Vecka 38 och förlossningen

Idag var jag inbokad på ett utredningsmöte uppe på förlossningen angående igångsättning. Jag har inte velat berätta det ännu då vi tänkte att det skulle få bli en surprise om vi kom därifrån med en liten Elisé nu i dagarna. Men mötet gick inte som väntat. Läkaren jag fick träffa tyckte att det är alldeles för tidigt ännu då jag bara är i v38 (37+0) De vill helst att jag är i 39 (38+0) för att ens tänka tanken. Detta är dock olika från stad till stad vad som rekommenderas. Men norrköping är stenhårda. Känns riktigt kasst faktiskt för jag hade verkligen hoppas få se ett ljus nu. Men samtidigt så ska man väl vara glad för att de tar det säkra före det osäkra och inte gör något förhastat som kan sätta Elisé liv i fara. Man vill ju inte ha en sjuk bebi som kanske måste spendera flera veckor på neo, då får jag väl helt enkelt stå ut ett tag till. Fast jag kan säga att det är såå jobbigt. Jag vill känna mig som en glad o positiv människa igen, men det kommer. Vi la upp lite planer i alla fall och fortfarande ska jag inte behöva gå bf. Så om inget sätter igång så blir det utredning i v 39 (tack o lov). Tills dess så blir det citodon o lergigan mot krypet och insomningstabletter för att kunna koppla bort. Känns inte så bra. Men läkaren påpekade att detta inte är någon fara för barnet över huvud taget. Visst blir hon också trött men inget som riskerar något för det kan de inte skriva ut. Dock är ju Jocke en googlare och när man läser på fass så ska man ju inte äta sånt under graviditeten. Men jag tycker det är bättre att ta läkarens ord istället. Det är ju vanliga rekommendationer. Som hon sa så har de ju inga arsenaler att ta till när det gäller sådant. Jag fick även erbjudandet av att bli inlagd och få morfin och en sovdos för att kunna få sova lite. Men jag avvaktar på det.
 
Jag fick även veta att mitt blodvärde är under all kritik. Så nu tog de hur mycket prover som helst på mig. Bland annat för sköldkörtel och järn mm. Tydligen visade det sista provet som jag inte fått svar på från BM än att jag lider av aukt järnbrist och anemi. Så nu måste jag äta mer järn, folsyra, b12, dessutom mer vitaminer och mineraler, känns som man är en riktig pillertrillare nu. 
 
Så nu måste jag nog ta o tänka till lite. Avboka alla måsten och be om hjälp med Max nu de sista dagarna innan Jocke går på pappaledighet på fredag. Typiskt nog så vart ju Max sjuk mitt i allt. Vi va uppe på barnakuten i söndagsnatt. Max börja väsa och vi misstänkte förkylningsastma, men denna gång va det falsk krupp. Ännu en barnsjukdom att bocka av. Så denna vecka har kantats av en jobbig förkylning för honom, med näsblod, hosta och allt som kommer till. Tack o lov så ställer mamma upp så mycket, det är så mycket så jag får dåligt samvete. Men hon ska få en riktigt fin julklapp istället som lite kompensation från Max :) Men som sagt. Nu gäller det att tänka på mig själv. Vila när jag kan och inte göra för mycket som kräver för mycket energi. Kommer nog bli ganska tråkig, men det får jag ta helt enkelt. Sen ska jag leva livet igen. Det som står på agendan efter att Elisé är född är att bli social igen och framförallt TRÄNA :D
 
Nu idag går jag iaf in i vecka 38 (37+0) och det är högst 20 dagar kvar. Japp det tickar nedåt. 
Vad säger ni ska vi ta en gissning på när Elisé kommer ut precis som vi gjorde med Max?
Lämna gärna en kommentar när ni tror vår lilla sessa kommer.
 
Jag kan säga att  jag nu efter att jag såg "En riktig jävla jul" att hon kommer på självaste julafton ;)
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0