2.1/2 åring till salu

Nae då skulle aldrig sälja min kära lilla
Prins. Men kanske låna bort honom ett par dagar ;) 

2 års trotsen är ett faktum och Max testar våra gränser rejält. Han lyssnar inte för fem öre och får han inte som han vill så lägger han sig ner och tjuter. Oftast låter vi honom bara hållas. Men den här helgen var vart ett rent helvete. Jag som skulle vila 3-4 dagar efter op har inte haft mycket backup alls. Jocke har jobbat o mamma vart på uppdrag. Och moster, farfar o gudmor som jag oxå kan fråga va upptagna på annat håll så det va bara att bita ihop dessa dagar. Men oj vad jag ibland vart på bristningsgränsen. Extrem smärta och trotsbarn passar inte ihop ;)

Men ja kan bara vara arg på honom i 1 sekund så kommer han och säger förlåt mamma det va inte meningen eller förlåt mamma det är ingen fara så smälter jag och så kör vi vidare. Men ja kan även avslöja att det blev en hel del mutningar med en ny buss, lördagsgodis, popcorn mm om han bara höll sig lugn ett tag. Och ja det funka. Sen är ju paddan en bra barnvakt oxå som kan hålla honom sysselsatt.

Imorn blir det iaf en sjukdag till för mig och dagis gör Max. Jag är en sån som brukar hålla max hemma om jag själv
är sjuk. Men ja känner att jag behöver få tillbringa en dagbok sängen så att ja klarar av att gå tillbaka jobbet på tisdag!

Ja inte är det lätt att vara arg på denna kärvänliga Goa lilla krabaten till prins

Operation

Idag har jag korrigerat ett litet skönhetsfel. Min första plastikoperation faktiskt! Kommer inte dela med er vad som gjorts men jag kan lova er att jag är nöjd med resultatet so far även om det gör ap-ont. De på avdelningen måste trott att jag va knäpp som klaga över smärtan men bara skratta hela tiden. Men jag är sån, har jag ofantligt ont så skrattar jag istället för gråter. Gråter gör jag bara när jag är arg, lycklig eller om livet är trist ;) 

Denna operation är något som jag velat göra länge. Ett skönhetsproblem för en del, men jag har mer eller mindre lidit av det så jag tog mig mod och sökte hjälp, äntligen. Och det känns jätteskönt såhär efteråt att jag tog mig mod och då kan jag stå ut med smärtan ett tag till. Sen får vi se om ett par veckor om jag är helnöjd eller behöver klaga hehe

Jag är faktiskt för skönhetsoperationer. När barnfronten är klar så blir det sillisar (har inte bestämt mig om jag vågar skaffa mer barn). Sen får vi se om det blir några fler ingrepp när ja blir äldre o behöver släta ut fejset ;)

Nu ligger ja här iaf. Max sover hos mormor inatt och jag har intagit en morfintablett som borde kicka in snart. Har dock sovit mycket idag så vi får väl se om jag kan somna nu

  

Just det! Måste berätta om min älskling imorse. När vi vaknar så brukar ja ta nappen för honom. Tycker att det räcker att han får ha den när han har ont o e ledsen eller när han ska sova. Men iaf så tog jag det. Då säger gullungen. JAG HADE NAPPEN NU. (Nu uttalande han med finsk dialekt typ) men precis som att jag brukar ha nappen istället. Tror att han snappat upp det från dagis där de får kivas om sakerna. Men gulligt lät det 😀


Taking for a testdrive

Vi har just nu på tapeten att köpa en ny bil. Renault älskar vi men den har några mil på nacken nu och vi känner att nåt nytt skulle va på plats. Något nytt, fräscht och lite större.

Så nu i ett par dagar testkör vi en Nissan qashqai tekna 2014 diesel. Och i just love IT. Verkligen en bil för mig och jag är helt såld. Nu är det bara mannen i huset som ska bli övertygad. Han va lite missnöjd över instrumentpanelen och ljudet inne i bilen. Men jag har upptäkt massor av finesser som jag ska visa honom sen så ska jag nog få honom på min sida 😉 

Fast visst ska man lägga den summan på en ny bil så ska man nog va helt nöjd. Vi får se vart det lutar. Finns lite mer alternativ vi e intresserade av.Jobbiga dagar!

I tisdagskväll blev Max dålig igen. 3 dagar på dagis hann vi med sen sist. Dock skulle det urarta sig värre än någonsin.

Det börja med feber och heshet natten till onsdagen. 39.5 så det va bara att ringa in mormor. Men när morgonen kom så va tempen nere på 37,8 så ja tänkte att det va nog inte så farligt, en dag hemma o så fit for fight igen. Tji fick jag. Självklart steg tempen upp igen, hesheten kvar och därefter rossel och väsljud. Natten blev jobbig för honom och på morgonen igår så ringde vi vc som misstänkte lungorna (sköterskan hörde Max i bakrunden och blev orolig) så dom skicka oss vidare till akuten.

Väl där fick jag höra att han minsan kunde inhalera på vc, men efter en koll på syresättning o puls så va det ingen som klaga mer, den va nere på nästan 90 :( så det blev prover och tal med doktorn innan någon åtgärd sattes in. Halsmandlarna va stora med beläggningar, som tur va ingen halsfluss. Fast det kan jag nu önska att han haft istället :/ Nej det skulle visa sig vara astma.

Vi fick inhalera 2 gånger, men inget hjälpte och dessutom steg tempen igen och han vart så slö. Den enda gången han piggna på va när de skulle kolla honom för då fick han panik. Han gilla inget utav det. Jättejobbigt att de ens skulle lyssna på lungorna och inhaleringen ska vi inte tala om. När det inte gav någonting så fick vi testa att inhalera en gång till och då vart det genast bättre. Däremot inte så långvarigt. Vi hann vara hemma från 15 till 21 så han va så dålig igen att det bara va att ge sig iväg. De beslutade så att han skulle få inhalera 3 gånger på en gång (15 min emellan) och så sattes kortison in och vips så vart han mycket mycket bättre. Och pigg klockan 1.00 på natten ;) 

Så nu vet vi att han ärv min fina astma. Men förhoppningvis en lindrig sådan. Läkarn sa iaf att om han får inom en snar framtid så skulle de skicka med oss en puffmaskin hem så vi slipper bo på akuten. Hoppas dock vi slipper. Får väl se om det måste utredas om det kan förknippas med allergi, i så fall misstänker jag päls (stackars Max som älskar mormors katt och mosters vovvar). Så håll tummarna att det inte är så.

Idag är han i alla fall återställd (nästan). Hes gnällig och trött än, men ingen feber alls på hela dagen. Däremot hyperaktiv, men de sa att kortison har den effekten. Tjoho!
Jag med!

Om mamma o pappa ska köpa ny bil så ska jag minsan också ha en!


Jaja vi får väl se vad tomten kommer med i år ;)

Långdraget

Nu har Maximus Prime vart sjuk sedan förra lördagen. Imorn blir det 10 dagar så det är nog dags att söka läkare. Dock har jag flera vänner som sagt att deras barn haft samma och vart sjuka i nästan 2 veckor. Så det är väl något influensakör Prinsen åkt på. Jag har ju även känt av med halsont, snuva och öronvärk men inte mer tack o lov. 

Vi har iaf försökt aktiverat oss lite. Sålänge vi inte överdriver aktiviteterna och så länge gubben inte har feber så behöver man ju inte sitta inne. Självklart har vagnen fått vara med (som vi annars aldrig använder längre). Och igår sov han nästan 2 timmar i vagnen medan vi shoppa julklappar :) det har han nog inte gjort sen vi va utomlands. 

Önskar dock att detta kunde vända. Jag känner mig så elak som utnyttjar mamma så mycket. Men både jag och Jocke har svårt att vabba och ärligt talat vet jag inte vad vi skulle ta oss till utan henne. Idag var jag dock tvungen då mamma va ute på sjön o roa sig och Jocke hade 1 frigivning men imorn tar mormor igen, sen Jocke, sen jag och så hoppas vi på dagis på fredag kanske? 

Han ser inte så sjuk ut va ;) Nae men han är verkligen inte sig själv. Så trött, snorig o allmänt hängig. Inte kul bränder är så

Blöjfri

Jag är sååå himla stolt över Max. I somras började vi utan blöja dagtid och det fungera klockrent.  Det hände några olycka här och där i början men sen inget mer. Dock ett par fler på dagis som var förväntat. Men nu har vi också testat utan blöja på nätterna och det har fungerat hur bra som helst. Inga olyckor sedan vi slutade med blöjorna och prinsen vaknar och säger till när han är kissnödig på nätterna så det som jag trodde skulle bli en pärs gick hur bra som helst. Ja han fortsätter att förvåna oss.

Annars har mitt lille hjärta vart sjuk i en vecka nu och tyvärr är han inte frisk än så vi får se veckan som kommer. Han är så täppt och så kommer det grönt snor. Dessutom är det inte samma tempo i honom så jag vet inte om han kommer orka dagis nästa vecka. Hmm hur gör man då. 1 vecka har han ju redan vart hemma. Måste man ha läkarintyg då. Men ingen chans att läkarna skriver det för en förkylning? Hoppas att han kurerat sig tills imorn!


Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0