Master bedroom

Jaaaa på måndag kommer dem o ska renovera vårt sovrum. Dock undrar jag var vår säng tagit vägen. På tisdag har det gått 8 veckor sedan vi köpte den. Och de sa att leveranstiden skulle va 6 veckor. Jaja jag ska låta dem fixa klart sovrummet så ska jag ringa o höra.

Idag har jag suttit o letat inredning till sovrummet. Jag beslutade att vi nog inte kommer köra på sängbord utan jag vill sätta läslampor över sänggaveln istället. Vi har ju ett sånt litet sovrum och sängbord tar ju plats och man samlar bara massa skräp där så vi hoppar dem. 

Allt i sovrummet kommer gå i vitt mörkblått o koppar. Så lampor i koppar vill jag ha. Sen har har jag några tavlor o prydnader som ja vill måla om i kopparfärg. Taklampa, mattor o gardiner ska gå i mörkblått. Dock fel säsong att leta mörkblå tyger. Nu är det mesta i pasteller o ljust. Får be svärmor kolla i Ullared när hon ska dit nästa vecka. Gissa om jag är avis, men det får bli i höst när man är tillbaka på jobbet igen alternativt om några kronor från skattepengarna kan läggas på det ;)


Lamporna o gardinerna är beställda. Nu ska det bara hittas en liknade matta och lite smått o gott. Åh vad detta kommer bli bra :)

Ett hem att trivas i

Som ni såg på bilderna i förra inlägget så har vi gjort om lite här hemma. Barnens rum är nästan klara, bara lite småpyssel kvar som Max nya säng, gardiner o väggprydnader. Utöver det så väntar vi på att vårt sovrum ska bli renoverat och att vår nya säng ska komma. Hoppas dock att de renoverar innan sängen kommer för det blir så bökigt annars. I vardagsrummet så ska ny matta, TV-bänk och bord köpas. Mattan har blivit förstörd (vet inte ens om ja ska fortsätta med rya) tv-bänken gick sönder och vi har en provisorisk under tiden. Och bordet ska vi inte tala om, det har Jocke haft sen innan Linnéa va född så det är på tiden att det byts ut. Men det projektet blir efter sommaren. 

Det vi gjort nu är att flytta ut matbordet i köket. Vi skulle byggt en köksö där men aldrig kommit till skott. Och eftersom Max aldrig får någon direkt matro (bussarna åker förbi för ofta) så tyckte vi att det va likabra att börja äta i köket. Så numera har jag en myshörna vid burspråket. Jag fick mammas schäslong som knappt vart använd och den passa jättebra in. Däremot vill jag nog köpa ny klädsel till den. 

Det känns som att det återigen börjar bli ett hem att trivas i. Men ändå så längtar jag tills vi hittat vårt drömboende att köpa :)Ingen avundssjuka

Innan Elisé föddes var jag bra orolig över hur Max skulle ta hennes ankomst. Han har ju trots allt vart mammas pojke och ja nu skulle han behöva dela mig. Men min oro visa sig vara obefogad. Han har tagit henne till sig så väl. Visst har han blivit lite bebis igen. Vill gärna ha lite mer uppmärksamhet, bli matat, sitta i knät o gråta för minsta lilla men absolut inget annat. Det som i så fall har vart värst  för Max har egentligen vart nattningen då Jocke har fått ta över det ansvaret. Förr var det ju alltid jag som skulle lägga, det va hans rutin helt enkelt. Men nu han vant sig vid Jocke fast fortfarande väldigt noga med att fråga om jag kommer o lägger mig senare. Och ja självklart gör jag det och som ni vet då har vi ju beställt en större säng så att han lite ska behöva bli bortkörd, även om det kanske är på tiden att vänja honom. Men det kommer!

Men tillbaka till relationen mellan Max o Elisé så är den underbar. Han vill gärna hjälpa till. Han hämtar blöjor, vill gärna rapa henne och om hon gråter så sjunger han för henne. Många gånger har jag även hittat honom i babygymmet där han ligger brevid henne o pratat. Gissa om man smälter då :) Sem vill han gärna bära henne, men det går ju inte så bra. Men han får gärna ha henne i knät så mycket han vill.

Jag vet inte varför det gått så bra. Men ja tror det kan ha med att göra att han får vara delaktig med allt. Från första gången han träffa henne så fick han pyssla, pussa o krama henne så mycket han ville. Och han får alltid va med mig när jag håller på med henne och ja hans liv har helt enkelt fått fortsätta som innan fast med en lillasyster rikare bara. Och hör o häpna, han är inte ens avis när mormor håller snäckan så ja jag är mäkta stolt över honom <3

Time to catch up

Hej alla tålamodiga läsare. Nu ör det dags att uppdatera er lite. Ja kag vet att min blogg är tråkig men jag är fast i bar och hushållstjänster och däremellan sover jag eller spelar candy crush haha. Vi lever och frodas iaf så n behöver inte oroa er.

Om jag ska börja att uppdatera er med Elisé först så har vi idag vart på BVC för 3 månaderskontroll. 
 Hennes mått är nu:
• vikt 5900g (+500g) 
• längd 62cm (+1cm) 
• huvudet 39,5cm (+1cm). 

Hon utvecklas så fint och har bråttom att lära sig saker. 

•Hon har länge försökt vända sig från rygg till mage. Dock klarar hon det inte än. 
•Hon vill gärna inte ligga ned utan sitter gärna, så ja får väl byta till sittdelen på vagnen snart
•Hon är ständigt glad och skrattar högt
•Hon pratar mycket. Det är aaaa ooooo mest :)
•fortfarande sover hon bra och mycket. Hennes rutiner är att vakna för frukost kl 8.00, somnar gärna om och sover till 12-13 (om vi är hemma). Äter och har en vakentid till 15. Sover sen till 18 då det åter är matdags och är vaken till 22-23 och sen sover hon från 23-8 utan mat oftast. Så allt som allt sover hon minst 16-17 timmar ännu så det kan jag inte klaga på. Dock är hon inne i en fas då hon gärna vill sova i famnen eller i bilen eller vagnen.

Idag har vi oxå tagit 3mån vaccin. Tyvärr fick hon hög feber och är väldigt trött. Fast trots det så har hon vart lite vaken och glad. Jag hoppas att det lägger sig fort.
Underbart morgonhumör 
Dags att åka till BVC 

Somna i gymmet efter en jobbig dag.

Max mår oxå utmärkt. Han räknar ned till sin födelsedag nu och planerar tårta och presenter. Jag hade ju turen att vinna en tårta till honom. Dock gällde vinsten i april så han får en busstårta nu och så kör vi på vanliga när han fyller år istället. Är tårtan god så kan vi alltid beställa en ny busstårta tills nästa år ;) Vi ska även på 4års koll på BVC ni i maj så då uppdaterar jag er mer om prinsen. Tror han kommer klara alla tester galant. Min lilla kloka duktiga kille. Men tänk att han fyller 4. Det va ju inte långe sen han va liten. Usch nej stanna tiden snälla.Det var väl allt ni ville veta ;) det händer inte då mycket mer. Lite förändringar i hemmet bara. Jag längtar efter värme så vi kan va ute mer och vi planerar sommaren. Thats it typ :)

Puss på er alla så bloggar jag snart igen ❤️

Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0