Vilken dag!

Idag skulle jag egentligen var på möte med en av mina timmisar på af. Men som tur va bokade af om mötet vilket jag annars hade vart tvungen att göra då Max inte alls va kry imorse. 

Tro inte att jag vart hemma o tagit det lungt bara för det. Månadsslutet närmar sig om med det en massa rapporter som ska göras. Dessutom klagomål från ett hål och en annan som ringde bara för att prata med chefen (mig) för att klaga på servicen. Men sånt gör mig peppad. Jag vet att mina telefonister sköter sig ypperligt med den infon de har och med det de får ge ut och om det är någon som har några synpunkter på våra regler "synd"! Det är inte alltid lätt att vara telefonist kan jag säga. Man får ta obefogad skit för något man inte har makt över och ja även om kunden inte är arga på oss så är vi den första länken in och det är vi som får ta smällen. Men jag tycker att bara man försöker låta trevlig o vara hjälpsam så kan man omvända personen men det är inte alltid orken finns. Men målet är så tycker ja.

Ja jag har iaf fått undan så mycket nu så att jag kan ta 2 dagar ledigt med lite extrajobb på fredag men det gör inget. Den viktiga prognosen, min första är i alla fall ivägskickad. Hoppad nu bara att jag har gjort rätt!jag vill veta nu

Varför känns all väntan så oändlig? Vare sig den är positiv eller negativ så tar det sådan tid tills man är i mål. Jag har ett besked som jag väntar på nu. Men jag vet inte om jag får det imorn, nästa vecka eller nästa månad. Det är bara något som jag väntar på och måste vänta på tills det är hundra procent klart. Gaaah det är så att jag vill dra av mig håret. Det är så frustrerande! Önskar jag kunde berätta mer, men jag får inte så ni får hållas till tåls ett tag. Men ja lovar att så fort jag får besked så ska jag berätta för er.
 
Jag får se det som så att jag har min underbara familj och mitt nya härliga jobb som kan fördriva min tid så jag slipper älta så mycket. Dessutom går vi ju mot ljusare tider och man känner sig både piggare och fräschare. Ja jag har till och med hunnit få färg i ansiktet utav de första timmarna ute på lunchrasten.
 
Till Max då. Idag är han sämre. Men håller gott mod ändå. Jag hoppas att det vänder nu så att han orkar med en resa till värmlandsskogarna på torsdag. Förvisso är det ingen jobbig resa och vil kan han ju göra så mycket han vill. Men det vore ju skoj om vi kunde va lite ute i trädgården när vi är där uppe. Nu håller vi tummarna för att resten av familjen klarar sig också. Linnea åkte ju hem till sin mamma igår, men risken är att hon redan har smittats. Jocke blir också lätt sjuk, men jag hoppas att jag klarar mig. Jag brukar ju det. Kanske har blivit smittad 1 abv 10 gånger så jag har ganska goda odds :)
 
Nej nu kallar sängen. Jag måste försöka beta av en massa jobb imorn så att jag slipper sitta framför datan när vi är i värmland, men självklart följer den med ändå om något skulle komma upp. Men än gör det inget, men det kommer väl kanske en dag då jag är redo att kasta den åt helvete med. Alla andra chefer klagar nämligen på att de har så mycket att göra och att de aldrig får vara riktigt lediga. Men hur illa kan det vara?
 
 
 
 

Tusende gången.

Så var mitt lilla hjärta sjuk igen. Jag vet inte hur många gånger han har vart sjuk bara sedan årskiftet. Lilla gubben får aldrig vara långvarigt frisk. Nu är det feber och en ordentlig förkylning som hägrar. Fast visst verkar han ganska kry men när man är så täppt och dessutom feber så funkar det ju inte att hålla i gång som vanligt. Så den här veckan får han vara hemma. Idag tog jag hjälp av min syster Weronica så jag kunde jobba i norrköping och imorgon får han va med mormor en sväng så att jag kan åka till Linköping o visa mig, blir dock inte en heldag (tack o lov att man kan sköta en del av jobbet hemifrån). Onsdag får vi se. Jag har möten i norrköping och lyncutbildning. Sen är jag tack o lov ledig torsdag och fredag pga att vi ska rese till värmlandsskogarna om nu inte Max blir sämre så då kan han lika gärna va hemma veckan ut.
 
Ja det blir mycket knep och knåp nu. Jag är så tacksam att jag har mamma och även Weronica att fråga om jag behöver hjälp. Jag vet att jag även kan fråga andra, som min pappa eller Jockes pappa. Men som alla vet är ju barn lite klängiga när de är sjuka så då passar det bäst med någon som dom kan klänga på hur mycket de vill ;) Visst kan även Jocke vara hemma. men iom att han var pappaledig i 6 veckor och sedan sjukskriven o 4 så har han lite dåligt samvete. Så det är likabra att han får jobba. Han har nog chansen att vabba snart igen. Ja det är faktiskt han som vabbar mest utav oss om man bortser fram mammas hjälp då :)
 
Tillbaka till Max så har han fått som jag och jocke. Störtnäsblod när han är förkyld. Vi är uppe i 5 näsblodet nu på 2 dagar. Fast så har det vart de sista gångerna han vart sjuk. I början vart han jätterädd och tyckte det var obehagligt att se att det rann blod ur näsan. Men nu så tycker han det bara är jobbigt men är jätteduktig och låter en papperstuss sitta kvar i näsan. Men ibland är han lite busig och drar ut tusen och då rinner det igen så ja han lär sig sakta men säkert. Konstigt är bara att det börjar rinna på natten. Härom natten var det blodbad i sängen och då var han ledsen över det. Han tycker nästan att det är värre om han smutsar ned än att det kommer blod från sin näsa. Men jag lova att byta lakan när vi gick upp och då gick det bra att somna om igen. Haha rolig han är!
 
 
 
 

Förlåt min frånvaro

Jag har grymt mycket att göra. Tyvärr tar jag ju även jobbet med mig hem o svarar på mail och dylikt. Förhoppningsvis blir det mindre sånt när jag kommit in i hela situationen o alla system fungerar som dom ska.

Idag har jag faktiskt gjort min första attest av löner. Innan gjorde jag bara timmisbudget och lönerapporter. Men nu är det även jag som ser till att rätt löner kommer till rätt person i rätt tid. Jag har även haft en anställningsintervju för en ny timmis till Linköping. Vi hamna i en akut situation gång på gång och en räcker inte så det va bara att ta tag i saken. Kommer nog anställa en till så att detta inte sker mer. Men en sak i sänder.

Nåt som i alla fall är positivt är att Max slipper långa dagar på dagis. IOM att jag jobbar hemma så kan jag hämta honom tidigare och jag tror han uppskattar det. Det gör i alla fall jag. Däremot blev han sur på mig förut när jag va tvungen att svara på ett mail. Han liksom förstår inte att när mamma sitter framför "padd datorn" som han säger att det heter så jobbar mamma. 

Hjärnan full!

Då är jag hemma igen efter 2 fullspäckade dagar. Men oj va mycket bra jag lärt mig och vilken inblick jag fått i ISS. Önskar att jag kunde bjuda upp
mina kollegor på en liknande utbildning så att de också kunde få inblick och även veta vad ISS står för och hur det fungerar. Nån gång kanske, man ska aldrig säga aldrig.

Under utbildningen pratades det mycket om ekonomi, Hr, ekonomi, lön, ekonomi, it, ekonomi, cashflow, arbetsmiljö och ekonomi. Så ja då kanske ni förstår hur ISS fungerar och vad jag ska syssla mest med ;)

Jag har även träffat många trevliga kollegor på andra enhete, både som jobbar här i Norrköping, Linköping, Oskarshamn, Stockholm mm. Bra att man kan hitta personer som man kan bolla med som sitter i samma situation.

Så nu kan jag nog kalla mig platschef, dock 6 utbildningar kvar där man går ner lite i djupet på allt som man pratat om nu. Men jag skall åtminstonde klara mitt jobb nu och det tror jag faktiskt att jag kan. Så nu ska jag kasta mig in. Jar faktiskt ganska mycket att ta itu med. Lön o medarbetarsamtal, upphandlingar , nyrekrytering av timmis och en massa möten. Men nu går jag in i det med full förhoppning att det kommer gå superbra!Väskan packad o larmet ställd

Imorn bär det alltså av mot Stockholm för en chefsutbildning i 2 dygn. 2 helspäckade dagar med övernattning på scandic malmen (söder). Tåget går i ottan 6.20 och sedan kommer jag tillbaka till Norrköping igen på tisdagkväll runt 20.00. Därefter är det bara hem o sova för att sedan inställa mig på Norrköpings kommun för mitt första styrgruppsmöte på onsdagsmorgon. Så ingen vila här inte. Inte har jag rätt för övertidsersättning heller så man får kompa o va ledig lite någon annan dag när det finns tid istället. O det gör ju inte mig något för då kan ja passa på att hämta Max lite tidigare eller så.

I helgen passa jag på att utöka min garderob också. Jag efter pråpra kläder. Hittade en grå GANT tröja o ett par beiga stövletter. Jag letade även efter den perfekta vita blusen/skjortan o hittade förvisso en Filippa K men då jag redan lagt en mindre förmögenhet på skor o tröja så får det allt lov o vänta tills nästa månad. 
Nya skorna
tröjan
O självklart blir det svarta slimJeans till

mera träning o bättre kost

Vilken underbar träningsvecka jag haft hittils. Såhär vill jag alltid ha det och hoppas att jag kan fortsätta. I och med att jag nu jobbar vägg i vägg med min ena enhet här i norrköping så hinner jag ju faktiskt träna på lunchen 2 gånger i veckan. Detta gör att även om Jocke jobbar sent så kan jag få in 2 extra pass och det gör mycket. Jockes jäkla schema gör ju att min träning vissa veckor blir lidandes. Det är ju inte så att man orkar träna kl 21.00 när man själv sedan ska upp o jobba, men nu blir det annat som sagt. Mitt mål är ju att få in 4-5 träningspass i veckan och det ser jag inte som en omöjlighet längre. Så nu denna vecka är jag idag uppe i 4 pass, men kommer nog ta ett till i helgen så då har jag fått in mitt mål på 5 pass.
 
Faktiskt har jag bokat hotell med gym så att jag kan gå o springa av mig efter en dags utbildning. Kan vara skönt att få träna lite efter att man har suttit o sugit åt sig massa information. Få reflektera dagen o skaka av sig så att man kan ladda med ny information dagen efter. Ja men så är det för mig, har jag mycket i huvudet, både positivt eller negativt så känns det mer hanterbart efter ett pass på gymmet. Man känner sig mer gladare eller avslappnad efter att få sprungit/styrketränat en timme eller två.
 
Nu är det bara att hitta någon kost som jag kan hålla mig till. Jag är ju hooked på lchf, men iom lite problem så har jag valt att lägga allt åt sidan o bara tänka på att må bra istället och då har jag INTE tänkt på kosthållningen, vilket nu får mig att må ännu sämre för det känns som jag väger som en val. Men nu så ska jag i alla fall börja igen. Man kan ju inte träna som en galning o ha mål o sen stoppa i sig vad som helst. Så nej nu efter en liten detox så får det nog bli lchf igen. Jag mår ju så bra av det och dessutom får man ju äta god mat och äta sig mätt.
 
 
 

Åååååh hur länge ska jag behöva vänta!

En del saker verkar vara helt omöjliga att uppfylla. Och när det är något som man så gärna vill ha/göra/få igenom så verkar det ta ännu längre tid. Jo det är mycket vi drömmer om nu. Bland annat köpa eget. Men vi har insett att då vi har väldigt höga krav, (nytt eller helrenoverat i vår smak) så krävs det en ganska hög handpenning. Så nu är det är bara att spara spara o spara. Det känns så ruttet att bo i en hyreslägenhet som man bara kan fixa provisoriskt när man vill ha en fin exklusiv lägenhet/radhus som man verkligen trivs med. Men jag vet att vi kommer dit en dag. När vi har sparat ihop dubbelt så mycket som vi har idag så kommer vi kunna köpa det vi vill ha med våra krav. Innan dess får vi väl uppfylla andra drömmar :)

Här är iaf en av mina störta drömmar som blivit uppfylld. Vad vore karburator dig min prins


Det börjar närma sig.

De här veckorna är extremt intensiva. Mycket som ska läras in och mycket man ska ha koll på. Börjar känna lite smått panik o vid vissa tillfällen rädsla över vad jag gett mig in på. Inte för att jag inte tror på mig själv utan att ISS Har så hårda/höga krav på resultat, prognoser o statistik. Men bara jag får komma in i det i mitt eget sätt så tror jag nog att jag ska klara det galant.

Den här veckan har fokus lagts på Norrköping. Kattis som är chef där slutar ju nästa fredag o då är ansvaret helt mitt, fast hon kommer ju fortfarande finnas i huset så jag vet att jag kan fråga henne om det är något. Linköping däremot har jag inte fått någon överlämning alls. Får nog kontakta min gamla chef o se, vet ju i alla fall att han ska göra lönerevisionerna detta år innan han går. Men nu är jag ju anställd som chef sen i måndags och nu nästa måndag åker jag upp till Stockholm för ett par dagars utbildning. Sen ska jag va klar att styra skeppet själv. Men med stöd av den ha behöver stöd ifrån :)

Det kommer bli några turer upp till Sthlm med möten o utbildningar men det ska bara bli roligt. Jag ser allt detta som en positiv utmaning :) jag är ju inte den som ger upp i första taget. Allt går att lösa med rätt vilja!


Bestämt mig!

Nu har jag bestämt mig för att börja mars med en utrensning. Så nu är det fastedags. Jag börjar med 5 dagar sen får jag se om jag utökar några dagar till eller ej. Känner att jag behöver få struktur på ätandet igen o det får jag bäst genom att fasta o börja på ny kula. En kickstart på 5 dagar är inte så farligt heller då det går ganska snabbt. Egentligen skulle jag vilja köra 14 dagar som jag brukar men IOM att jag ska på chefsutbildning den 9-10 så behöver jag ha fokus o då är det inte optimalt att fasta. Så därför kör vi måndag-lördag eventuellt söndag denna gång.

Nåt annat kul då. Jag har börjat springa :-0 Vad har hänt? Har haft så svårt för det men nu har jag ju övat upp konditionen på crosstrainern. Så 60 minuter i lagom takt för mina korta ben kör jag o jag klarar det galant. Ökar även takten för varje gång o det går toppen. Mitt mål med detta är att jag ska kunna ge mig ut o springa bara sådär för att få träning utan att behöva ta mig till gymmet.

Nu kickstartar vi mitt nya liv. 2015 här kommer vi o imorn börjar jag min nya tjänst. Tjoho 


Barnet växer!

Max har en riktig växtperiod nu. Bara på ett par månader har han gått från 92 (som han hade bra länge) till 104. Så nu va det nästan kris i byxfronten, alla jeans utväxta och han kan ju inte bara ha mjukisbyxor så idag blev det att akuthandla byxor. Som tur va hade jag en hel del bonuscheckar både från pop, kappahl o lindex så jag fick faktiskt en hel del för barnbidraget. 

1 par stuprörsjeans från polarn
1 långärmad vit baströja från polarn
10 par strumpor från polarn
1 par baggyJeans från Lindex
1 collegetröja från lindex 
1 par mjukisjeans från kappahl
1 tiger T-shirt från kappahl
1 vit bas T-shirt från kappahl
Fick dock inte med kläderna från pop på bilden.

Nu är det bara nya vårskor och en väst som ska köpas så är han kittad för våren.

Jag älskar verkligen att klä Max snyggt o skulle vilja ha mer märkeskläder. Men ganska onödigt när han växer så snabbt. Så visst kan man köra någon snygg märkesskjorta eller tröja ibland men annars får polarna va huvudbutiken för honom. Jag gillar verkligen deras kläder eftersom de inte har några gifter i sina tyger. Mycket viktigt när man har ett barn med så känslig hy. Men annars har name it, lindex, kappahl o Åhléns snygga kläder med :)

Max i sina stuprörsjeans. Mera sånna blir det för de satt jättesnygg på herrn :)


Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0