Länge sen sist

Hej alla glada!
 
Förlåt för min frånvaro har totalt glömt bort bloggen den sista. Dock har det hänt så mycket så ett litet inlägg för att hålla er lite up to date är väl lägligt!
 
För en vecka sedan kom vi hem från underbara Kreta. 2 veckor spenderades där och det var Max första utlandssemester. Vi var lite nervösa över hur det skulle gå, men varför egentligen? Det är ju Max vi pratar om hehe.
 

Flyget gick jättebra, han satt still för det mesta o kolla på film på paddan både på ditresa o hemresa. Själva semester vart han tyvärr sjuk på så mitten av semestern vart lite sådär. Höstblåsor jo ja tackar ja. Prinsen hade fullt me blåsor i munnen och några på händer o fötter. Så i 3 dagar hade vi jättesvårt att få i honom mat o vätska. Maten sket vi ju i men vi fick tvångsmata honom me dricka. Lilla gubben ja har aldrig sett honom så sjuk :( men 3 dagar innan vi skulle åka hem så va han återställd och vi kunde återigen spendera våra sista dagar på stranden (ja vi åker utomlands för att bada i havet o inte några pooler, de kan man göra hemma...
Max älskade havet och stranden dessutom. Vi köpte en badring o den låg han o flöt i som om han aldrig gjort något annat. Så avslappnad o cool. Tyvärr har jag bilder på det i systemkameran så ni får vänta på de bilderna. Och på stranden grävde vi i den underbara finkorniga sa den. De blev slott o sjöar o kanaler mm :) 
 
Kvällarna spenderades uppe i restaurangen där det åts buffé och tittades på shower till Max blev trött. Då gick vi till lägenheten o mös på balkongen istället.
 

Mycket annat har hänt också. Max har växt en hel del på längden. Däremot så ökar han inte något direkt i vikt (gick till o med ned när han va sjuk) så har vi ett problem. Kläder som vi köper för hans längd är som värsta hösäckarna på honom o inte kan man köpa mindre heller för då blir de för korta i armar i ben. Men det ändras så småningom hoppas ja. 
 
Vi har även fått honom blöjfri under dagarna. Olyckorna kan räknas på en hand. Han är jätteduktig att säga till och vi frågar när vi märker att det va länge sen han vart på toa. Trodde att det skulle ta betydligt längre tid att vänja av vid blöja men jag är förvånad över att det gick så snabbt! Nästa steg är att vänja av på natten men jag vet inte om han är för liten. Jag själv va tydligen let blöjfri när ja va två år för att jag inte tålde blöjor så allt går väl bara man ger sig 17. 
 
Bi behöver även vänja av honom vid napp. Vi sa att det skulle göras nu under semestern. Men han sover fortfarande så himla dåligt o e han ledsen på natten så är nappen hans tröst så vi får nog vänta med det. Vi tar o vänjer honom vid att sova i sitt eget rum först innan nåt annat tror ja. Men ett steg längre har vi kommit i alla fall, äntligen får vi vår säng i fred. Han sover äntligen i sin egen.
 
Med mig då. Nere i en svacka. Karriärsvacka kan man säga, men det drabbar hela mig. Har försökt njutit av semestern men har hela tiden grubblat! Ja har pratat med en högre chef o personalchef om min situation o hoppas nu på ett annat erbjudande. Och kommer det till mig så kommer hela min familj att gynnas. 5 minuters gångväg till jobbet och arbetstiderna är även de bättre. Det känns ändå pissigt (ursäkta). Ja trivs med mitt jobb o mina kollegor, men att denna sak kan få mig att må så dåligt. Ja kan inte ha det så. Ja hade det så på transcom o hälsa på den berömda väggen, tänker inte låta det ske igen! Jaja vi får se vad som händer och sker. Helst vill ja va kvar på Saab, men då måste förändring ske först! 
 
Kommentarer
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Härligt med Kreta, men trist att du inte kunnat njuta ordentligt. Otroligt egentligen vad andra människor kan få en att må. KRAMAR

Kul att Max är blöjfri. Angående nätterna så märker ju ni om blöjan är torr på morgonen. Noel blev torr både morgon och natt samtidigt och har bara haft en enda olycka sen dess. Inez verkar följa hans spår. Går vi upp direkt när hon vaknar så kissar hon allt på toaletten och blöjan är då torr. Dagarna är vi inne på tredje dagen nu utan blöja. Ingen olycka hitills. Vi har ju varit lite bekväma och haft blöjan på, men den har varit torr i en vecka nu och nu väljer hon själv att hellre ha trosor och det verkar ju funka att hon säger till så jag hoppas det fortsätter så här bra. Nappen ger vi till tomten sen hon har redan börjat förberedas. Ett tips är att bara ge nappen när de sitter stilla i soffan, bilen eller sängen. Och när användandet glesats ut är det lättare att ta bort den sen. Alicia gick otroligt smidigt. Hon var ju bara 2,5 år. Inez blir ju några månader till.

Svar: Ja Max blöja är alltid torr på morgonen så man kanske skulle våga sluta helt! Ska avvakta någon vecka till o är den fortsatt torr så lägger vi av helt! Tack för tipset om nappen. Vi kör nu som så att han får ha den när han ska sova och om han är ledsen. Funkar ganska bra. Däremot så blir han ju ledsen när han är trött o inte får ha nappen så då blir vi lite mjäkiga o ger honom den. Men det går bättre o bättre! Skönt att ni har en duktig tös med både blöja o napp :)
Lina

2014-09-23 @ 19:50:20
URL: http://lottizdays.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0