbet tror jag. Sedan ska jag designa 3 tavlor som ska hänga över Max leksakshurt, va inne på först om jag skulle ha en stor wallie där först, vilket var min plan sedan innan ja börja inreda. Men då jag inte har hittat någon jag vill ha och som passar in med övriga färger så jag får fixa något själv. Kan ändå bli skoj att få göra något speciellt som ingen annan har, så i helgen blir det mitt uppdrag att fixa till. Sedan som sagt är det bara att invänta det som jag beställt och fixa till så är det klart sen. Och då lovar jag att det kommer bilder :)

I just love this little Guy

Inga ord i hela världen kan beskriva vad jag känner för den här lille killen.
Skulle göra precis vad som helst för honom och endast det bästa är gott någ åt honom <3
Max du förgyller mitt liv! Förstår inte vad jag pyssla med innan du kom. Du är älskad innan du ens kom till. Mammas
Älskade älskade prins

Full fart nu

Ojoj va kul jag har haft de senaste dagarna. Att få göra det som jag brinner för och verkligen skulle vilja arbeta med gör att mitt psyke mår så mycket bättre. Ja så klart handlar det ju om inredning och Max rum som jag prata om i förra inlägget.
 
Max rum går i aquagrönt, grått och vitt. Jag tycker det är passande färger för en liten prins. Och som jag skrev i förra inlägget så håller jag ju på att måla hans möbler i vitt. Det är nämligen så att vi hade sparat Linneas gamla växasäng. Men iom att den var i brunbetsat trä som nu är så pasé så ville jag fräscha upp den så att den passar in i rummet. Sedan så köpte ju Jocke ett bord med stolar på hans förra arbetsplats (skenäsanstallten). Men möblerna va obehandlade så självklart vill jag ju även att de ska vara vita.
 
max rum omöblerat
 
 
 
matmöbeln som ska målas vit, sängen hitta jag ingen förebild på tyvärr
 
 
Nu till mitt stora problem. Lampor. Jag har bestämt mig på att satsa på Färg och form i Max rum, men just den färgen jag vill ha verkar va svår att få tag i. Igår fick jag dock äntligen tag i vägglampan på babyproffsen, men där va taklampan slut. Så då lade jag en beställning på jollyroom. Men självklart så skulle jag även ha förvaringsboxarna i samma serie, och dem var slut både på babyproffsen och på jollyroom, så då får jag  vänta på dem alternativt beställa från en annan sida. Däremot köpte jag en tygkorg som jag ska ha brevid sängen för prinsens nappar.  
 
       vägglampa       taklampa
 
 
 
På väggen över sängen har jag tänkt sätta upp en såkallad minneshylla. Där ska ett fint foto stå och brevid förvaringsboxarna från färg och form som jag kan lägga minnen i. Och över det ska jag ha en vimpelslinga alternativt en väggdekoration där det står "vad vore jag utan dina andetag" då det är den jag alltid sjunger för Max vid läggdax.
 
tygkorg för nappar   förvaringsboxar     väggord
 
 
Detta fotografiet vill jag förstora i svartvitt och ha på hyllan i en fin ram
 
 
 
Efter det återstår endast matta och gardiner. Just nu har jag satt upp gardiner som är svarta, mörkgrå, ljusgrå och vita i ränder och dom passar bra in. Men jag funderar på om jag kanske ska ha samma färg som jag har på fondväggen istället. Vill ju inte riskera att det gråa tar över allt för mycket. Det tåls att grunna på. Och mattfrågan är också svår. Vilken färg. Om jag tar aquafärgade gardiner så en ljusgrå matta eller tvärtom. Jaja det kommer i slutskedet. Men oj va bra det kommer att bli
 
 

Vi lever

Ja då oroa er inte för oss för vi lever. Men det är och vart lite mycket på sistone. Tänkte bjuda på lite av Max iaf för jag vet ju att det är därför ni läser bloggen ;)

Max växer så det knakar som vanligt. Han väger nu 13kg och jag tror att han passerat 90 cm. Klädstorleken är på 92/96 iaf så han är inte så liten min lille stora pojk. Däremot har babyhullet försvunnit så han är en lång o smärt liten kille :)

Pratar gör han oxå. Dagis säger att han utvecklats något enormt och pratar hela meningar, dock förstår man inte vad han säger till stor del. Men om han säger enstaka ord så förstår man dem i alla fall. Nåt som jag tycker är otroligt är att han kan säga Ninnea (Linnea) som är 3 stavelser. Men sen är ju jag hans mamma som tycker att allt är otroligt med lilla prinsen. 

För tillfället håller jag på att inreder lille gubbens sovrum. Det är så rogivande. Just nu målar jag hans säng, bord o stolar i vitt. Och klurar på vad jag ska fylla de vita väggarna med, men har en liten aning. Men när jag är klar kommer resultatet på bild :)









Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0