BVC o längtan

I torsdags var det dags för ett BVC-besök igen, det va ju 2 veckor sedan sist så nu va man lite nyfiken över vad som hänt. Jag trodde snäckan skulle spränga 5kg och 60cm strecket men vi snubbla lite på mållinjen. Nu är hon uppe i 4800g (+440g) o 59cm (+2cm) så hon växer på bra. 100g till och hon har gått upp ett helt kilo från födelsevikten men det har vi tagit tills nästa besök om 3 veckor. 

Utvecklingsmässigt så har hon nu börjat intressera sig för sina hängleksaker i babygungan o babygymmet. Hon Försöker slå mot dem o prata lite smått. Så nu har jag köpt en sängmobil så att hon kanske kan lära sig sova i sin egen säng för det ville hon bara göra de 3 första veckorna, sedan dess ska hon sova på mig om nätterna. Jag har även hört henne skratta 2 gånger. En gång mot Max och en gång i sömnen. Man kan ju allt undra vad det är en sån liten snäcka drömmer om som hon tycker är så roligt, antagligen Max ☺️

Annars är allt som vanligt. Hon sover mest och är vaken korta stunder här o där men har som vanligt vakentid mellan 20.00-0.00 förutom igår då hon somna för natten vid 22.00. Hon äter mer sällan under natten. Sista målet är oftast innan 0.00 sen nästa vid 7.00 o sen 12.00 när hon stiger upp för dagen. Drömbebis enligt mig :)

Nu till lite inredning. Vi har ju switchat rum mellan barnen. Max har numera rummet närmast oss och Linnea har fått lite mer avskilt. Båda rummen är nyrenoverade och det är bara en säng som ska införskaffas till Max, men han ska få en rolig säng i födelsedagspresent så det får vänta. Men vi har ju beställt en ny säng till oss. Denna gång blev det en Jensen i måttet 210*210. Vi tyckte det var bäst att gardera oss om Elisé oxå kommer sova hos oss tills hon blir 4år ;) Men det tar emot att göra oss av med våran Carpe Diem, men det är ju så trångt så Jocke går ju oftast o sover i nån annan säng och så kan vi ju inte ha det i 4 år till. Vi hoppas iaf att vår nya säng kommer va i samma kvalité som vår gamla och det borde det ju vara, det är ju iaf samma prisklass 😂 så nu är det renoveringsdags i vårt sovrum så vår nya säng passar därinne. Hoppas hyresbostäder vill köra på det rummet med. 

Allt i ett

Hej alla mina läsare :) Förlåt för att jag inte bloggar så mycket men i ärlighetens namn så har jag inte så mycket tid till det just nu. Nu förstår säkert varför.

Återigen så har vi Jocke hemma på pappaledighet i 3 veckor. Så himla skönt. De 2 veckorna han jobba sedan hans 7veckorsledighet mellan december och januari gick bra men det blev ett pussel då även Max vart toksjuk mitt i allt. Ja 2 dagar han Max gå på föris innan sjukdomen va ett faktum :/ Självklart fick han det som alla andra verkar ha och långvarigt blev det med, över en vecka med hög feber o trötthet. Fortfarande är han väldigt trött men annars frisk igen. Och sessan hon slapp, det kan vi nog tacka amningen för. 

Liten bildbomb kommer här

Max ligger alltid kvar o morgonmyser tills vi andra stiger upp. Tack o lov för paddan.

max vill gärna hålla om Elisé på nätterna när hon är ledsen. Då smälter jag 😍
Häromdagen hade inte Elisé vaknat för dagen o klockan va 13 (ups)
de är så fina mina barn o Max vill alltid pussa o krama Elisé. Dessutom vill han gärna få henne att rapa men blir äcklad när hon kräks ;)
Jag har fått många fina presenter när båda mina barn fötts. Denna fick jag av Turid, barnens bonusmormor. Fick en liknande utav Morbror, moster o kusiner när Max föddes (finns i arkivet från 2012 maj) Dessa kommer jag alltid komma extra mycket ihåg, handgjorda saker av kärlek ❤️

1 månad eller 5 veckor

Så har vi firat Elisé 1 månadsdag med pompa o ståt, eller ja hon sov som vanligt rakt igenom den ;)

Igår på sessans 5 veckorsdag hade vi BVC inbokat med tillhörande läkarkoll.
Damen väger nu 4360g. Från födelsevikten är det en ökning på 460g. Men om man ser från hennes stora viktnedgång efter fl så har hon tagit igen 960g. Nästan ett helt kilo på 4 veckor, ups :) Hon har även växt på längden en hel del. Nu är hon 57cm över jorden och det är hela 7cm sen hon föddes . Hon är längre än vad Max var i samma vecka men väger mindre.

Utvecklingsmässigt så ligger hon bra till med. Redan nån vecka efter födseln så log hon o nu har hon blivit en riktigt glad flicka. Hon fäste blicken oxå väldigt tidigt och nu har hon börjat tycka saker är väldigt intressant, speciellt brorsan, tavlor och lampor. Idag klara hon även för första gången att hålla huvudet uppe under nackträningen. Hon har försökt bra länge med det och är väldigt nyfiken av sig men inte fått till det riktigt förän idag. 

Annars ter sig dagarna som alla andra här. Hon sover till 12.00 och blir lite grinig om vi går upp tidigare. På dagarna äter hon var tredje timme o sover för det mesta emellan, kanske nån vakentid på en kvart här och där. Framåt kl 19-20 börjat hennes vakentid, då vill hon ha sällskap o köra matmarton då då hänger hon i famnrn, bärsjalen Eller babygungan beroende på vad jag pysslar med fram tills kl 0.00 då hon vill ta natter. Sen rullar det på dag in o dag ut. Jag hoppas dock vi kan ändra lite på kvällsrutinerna för konstigt nog så har jag blivit kvällstrött o skulle kunna sova från 22.00 men det går ju inte nu ;) 
Gästinlägg av Elisé

Mamma tvinga mig att bada idag... Det var heeeeemskt!
Sen somna jag av ren utmattning
Men efter ett par timmar sömn va jag glad igen Dock väääääldigt hungrig
efter lite mat kände jag att det va dags att träna nacken 
nu har vi klätt av oss o ska krypa ner brevid bästa brorsan o sussa
Natti natt
PS brorsan hälsar oxå


Lina

Träning - LCHF - Familj - Barn - Resor - Inredning

RSS 2.0